'It'-regisseur topkandidaat voor Dracula-prequel

'It'-regisseur topkandidaat voor Dracula-prequel

De horrorfilm legt hem geen windeieren!

Paramount Pictures heeft de rechten op prequel Dracul gekocht, en wil dat It-regisseur Andy Muschietti he gaat maken. Dat meldt Deadline vandaag. Het is naar het schijnt de eerste officiële prequel die ook het stempel van goedkeuring van de familie van Bram Stoker, die ons Dracula bracht, kan dragen.

Dracul is geschreven door Dacre Stoker en J.D. Barker en speelt zich af in 1868. Een 1-jarige Bram Stoker ontmoet "een goddeloos kwaad dat hij opsluit in een oeroude toren, terwijl hij alle gebeurtenissen die hem daarheen brachten opschrijft."

Het boek Dracula, van Stoker zelf, verscheen in 1897 en is een echte klassieker in het genre. Het verhaal van de vampier werd talloze malen verfilmd, in series en ook op het witte doek. Onder meer Christopher Lee, Gary Oldman en Luke Evans kropen in de huid van het duivels personage.

Het is nog niet zeker of Muschietti de film inderdaad zal maken. Wellicht dat hij eerst - in geval van succes - zijn vervolg op It mag maken en zich dan hiermee bezig kan houden.



NieuwsFilm

meest populair