Algemeen

J.J. Abrams regisseert 'Star Wars: Episode IX'!

En rondt de trilogie die hij zelf begon dus af.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 22:59 in Algemeen
Lucasfilm heeft na kort zoeken een opvolger gevonden voor Colin Trevorrow. J.J. Abrams, die ons al The Force Awakens bracht en daarmee succesvol de Star Wars-franchise tot leven bracht, maakt ook het afsluitende hoofdstuk in de nieuwe filmtrilogie. Hij zal ons dus Star Wars: Episode IX maken.

Kathleen Kennedy, baas van Lucasfilm, laat weten erg blij te zijn. "Met The Force Awakens, bracht J.J. alles waar we op hadden durven hopen, dus ik ben erg blij dat hij terugkeert om deze trilogie af te ronden," vertelde ze in een statement. Abrams zal het script van de film ook schrijven en doet dat in samenwerking met Chris Terrio (Justice League, Argo).

Over het plot is niets bekend, al weten we dat de film op de een of andere manier veranderd wordt, wegens het overlijden van actrice Carrie Fisher - zij had oorspronkelijk een hoofdrol in Episode IX. We kunnen er verder vanuit gaan dat het verhaal van Rey (Daisy Ridley) en haar strijd tegen de First Order afgerond wordt.

Voordat Episode IX in mei 2019 in de bioscoop te zien zal zijn, krijgen we eerst nog [film=]Star Wars: The Last Jedi[/film]. Dat draait vanaf 13 december aanstaande in de bioscoop.

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Oké laat het debat maar beginnen, voor of tegen :

Beau

Avatar

Er lagen maar 2 logische keuzes voor handen: Abrams en Johnson, en aangezien de lans klein was dan Johnson meteen na TLJ aan de volgende zou beginnen, was heel klein, lag het héél erg voor handen dat Abrams zou terugkeren.

Kamajiisama

Avatar

Hmmmm....enigzins jammer ..zit niet te wachten op The Force Awakens-kloon look-alike.

Mav Damian

Avatar

Noooooooooooooooooooooooooooooooop!!!!!
Abrams heeft leuke films gemaakt en The Force Awakens was een leuke film, maar het voelde meer een rip-off van (zoals al velen zeggen) A New Hope. Ik wil gewoon een apart verhaal en einde zien en ik heb nu schrik dat dit niet gaat worden.

ThomasOMalley

Avatar

Prima keuze.
Hele capabele regisseur en als hij de kritieken op The Force Awakens ter harte neemt, kan ons een prima film te wachten staan.

Beau

Avatar

Nog een update: Volgens Deadline werd de job eerst aan Johnson aangeboden, maar die weigerde.

Denk wel dat Abrams de trilogie mooi zal afsluiten

Master Of Films

Avatar

Prince John "Oké laat het debat maar beginnen, voor of tegen :"
Logisch is mijn diplomatische antwoord.

Dat Abrams samen met Chris Terrio het script gaat (her)schrijven komt wel als een verrassing. Waarschijnlijk niks gedaan met het script van Jack Thorne, Derek Connolly en uiteraard Colin Trevorrow.

23VDV23

Avatar

Had ik hier nou maar een weddenschapje over afgelegd.

horizon

Avatar

Logisch goed nieuws. Blij mee.

Hopelijk wel dikke lensflare dit keer bij lightsaber duel.

Ed Crane

Avatar

Nooooooooooooooooo!

jochemwijma

Avatar

Het is zoals Disney omgaat met Star Wars: de veiligste weg. Je kunt er op 2 manieren naar kijken: je kunt bewondering hebben voor de manier waarop ze de franchise een 2e leven hebben ingeblazen, of je bent teleurgesteld omdat het niks nieuws brengt.

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Nooooooooooooooooo!"
Oh. Kan Chris Terrio jouw leed niet verzachten. ;)

Master Of Films

Avatar

Kamajiisama "zit niet te wachten op The Force Awakens-kloon look-alike."


