Apple en Amazon willen rechten op James Bond-franchise

Apple en Amazon willen rechten op James Bond-franchise

En hem zo veel groter willen maken.

Er is momenteel een heuse biedingsoorlog gaande rond de rechten voor de volgende Bond-film, Bond 25. In eerste instantie was Warner Bros. de favoriet voor de bioscoopdistributie, maar hebben ook filmstudio's Sony, Universal en Fox zich gemeld. Interessanter nog is het bericht van The Hollywood Reporter, dat Apple en Amazon zich ook in de strijd gemengd hebben.

Volgens THR is de waarde van de franchise momenteel tussen de 2 en 5 miljard dollar. De studio's schijnen van mening te zijn dat de franchise veel breder gebruikt kan worden en dat er niet alleen films met het titelpersonage uitgebracht zouden moeten worden. Wellicht dat spin-offs op televisie of rond andere personages uit de boeken van Ian Fleming tot de mogelijkheden behoren straks.

Er zou volgens THR dan ook meer op het spel staan dan alleen de distributierechten. Dat Apple en Amazon zich in de strijd gemengd hebben, wijst daar in elk geval op, wan beide technologiebedrijven werken aan eigen content. Wellicht dat zij dus ook kijken naar de mogelijkheden om hun eigen merk uit te bouwen et de rechten hierop.

Gek is dat niet: er zijn weinig franchises met zoveel naamsbekendheid als de rond James Bond. Toch benadrukken de meeste bronnen van THR dat Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zich vooral concentreren op de bioscoopfilms. Daarna zijn er wellicht meer gesprekken mogelijk over een grotere en bredere toekomst voor de franchise.

Volgend jaar zal vermoedelijk het werk aan Bond 25 in volle gang komen. Daarin zal Daniel Craig wederom te zien zijn als de titelheld en speelt hij het personage alweer dertien jaar. Bond 25 staat gepland voor november 2019.



NieuwsFilm

meest populair