Clowns werkloos door 'It'

Clowns werkloos door 'It'

Ben jij bang voor clowns?

Coulrofobie is echt: angst voor clowns. Dat neemt elke keer als er in films of series weer iets wordt gedaan met enge clowns, weer toe. Zo ondervinden clowns nu daadwerkelijk problemen met hun werk door de aankomende film It, die vanaf 6 september in de bioscoop draait.

Pennywise de clown, gespeeld door Bill Skarsgård, ziet er ook behoorlijk eng uit en is een ding uit je ergste nachtmerries. Dat leidt ertoe dat mensen zich soms wat kriegelig gaan voelen als er clowns in de buurt zijn. Nu leidt dat er dus toe dat clowns wereldwijd minder opdrachten krijgen.

Pam Moody, de directeur van de World Clown Association, vertelt aan The Hollywood Reporter dat er shows geannuleerd worden. Er is dan ook al een kit opgesteld om clowns hierop voor te bereiden en hen de handvaten te geven goed te reageren. "We bereiden clowns voor op het moment dat de film er komt," laat Moody weten.

Volgens haar begonnen de problemen al in 1990 met de originele miniserie, waarin Tim Curry nog de enge clown speelde. "Het begon met de oorspronkelijke It. Dat introduceerde het concept van dit personage. Het is een science fiction personage, geen clown en heeft daar ook niet smee te maken."



NieuwsFilm

meest populair