Mav Damian "Ik wil gewoon een apart verhaal en einde zien en ik heb nu schrik dat dit niet gaat worden."


jochemwijma "of je bent teleurgesteld omdat het niks nieuws brengt."
Geen nood. Ik heb daar een geweldige oplossing voor gevonden. :D

Niet kijken. ;)

Ed Crane

Avatar

Master Of Films "Ed Crane "Nooooooooooooooooo!"
Oh. Kan Chris Terrio jouw leed niet verzachten. ;)"

Daarin gloort wel nog de meeste hoop. Maar ik vrees dat Abrams' invloed te groot zal zijn.

peterus1994

Avatar

Eindelijk eens goed nieuws en nu eem volledige trailer The Last Jedi

TearsinRain

Avatar

Ik denk dat JJ Abrahams zich de kritieken ter harte gaat nemen. Het is een goede regisseur en de ergste verwijten voor een creatief kunstenaar lijken mij een gebrek aan originaliteit.

Na de eerste keer TFA gezien te hebben was ik onder de indruk en heb met volle teugen genoten. Als ik het me goed herinner waren ook de eerste reacties na episode I, II en III goed en trad het verval pas later op. Na TFA ondertussen meerdere keren te hebben gezien vindt ik het gebrek aan originaliteit en de parallellen met episode IV soms zelfs storend worden. Die originaliteit waarmee Abrahams Star Trek juist weer op de kaart zette. episode II vond en vind ik nog steeds de minste maar daarna twijfel ik toch tussen TFA en episode I.

Alle vertrouwen erin dat JJ Abrahams met deze meer risico gaat (en durft te) nemen. Daarnaast kan Kathleen het zich niet permitteren om ook hem te ontslaan, dat zou haar onherstelbare imago schade opleveren en haar rol als autoritair producer onderstrepen. Wat ze volgens mij trouwens wel is...

jochemwijma

Avatar

Wacht, wacht, wacht! Colin Trevorrow mogen ze ontslaan, maar ik vertrouwde erop dat Jack Thorne een fantastisch script zou gaan schrijven. Hij is nu dus ook vervangen?

benjamin

Avatar

Volledig in de lijn van de verwachtingen en op zich zeker geen verkeerde keuze.

jordicraft

Avatar

Als hij het gaat verneuken net zoals TFA, ga ik een andere favoriete film-serie zoeken...

Filmhead

Avatar

Komt helemaal goed. JJ is 'n nieuwe spielberg sort off, kan goed omgaan met karakter-opbouw, humor en actie. Ja Force Awakens was mash up van de oude. Maar was ook nodig misschien om nieuwe generatie ff lekker te maken weer ermee. Snap jullie reacties, maar ik geef m benefit of the doubt. En godzijdank geen Lucas meer. Die ooit geniale man is helaas te autistisch geworden, of the asperger.

Banned

Avatar

Laten we weer lekker op veilig spelen.

ThEnd

Avatar

Uitgesteld naar 20 december (bij ons waarschijnlijk 18 december).

http://www.starwars.com/news/j-j-abrams-to-write-and-direct-star-wars-episode-ix

Steve-O

Avatar

Pff wat een alles behalve inspirerende keus. Terrio klinkt wel wat interessanter.

ThomasOMalley

Avatar

jordicraft "Als hij het gaat verneuken net zoals TFA, ga ik een andere favoriete film-serie zoeken..."
Keuze genoeg! Star Wars is hartstikke overgewaardeerd joh.

Master Of Films

Avatar

jochemwijma "Wacht, wacht, wacht! Colin Trevorrow mogen ze ontslaan, maar ik vertrouwde erop dat Jack Thorne een fantastisch script zou gaan schrijven. Hij is nu dus ook vervangen?"
Het antwoord.

Abrams zal het script van de film ook schrijven en doet dat in samenwerking met Chris Terrio

Thiver

Avatar

Hmmm, ja... een beetje meer durf zou wel een keer welkom zijn, Disney. Was dit niet een mooi moment om Joss Whedon te ronselen? En zat Ben Affleck destijds niet heel dicht bij de regie voor The Force Awakens? Volgens mij kan die wel weer een hitje gebruiken... Maar goed, ook ik heb liever J.J. Abrams dan Colin Trevorrow.

moviethomthomas

Avatar

Je moet het maar zo zien ,het kon altijd erger! Ze hadden ook Michael pief paf poef Bay kunnen vragen............

nieuwslaatste nieuws

meest populair