Smurfs: The Lost Village (2017)

A whole new world awaits.

Charmante kleurexplosies, een scheutje feminisme en onnodige popnummers zorgen voor een wisselvallige re-smurf.
play

5,2 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Nog geen plot.Het lijkt er voor Smurfin op dat iedereen in het Dorpje een doel heeft. Papa Smurf moet leiding geven, Baksmurf bakken en Gromsmurf moet grommen. Maar wat is haar doel als enige meisje in het dorp? Vastbesloten haar nut te vinden komt ze een magisch wezen tegen in het Betoverde Bos. Samen met haar broers onderneemt ze een wilde reis vol actie, gevaar en ontdekking, waarbij ze struikelen over het grootste mysterie in de geschiedenis van de Smurfen. Waarbij tovenaar Gargamel hen natuurlijk tegen probeert te houden.

Alt titel
De Smurfen en het Verloren Dorp
Regie
Kelly Asbury
Cast
Julia Roberts, Michelle Rodriguez, Joe Manganiello, Ariel Winter, Rainn Wilson, Jake M. Johnson, Demi Lovato, Jack McBrayer, Ellie Kemper, Gabriel Iglesias, Mandy Patinkin, Tituss Burgess, Danny Pudi, Jeff Dunham, Gordon Ramsay, Meghan Trainor.
Release
31.03.2017
Release NL
05.04.2017
Release DVD
07.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Kelly Asbury | Cast (stemmen): Mandy Patinkin (Papa Smurf), Demi Lovato (Smurfette), Rainn Wilson (Gargamel), Jack McBrayer (Clumsy), Danny Pudi (Brainy), Joe Manganiello (Hefty), Ariel Winter (Smurflily), Michelle Rodriguez (Smurfstorm), Julia Roberts (Smurfwillow), Jake Johnson (Grouchy), Gordon Ramsay (Baker), Gabriel Iglesias (Jokey), Tituss Burgess (Vanity)| Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2017

Na twee smurfige live-actionfilms heeft men eindelijk besloten om New York of Parijs te laten voor wat ze zijn en de Smurfen eens te bezoeken in hun natuurlijke omgeving. Het idyllische smurfenlandschap wordt uitgestald in een volledig geanimeerd avontuur aan de hand van Sony Pictures Animation. De studio heeft laten zien puik werk af te kunnen leveren in samenwerking met grote namen als Phil Lord & Christopher Miller (Cloudy with a Chance of Meatballs) en ditmaal is de sleutel van het smurfendorp overhandigd aan Kelly Asbury (Shrek 2, Gnomeo & Juliet). Er springt in eerste instantie een aardige dosis respect en nostalgie vanaf, maar toch hoort Smurfs: The Lost Village eerder thuis in een rijtje naast The Angry Birds Movie.

Aan de animatietechniek ligt het zeker niet, de parade aan Smurfen wordt charmant in beeld gebracht, met bijna overweldigend kleurige beelden en subtiel animatiewerk waar de live-actionfilms nog een puntje aan kunnen zuigen. Wanneer een klein groepje smurfen de wildernis intrekt gooit de film nog een paar blikken verf open en vindt een echte kleurexplosie plaats: zwevende rivieren, vuurspuwende libellen en glow-in-the-darkkonijnen. Een extra charmante toevoeging is een lieveheersbeestje dat met wat schattig gepiep en gefladder functioneert als stemrecorder en met wat geschuifel van z'n voetjes als een primitieve printer. Overigens wordt het verplichte 3D-effect af en toe leuk ingezet, maar voor het merendeel doet het af aan het kleurenpalet dat toch echt beter overkomt in 2D.

alle artikelen (8)

Smurfs: The Lost Village Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Smurfs: The Lost Village

acties