Darren Aronofsky niet teleurgesteld om negatieve reacties 'Mother!'

Darren Aronofsky niet teleurgesteld om negatieve reacties 'Mother!'

"Het is allemaal goed."

De psychologische horror Mother! is nog niet eens een week uit, en de nieuwste regieklus van Darren Aronofsky weet alweer aardig wat reacties te ontlokken. Niet zozeer vanwege de thema's die erin verwerkt zijn, maar eerder omdat de film anders is dan het grootste deel van het publiek verwachtte. Zo geeft website CinemaScore de film met Jennifer Lawrence en Javier Bardem een vette duim omlaag en overtuigen de recensies op Rotten Tomatoes zwakjes.

De 48-jarige Aronofsky is niet bepaald verbaasd. Dat heeft hij aan Entertainment Weekly verklapt in een interview waarin hij de meeste geheimen van de film blootlegt. "Ik denk dat ik wel wist dat de film veel zou zijn. Elke keer wanneer je iets agressiefs doet dan zullen er mensen zijn die ervan genieten, die mee willen gaan met de achtbaan, en dan zijn er anderen die zeggen: 'Nee, dat was niet aan mij besteed.' Het is een vreemde film. Je ziet Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris en Michelle Pfeiffer, en mensen schrijven een bepaald type film voor. En... die hebben wij niet gemaakt," lacht Aronofsky.

"Het is allemaal goed," gaat de Amerikaanse filmmaker verder over de boodschap van de film. "Ik vind het niet erg dat mensen overstuur zijn door de film, want het hoort een weerspiegeling en een waarschuwingsverhaal te zijn over wat er gebeurt met de planeet. En het is lastig, want ik wijs naar ons allemaal en zeg: 'Zie wat er gebeurt! Denk hier eens over na!' Maar ik ben ook schuldig, ik ben niet beter."

Het enige dat Aronofsky wel dwarszit, is het feit dat filmkijkers die de titel niets vonden geen rekening hebben gehouden met de kunst van het regisseren. "Ik kan niet begrijpen dat mensen het maken van de film niet erkennen. In de hele film komen er maar drie type shots in voor: van over de schouder, van haar gezicht en vanuit haar oogpunt. Er is geen muziek. Er zijn allemaal van die kleine dingen die we hebben gedaan die moeilijk waren om te verwezenlijken. Vijf jaar geleden zou ik dit niet hebben kunnen klaren. Het is omdat ik en mijn team al zo lang bij elkaar zijn dat we de kans hebben genomen."



NieuwsFilm

meest populair