Sterren halen uit naar Donald Trump tijdens de Emmy Awards

De President kreeg het nodige te verduren...

De Emmy Awards, de jaarlijkse show waarin de felbegeerde televisieprijzen worden uitgereikt, nam twee dagen geleden, alweer voor de 69 ste keer, plaats in Los Angeles. Het was natuurlijk te verwachten dat de nodige bekendheden het weer over President Donald Trump zouden hebben, net zoals dat ook het geval was bij de Oscars en de Golden Globes (denk bijvoorbeeld aan het moment waar Meryl Streep Trump onderuit haalde).

Nu was het bepaald niet anders; de presentator van de Emmy's, komiek Stephen Colbert, had namelijk wel het een en ander over Trump te zeggen: ''De Emmy's zijn iets anders dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen; degene met de meeste stemmen wint namelijk. We weten ook allemaal dat de Emmy's veel beteken voor Donald Trump, want hij is meerdere keren genomineerd voor zijn tv-show Celebrity Apprentice, maar hij heeft nooit gewonnen. Waarom hebben jullie hem niet gewoon een Emmy gegeven? Ik ben er zo goed als zeker van dat als hij er een had gewonnen, hij niet was gegaan voor het presidentschap''.

De nodige acteurs hadden het ook over Trump in hun speech; zo ook Alec Baldwin, die voor zijn interpretatie van Donald Trump in Saturday Night Live ook een beeldje won voor beste mannelijke bijrol in een comedy. Zo zei Baldwin: ''Ik denk dat ik moet zeggen, hier is dan eindelijk uw Emmy, meneer de President! Ik wil vooral mijn vrouw voor haar geduld bedanken. Mijn vrouw en ik hebben de afgelopen 3 jaar 3 kinderen gekregen, al was het zeker niet makkelijk toen ik bezig was met de opnames van het SNL seizoen. Ik vraag me dan ook af of daar een link is met het feit dat ik de oranje pruik droeg, dat hielp echt niet, geloof me maar''

Actrice Julia Louis-Dreyfus won een Emmy voor haar rol in Veep Ook zij had het over de President: ''Het nieuwe seizoen komt eraan en het wordt geweldig. We wilden het eigenlijk ook over de impeachment-procedure hebben, maar iets zegt me dat de kans groot is dat iemand ons voor zal zijn in het dagelijks leven...''

Donald Glover won maar liefst twee Emmy's; een voor beste acteur in een comedyserie Atlanta en een andere voor beste regie voor een aflevering van de serie: ''Ik wil Trump bedanken voor het feit dat hij de kleurlingen bovenaan heeft gezet op de lijst van onderdrukten. Het is waarschijnlijk dankzij hem dat ik hier sta''.

Lily Tomlin had het ook over Trump, toen zij het had over een bijna 40-jaar oude film van haar had: ''In de film 9 To 5 speelde ik een personage die weigerde gecontroleerd te worden door een seksistische, egoïstische, liegende en overkritische zeurpiet. Nu, in 2017, weigeren we nog steeds allemaal te worden gecontroleerd door een seksistische, egoïstische, liegende en overkritische zeurpiet''.



NieuwsFilm

meest populair