Rebel Wilson ontvangt miljoenen aan schadevergoeding na winnen lasterzaak

Rebel Wilson ontvangt miljoenen aan schadevergoeding na winnen lasterzaak

Dát is zeker geen leugen!

Grappenmaakster Rebel Wilson kan opgelucht ademhalen. De Pitch Perfect 3-actrice krijgt namelijk zo'n 3,6 miljoen dollar toegewezen door de rechter na het winnen van een voortslepende lasterzaak die zij aanspande tegen een mediaconcern dat valse roddels over haar verspreidde.

In 2015 verschenen er diverse artikelen in tijdschriften van de Australische uitgever Bauer Media, waarin werd beweerd dat Wilson altijd heeft gelogen over haar echte naam, leeftijd en afkomst. Wilson besloot later naar de rechtbank te stappen omdat deze valse beschuldigingen aan haar adres haar carrière flink zouden hebben geschaad.

Wilson liep naar eigen zeggen diverse filmrollen mis door de onjuiste artikelen van de mediagroep, die dus volstonden met leugens. De rechtbankjury kon zich vinden in het betoog van Wilson en haar advocaat, vandaar dat de actrice en comédienne in het gelijk werd gesteld. De rechter veroordeelde Bauer Media tot het betalen van een flinke schadevergoeding van zo'n 3,6 miljoen Amerikaanse dollar wegens laster en eerroof.

Wilson beloofde al voor de daadwerkelijke uitspraak van de rechtbank dat ze het eventuele bedrag zou gaan doneren aan een goed doel. Volgens Wilson spande zij deze rechtszaak alleen aan uit principe en was het haar sowieso niet om het geld te doen, maar wilde ze wel graag een statement maken. Én dat is dus zeer zeker gelukt...



NieuwsFilm

meest populair