Paramount woedend op J.J. Abrams wegens regie 'Star Wars IX'

Paramount woedend op J.J. Abrams wegens regie 'Star Wars IX'

Abrams zou eigenlijk eerst een film voor Paramount maken.

De terugkeer van J.J. Abrams naar het Star Wars-universum is niet zo vlekkeloos begonnen als Disney vermoedelijk gehoopt heeft. Eerder deze maand tekende de acteur om Star Wars: Episode IX te regisseren, nadat hij de nieuwe trilogie met The Force Awakens lanceerde. Nu blijkt dat er een mogelijk niet zo kleine kink in de kabel zit.

The Hollywood Reporter meldt dat filmstudio Paramount Pictures niet zo blij was toen Abrams ineens The Force Awakens maakte. De studio heeft sinds 2006 een deal met Abrams, waarbij de filmmaker zo'n tien miljoen dollar per jaar ontvangt voor het ontwikkelen van verschillende ideeën. Brad Grey, het vorige studiohoofd (ondertussen is Jim Gianopulos dat), zou "furieus" zijn geweest.

Nadat Abrams klaar was met The Force Awakens, sloot Grey een nieuwe deal met Abrams, "waarbij [hij] verplicht was zijn volgende film voor Paramount te regisseren." Nu Abrams echter getekend heeft voor Star Wars: Episode IX, gaat dat vermoedelijk niet lukken. Maar daar komt bij dat de deal van Abrams met Paramount in juni 2018 afloopt, zo rond de tijd dat de opnames van Episode IX beginnen.

Paramount kan natuurlijk proberen Abrams te dwingen eerst een film voor hen te maken. Maar aangezien het script nog geschreven moet worden van Episode IX, is dat ingewikkeld. Daar komt bij dat de studio de invloedrijke Abrams niet van zich zal willen vervreemden - de kans is groot dat de studio de deal met hem wil verlengen. En dus heeft Gianopulos geld gevraagd van Disney als genoegdoening voor het feit dat Abrams zich niet helemaal aan het contract kan houden.

De bronnen van The Hollywood Reporter melden dat de filmstudio een bedrag met zeven cijfers gekregen heeft van Disney. Niet heel veel dus en ook niet genoeg voor de studio om echt tevreden te zijn. De kans is echter groot dat het hierbij blijft en de studio uiteindelijk probeert de deal simpelweg te verlengen. Abrams is immers een gewild figuur en ook voor Paramount al van belang. Onder hem werden franchises als Mission: Impossible en Star Trek van nieuw leven voorzien en werd de Cloverfield-franchise gelanceerd.



NieuwsFilm

meest populair