Featured

Alles over 'mother!'

Met veel gejuich ontvangen in Venetië.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 18:43 in Featured
Darren Aronofsky brengt ons deze week weer een nieuwe film. Ditmaal een psychologisch horror: mother! genaamd. Met gejuich ontvangen in Venetië, en dus de film van de week. Vanaf donderdag in de bioscoop. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

mother!

Regie: Darren Aronofsky | Cast: Jennifer Lawrence (Mother), Javier Bardem (Him), Michelle Pfeiffer (Womanh), Ed Harris (Man), Domhnall Gleeson (Oldest Son) e.a. | Scenario: Darren Aronofsky | Speelduur: 121 minuten | Genres: Drama, Horror, Mysterie | Kijkwijzer: 16

De relatie van een koppel (Jennifer Lawrence en Javier Bardem) wordt op de proef gesteld wanneer ze onverwachts bezoek krijgen en hun rustige leven wordt verstoord. mother! is een psychologische thriller over liefde, toewijding en opoffering.

De productie

Nadat hij Noah maakte, begon Aronofsky hij aan een kinderfilm te werken. Tijdens dat proces kwam hij met nog een ander idee - de kinderfilm slaagde maar niet. En dus schreef hij mother!, dat eenzelfde tempo gebruikte. Sinds oktober 2015 werkte hij aan dit project, en in 2016 werd de cast afgerond.

Eerste reacties

Recensies van mother! zijn er genoeg - consensus heeft RottenTomatoes alleen nog niet. Critici zijn voornamelijk positief: op de site heeft de film nu gemiddeld een 8,2. Veruit de meeste critici vinden het dus een fijne film, die vooral een mooie bioscoopervaring biedt en een strakke kijk op de wereld zoals die er nu aan toe is.

Box office prestaties

Wat het budget van mother! was, weten we niet. Heel duur zal het niet zijn geweest: het is alleen wat de cast betreft echt een dure productie. Tegelijk zorgt die cast vermoedelijk voor een prima box office verdienste. Voorspeld wordt een openingsweekend van 14,7 miljoen dollar in de Verenigde Staten, waarna de film in de rest van de wereld draait. Gezien de buzz die er omheen hangt, zal het er vooral vanaf hangen wat het publiek van de film vindt, of deze ook een succes wordt of niet.

Trivia

Jennifer Lawrence stapte uit The Rosie Project om deze film te kunnen maken. | Het script werd in slechts vijf dagen tijd geschreven. | Twee Oscar-winnaars: Javier Bardem en Jennifer Lawrence, en drie genomineerden: Ed Harris, Kristen Wiig en Michelle Pfeiffer spelen de hoofdrollen.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kenna1

Avatar

Trailer zag er leuk uit, ben benieuwd.

SeanDeNiro

Avatar

Dit wordt een alles of niets, denk ik.

donniebrasco

Avatar

@SeanDeNiro Niks was 't al! ; )

Decepticon

Avatar

Ik vind de trailer helemaal niet zo intrigerend. En ik denk ook niet dat de acteurs een dikke paycheck aan deze film verdienen, bij een kleinere film hoort een kleiner salaris.

nieuwslaatste nieuws

meest populair