Algemeen

M. Night Shyamalans 'Glass' wordt heel andere superheldenfilm

Willis tegen Jackson en McAvoy?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 08:00 in Algemeen
Eerder dit jaar had M. Night Shyamalan een enorme hit met de horrorthriller Split. De film bleek echter een opzet naar meer, aangezien er een link werd gelegd met een van zijn eerdere hits, namelijk Unbreakable uit 2000. Producent Jason Blum gaf aan wat we van de derde film in de reeks kunnen verwachten.

Tegenover Collider zei Blum dat Shyamalans Glass een "erg andere superheldenfilm" wordt. En raar is dit niet. In Unbreakable groeide twee op het oog redelijk normale mensen uit tot de slechterik en de held. "Natuurlijk is het een soort van superheldenfilm, zeker. Ik reken de film daar zeker toe. Deze is erg anders. Ik zou zeggen dat het geen Marvel-film is, maar een superheldenfilm."

Naast dat Bruce Willis terugkeert als David Dunn en Samuel L. Jackson weer te zien is als Elijah Price zijn ook James McAvoy (Kevin Wendell Crumb) en Anya Taylor-Joy als Casey Cooke weer te zien in Glass. Een verschijningsdatum is al geprikt voor 19 januari 2019.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Hoewel ik Split vrij goed vind en Unbreakable super, ben ik met Shyamalan altijd terughoudend in mijn enthousiasme.
Als je enerzijds films als The Sixth Sense en Unbreakable uit je koker krijgt en anderzijds films als The Last Airbender en After Earth, geef je de indruk zelf ook meerdere persoonlijkheden te hebben.

Master Of Films

Avatar

Ja mee eens. Shyamaladingedinge begon vrij goed, en kukkelde later af op de filmtrap. E.o.a. heeft Shyamalanogwat zich "her uit gevonden" met zijn Blum samenwerking (vanaf The Visit dus). Hopelijk behoud hij zijn stijgende lijn van films. Met Glass zou hij een uitstekende trilogie kunnen afleveren, wat ik nooit had verwacht dat Unbreakable zou gaan worden.

Ed Crane

Avatar

Glass heb ik nog niet gezien. The Visit was ook gewoon crap.

aspers

Avatar

Belangrijker nieuws... eerste look op 'Hellboy'!!!
https://pbs.twimg.com/media/DJoO94uUMAAzvNJ.jpg

Robbepost

Avatar

Glass heb ik ook nog niet gezien.........

Moffy

Avatar

Heren hierboven, Glass is ook nog niet uit.... 2019 wel even goed lezen.

Robbepost

Avatar

Moffy de mijne was cynisch...... begrijpend lezen wellicht? ;)

Robbepost

Avatar

En Ed bedoelt hoogst waarschijnlijk Split.

Ed Crane

Avatar

Ja Split, ik ben nog niet helemaal bij met Shyamalan. En de worden Glass en Split lijken ook zoveel op elkaar, zit allebei een s in.

Frietgezicht

Avatar

Afgelopen week The Visit gekeken en snap ook niet dat positieve gelul over dat hij terug is sinds die film.
Aardig filmpje en zeker niet overdreven bagger zoals een paar van zijn films daarvoor maar komt totaal niet in de buurt van The Sixth Sense achtige films.
Geen bagger is blijkbaar al een terugkeer.

Split was alweer een niveau hoger maar vond ik ook geen topper(McAvoy laat die film boven zichzelf uitstijgen)

Nu komt er een film met Willis die alleen nog maar Willis speelt.
Toen die zelfs liet zien voor John Mclane geen moeite meer te willen doen in Die Hard 5 zal die dat vast ook niet doen voor dit karakter.

Master Of Films

Avatar

En een l. Nogal logisch dat het zo verwarrend is.

ThomasOMalley "After Earth"
Even terugkomen op deze abomination. Ik kon maar 2 positieve punten kunnen vinden van deze gedrocht. Maar dat is meer op het technische gedeelte van deze film. Een groot verschil met The Visit, die is dat gebied juist minder. Maar past dan veel beter bij die film. Is dus eigenlijk ook weer een positieve punt van The Visit (zijn comeback film vind ik persoonlijk).

