Celebrity

Acteur Colton Haynes: "Door homofoob Hollywood geen carrière meer!"

De acteur bijt flink van zich af op social media!

door FilmTotaal om 08:00 in Celebrity
Acteur Colton Haynes (Rough Night, San Andreas) kwam vorig jaar uit de kast en was daarmee van een groot geheim in zijn leven af. Haynes heeft in meerdere interviews vertelt dat zijn openheid hem veel gebracht in zijn leven, maar volgens het voormalig Abercrombie & Fitch-model valt dat nog behoorlijk tegen op professioneel gebied. In een reeks boze tweets spuugt Haynes zijn gal over de in zijn ogen zeer homofobe Hollywoodindustrie.

"Hollywood is zo ontzettend raar. Men focust zoveel op je privéleven en kijkt nauwelijks naar het talent dat je bezit," schrijft een duidelijk gefrustreerde Haynes op. Volgens Haynes krijgt hij minder rollen aangeboden en wordt hij vaker afgewezen nu bekend is dat hij gay is. Werkloos is Haynes echter niet. Binnenkort is hij immers te zien als Detective Samuels in FX's American Horror Story: Cult van Ryan Murphy. Haynes is Murphy dan ook erg dankbaar voor die kans.

"Godzijdank dat er ook nog mensen als Ryan Murphy, Gref Berlanti en Jeff Davis bestaan. Zij geloven dat homoseksuele acteurs meer zijn dan alleen hun persoonlijke leven," zegt de 29-jarige hunk vervolgens die vooral zijn bekendheid vergaarde met zijn rollen in populaire series als Arrow en Teen Wolf. Haynes heeft dus in principe al veel mooie credits op zijn naam staan, maar toch lijkt zijn carrière nu minder goed te lopen dan gehoopt.

"Ik ben echt enorm teleurgesteld dat Hollywood niet wil inzien dat het spelen van een personage helemaal niets te maken heeft met de manier waarop je je privéleven leeft," concludeert Haynes na zijn uitbarsting op social media. Haynes kan rekenen op wisselende reacties van zijn volgers. Sommigen beweren dat het om talent draait in Hollywood en niet om iemands geaardheid. Aan dat eerste zou het Haynes dan volgens hen ontbreken.

Anderen steunen Haynes juist in zijn betoog en vinden dat dit de zoveelste bevestiging is van de homofobe filmindustrie. Dit is namelijk ook precies waar Haynes ontzettend bang voor was en wat hem heeft tegengehouden om eerder uit de kast te komen... Maar aan het eind van de dag heeft Haynes in ieder geval gewoon nog werk, én dat kan niet iedereen zeggen...

NieuwsFilm

meest populair