Welke vertolking van terrorclown Pennywise is Stephen Kings favoriet?

Welke vertolking van terrorclown Pennywise is Stephen Kings favoriet?

Het is kiezen tussen Curry en Skarsgård! Iemand een ballon ondertussen?

Sinds deze week draait de nieuwe filmversie van Stephen Kings horrorklassieker It in de bioscoop met in de hoofdrol als de duivelsenge clown Pennywise acteur Bill Skarsgård. Het is niet de eerste keer dat Kings boek wordt verfilmd. In 1990 kwam er al een tweedelige miniserie van, met toen in de rol van Pennywise de iconische Tim Curry. Maar wat is eigenlijk de favoriete versie van de schepper van dit gruwelijkenge personage zelf?

It is nog maar net uit, maar aan de ontvangst van de film is te zien dat het optreden van Skarsgård als Pennywise de dansende clown warm wordt onthaald door het publiek. Voor de release hadden veel fans nog hun twijfels over de casting van de Zweedse acteur. Zou hij wel in staat zijn om de alom geprezen performance van Curry te evenaren of misschien wel te overtreffen?

Het antwoord op de vraag lijkt 'ja', want ondanks dat beide versies van de terrorclown, door een totaal andere invulling door beide acteurs, niet met elkaar te vergelijken zijn, krijgt Skarsgård toch veel lof voor zijn acteertalenten. Aan de meester der horror, en het brein achter het iconische schepsel Pennywise, werd dan ook de vraag gesteld in een interview met Yahoo of hij misschien voor ons kon beslissen welke Pennywise nou het beste is.

"Tim Curry was het beste aspect van heel de miniserie. Als Pennywise verkeerd wordt weergegeven, dan werkt de hele productie niet meer natuurlijk. Pennywise is eng in het boek, dus dat moest hij ook zijn in de miniserie, en ook in de film. En dat is het geval," vertelt King in het vraaggesprek.

"Tim en Bill zijn allebei erg goed. Ik kan echt niet kiezen wie de beste is. Het enige wat ik kan zeggen is dat de makers van de nieuwe film veel hadden aan de moderne technologie en zover ik weet, het hogere budget. Volgens mij kostte de miniserie lang niet zoveel geld," aldus King, die geen keus durft te maken.

Wellicht heeft de auteur wel degelijk een favoriet, maar houdt hij die gewoon lekker voor zich.



NieuwsFilm

meest populair