'IT: Part 2' ontdekt ook andere dimensie

'IT: Part 2' ontdekt ook andere dimensie

En keert ook terug naar de jaren 80.

Deze week maakt de enge clown Pennywise, gespeeld door Bill Skarsgård, zijn opwachting in de wereldwijde bioscoopzalen. Het gedaante van het duivelse "het" in de veelbesproken horrorfilm IT gaat zo goed als zeker terugkeren in een tweede deel. Tegenover Yahoo verklapte de regisseur wat we in het vervolg kunnen verwachten.

"Ik wilde me focussen op de emotionele reis van de groep kinderen. Om naar die andere dimensie te gaan - de andere kant - is iets dat we kunnen introduceren in het tweede deel. Het boek wordt altijd geschreven vanuit het perspectief van de Losers, dus alles wat ze weten van Pennywise is erg speculatief en gehuld in absurditeit. Ik wilde het mysterieuze gevoel respecteren, van het niet weten wat er aan de andere kant schuilt," aldus regisseur Andy Muschietti over de link met het tweede deel. "En ik wilde ook iets overhouden voor de tweede helft, dus ik wilde daarmee niet in de problemen raken door naar "macroverse" te gaan of dat transdimensionale gebeuren. Het moest aards blijven, gezien vanuit de kinderen."

Daarnaast zei Muschietti dat het vervolg ook terug zal keren naar de jaren 80 en zich niet compleet zal focussen op de hedendaagse volwassen Losers' Club.

Het is nog onbekend wanneer de IT-duologie wordt afgerond. Laten we eerst maar eens kijken of Part 1 de verwachtingen waar kan maken. Vanaf donderdag in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair