Matt Damon over Donald Trump's 'bullshit'-gastrolletjes in films & tv-series

Matt Damon over Donald Trump's 'bullshit'-gastrolletjes in films & tv-series

Er mocht niet zomaar op zijn eigendom geschoten worden.

Het is geen geheim dat de meeste bekendheden uit Hollywood niet tevreden zijn met de huidige en 45ste president van de Verenigde Staten: Donald Trump. In een uitgebreid gesprek met The Hollywood Reporter doet de 46-jarige Matt Damon er een schepje bovenop en onthult dat er waarschijnlijk maar één reden is waarom Trump-cameo's bestaan in films en tv-series. Anders mocht men namelijk niet filmen in zijn gebouwen.

"De afspraak was dat als je in één van zijn panden wilde schieten, dan moest je voor hem een rolletje schrijven. Martin Brest moest dat doen voor 'Scent of a Woman' en de hele crew wist ervan. Ze moesten een uur van hun filmdag verspillen aan een bullshit-opname: Donald Trump komt in beeld en Al Pacino zegt: 'Hallo, Mr. Trump!' Je moest hem bij zijn naam noemen. En dan was hij pleite. Je moet een beetje tijd verspillen zodat je toestemming krijgt. Daarna kan je de scène eruit knippen. 'Home Alone 2' liet het echter erin."

Een half jaartje geleden leek Scent of a Woman-hoofdrolspeler Chris O'Donnell het bovenstaande te bevestigen tegenover Conan O'Brien. "Op een dag ontvingen we nieuwe scriptpagina's toen we bij het Plaza Hotel aan het filmen waren. Ik neem aan dat Trump deze destijds bezat. Op de pagina's stond dat we een scène met hem gingen doen. Er werd uitgelegd dat als we bij het Plaza Hotel wilden filmen, we een gastrolletje voor Trump en Marla moesten creëren."

Lees het hele interview van Damon hier. Daarin spreekt de Martian-ster over het toepassen van zijn status als bekendheid om liberale zaken te steunen. "Kijk, iedereen heeft momenteel een stem en schreeuwt daarmee hun meningen uit. Maar ik ben zeer bezorgd om de stand van zaken en de schade die onze instellingen wordt aangedaan. Het is erg verderfelijk wat Trump doet."



NieuwsFilm

meest populair