Ed Crane

Avatar

Ik vond The Visit weer een mislukking. Niet de eerste keer dat Shyamalan een horrorformat neemt en dan, in de hoop een groot publiek te trekken, de horror zoveel mogelijk terugschroeft en vervangt door wat hij ziet als diepgang en karakterontwikkeling, maar wat gewoon slechte, saaie soap is. The Visit is PG-13 horror, nuff said. Kids in de hoofdrol, dus vantevoren weet je dat geen van hen sterft etc. etc. Voorzover het nog een beetje spannend zou kunnen zijn wordt de film constant ondergraven door niet grappige humor/ dat irritante jochie (waar dat jochie niet zoveel aan kan doen, hij probeert zo goed mogelijk te acteren, het ligt aan Shyamalan). En dan dat found footage gebeuren, het is maar dat de film je af en toe expliciet laat zien dat dat meisje een camera vasthoudt... want nou hoeft niet elke found footage film uit permanent shaky cam en onbelichte en halfscherpe beelden te bestaan, maar Shyamalan schiet door naar het andere uiterste waarbij je de gehele film het gevoel hebt dat alles gefilmd wordt door een professioneel camerateam met dito apparatuur terwijl er ook altijd en overal een volwaardige belichtingscrew bij aanwezig is.

Frietgezicht

Avatar

^
Yep plus een grote fout is dat hij geen keuze maakt wat voor cam-film het is.
Je hebt de films waar je niet in knipt en alles laat zien(Blair Witch Project) of de films waar je wel in knipt en dus dingen oefenen enz eruit gelaten worden(Paranormal Activity)
Hier is niet voor gekozen. Duidelijk zijn er dingen uitgeknipt maar ondertussen zie je ook scenes die niet in een geknipte versie zouden zitten(bijv als dat ventje meer bij de schommel moet gaan staan)
Makes no sense.

Die raps van dat jongentje zijn idd echt super irritant. Niet eens grappig,tenenkrommend pijnlijk om naar te kijken.
Wat onbedoeld humoristisch is dat hij na zo'n traumatische ervaring(vieze luier in z'n tasum en iemand doden) er aan het einde grappig over gaat rappen maar dat zette ik snel af,film was klaar dus nog zo'n rap kon ik niet aan.
Leuk ook hoe hij opeens door een andere traumatische gebeurtenis in de sport die ouwe dood,zelfde manier als Phoenix in Signs aan het einde,Shyamalan jat van z'n eigen films,lekker origineel.

Voor de rest gebeurd er amper wat spannends,beetje dingen gejat van Paranormal Activity, een oma die als een malloot kan kruipen onder het huis.
De reden dat de moeder van de kids zo lang dr ouders niet had gesproken sloeg ook nergens op net als niet 1 pic laten zien van je opa en oma aan de kids voor ze gaan. Die moeder wilde gewoon graag privacy om uit elkaar getrokken te worden.
En dat in die oven klimmen ging nergens heen maar zelfs toen die meid wist dat het vreemde mensen waren deed ze het nog een keer.

Heb ik trouwens de cameo van Shyamalan gemist? Volgens mij zat hij er niet in.
Of hou je eraan en doe het altijd of doe het niet,in Split zat hij weer wel dus is niet dat hij ermee gekapt is.

Ed Crane

Avatar

Ja dat sloeg allemaal echt nergens op, het script rammelde aan alle kanten. Shaymalan was al een poos totaal verleerd een script te schrijven. Daar durft een beginnend filmstudent nog niet mee aan te komen.

Goku32

Avatar

Maar wat voor film gaat dit worden met Glass en split en die hard. Dit word dan een superhelden film met een

Man die breek baar is
Een man die onoverwinnelijk is
En een man met persoonlijkheden stoornis in 1 film. Dus mijn verwachting is iets lager maar dat komt door Mshamalalal terwijl ik de visit wel grappig vond

nieuwslaatste nieuws

meest populair