George Clooney nam IS-vluchteling in huis

George Clooney nam IS-vluchteling in huis

Weer een goede daad van de Clooney's!

Acteur George Clooney (Money Monster, Hail, Caesar!) heeft weer eens een goede daad bewezen door een Irakese vluchteling in huis op te nemen. Samen met zijn vrouw Amal zet hij zich vaak in voor het beteren van de wereld, dat bewijst hij ook nu weer!

"In Mosul was hij onderweg met de bus toen IS-strijders ineens aanvielen. Ze schoten de twee buschauffeurs dood en bedreigden de inzittenden, maar hij wist zelf te ontkomen en vluchtte naar de Verenigde Staten," vertelt Clooney aan Hollywoodreporter. In de Irakese stad Mosul gaat de strijd er dikwijls hevig aan toe.

"Natuurlijk moest hij eerst alle veiligheidschecks doorlopen, maar toen dat allemaal in orde bleek te zijn hebben mijn vrouw en ik besloten hem in huis te nemen," aldus Clooney. De desbetreffende vluchteling trok in bij de Clooney's in hun riante optrekje in Amerikaanse stad Augusta in Kentucky. Volgens Clooney helpen ze de jongeman omdat ze hem een kans op een beter leven zeer gunnen.

De vluchteling is ook onlangs een studie begonnen aan de Universiteit van Chicago, natuurlijk ook gefinancierd door Clooney. De acteur, die onlangs ook nog eens vader is geworden van een tweeling, heeft zijn huishouden dus flink zien groeien de afgelopen tijd.

Wat een goud hart heeft die Clooney toch ook!



NieuwsFilm

meest populair