Celebrity

Tom Cruise & Doug Liman medeschuldig aan dood twee piloten op set 'American Made'

Nabestaanden van de twee verongelukte piloten beweren dat in uitgelekte rechtbankpapieren.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 16:19 in Celebrity
Tijdens een noodlottig vliegtuigongeluk op de set van American Made in Colombia kwamen de twee piloten Alan Purwin en Carlos Berl om het leven. De families van Purwin en Berl plannen nu een rechtszaak tegen de betrokken productiebedrijven en vinden ook dat hoofdrolspeler Tom Cruise (Mission: Impossible - Rogue Nation, The Mummy) en regisseur Doug Liman (Gambit, Edge of Tomorrow) medeschuldig zijn aan de fatale crash. 

De nabestaanden claimen dat het verlangen van Liman en Cruise om van American Made een risico- en actievolle film te maken hun geliefden uiteindelijk fataal is geworden tijdens het draaien van een vliegscène in de bergen. Een derde piloot, Jimmy Lee Garland, overleefde de vliegtuigcrash, maar is wel vanaf zijn heupen tot aan zijn tenen volledig verlamd geraakt. 

Er schijnt een behoorlijke druk te hebben gestaan op het pilotenteam. De hoge eisen van Liman, Cruise en het productieteam resulteerden in extra lange werkdagen en langdurige vluchten. De weersomstandigheden in de bergen van Colombia waren ook niet ideaal voor dergelijke opnames, zo staat er in de aanklacht.

Desondanks worden Cruise en Liman niet persoonlijk aangeklaagd, maar wel hebben de families grote moeite met hun 'nalatigheid' op de set. De families beweren dat beiden ook op de hoogte waren van de slechte weersomstandigheden tijdens het draaien en dat Cruise ook zelf gewoon het vliegtuig had kunnen besturen, omdat hij een ervaren piloot is. Die laatste opmerking zal natuurlijk vooral uit emotie voortkomen, maar we hebben dit jaar helaas natuurlijk al vaker moeten lezen hoe gevaarlijk filmklussen zijn...

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieWanker

Avatar

Kom op zeg, grote druk of niet je bent nog altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes en beslissingen en niemand anders! Als ik iets moet doen en het is te gevaarlijk doe ik het niet maakt niet uit wat een ander zegt of denkt, punt!

Mellie

Avatar

Lol...
De kop van dit artikel kan eigenlijk echt niet!

ridjieddo

Avatar

@ Mellie, inderdaad.. alles voor de clicks. Met de toevoeging van een vraagteken zou ik het wat minder geladen vinden, maar dit gaat eigenlijk net iets te ver - precies wat ik verwacht van Filmtotaal. Eigenlijk gewoon een kudtsite.
Voorgekauwde, veel te late, slecht vertaalde en geschreven nieuwsberichtjes. Meer aandacht naar celebritynieuws dat in feite over niks gaat omdat dat soort nieuws de meeste clicks krijgt (door niet-vaste Filmtotaalbezoekers). Geen off-topic meer omdat de meeste Filmtotaal "journalisten" niet tegen het constante kritiek kunnen en liever analfabeet blijven. Dan heb je nog een handjevol Filmtotaal medewekers die wel durven te reageren en zich te verontschuldigen, maar telkens weer dezelfde schijttaalfouten maken (waarom überhaupt excuses aanbieden als je grammatica en spellingsfouten blijft maken?). Overal spam en reclame na de overgang naar het nieuwe format, wat nog steeds ongelooflijk kudt, onoverzichtelijk en ontoegankelijk is - op mijn mobiel zie ik bijvoorbeeld de rechterhelft van het scherm nauwelijks. Af en toe bezocht ik voorheen nog wel eens het forum, nu weet ik niet eens waar die schijtknop is en of 'ie uberhaupt nog bestaat. En als je naar beneden scrollt heb je oneindig veel suggesties: Uitgelicht nieuws, meest populair, meest geklikt nieuws, gerelateerd nieuws en laatste nieuws? Zo, nu lekker schijten. Fijn weekend iedereen!

Scheerzeep

Avatar

@ridjieddo

Welkom in het medialandschap van 2017.

Filmtotaal heeft veel verschillende soorten content. Er is voor ieder wat wils. De een leest graag een celebrity-artikel, een ander komt alleen voor het filmnieuws. Gelukkig kun je als bezoeker zien wat voor soort artikel je aanklikt.

Vervelend trouwens dat je niet de hele site kunt zien op je mobiele telefoon. Je kunt dat melden via de mail of even een topic openen op het forum (menu -> community -> forum).

NoahMeeuws

Avatar

Die krijgen nu Scientology op hun dak

Master Of Films

Avatar

Ik kan mij iets vaag herinneren dat een ieder voor onschuldig dient worden te gehouden tot het tegendeel is bewezen (in de rechtzaal). Dus beste Jeffery/Scheerzeep hoe kunnen Tom Cruise en Doug Liman hierdoor al medeschuldig(!) zijn terwijl het nog niet is bewezen (in de rechtzaal). Tevens staat er letterlijk in de tekst: "Desondanks worden Cruise en Liman niet persoonlijk aangeklaagd,".

Ik ben het Mellie eens dat de kop van deze artikel niet kan. Clickbait of niet. Dit is echt vals.

Tevens geef ik jou Jeffery/Scheerzeep alvast de schuld dat ridjieddo een flinke diarree heeft overgelaten. :P

Scheerzeep

Avatar

@MoF

Omdat dat het gevoel is van de nabestaanden. Ook zij hebben een rol gespeeld in het hele verhaal (nalatigheid, hoge eisen, etc.). Hun drang om er een risico- en actievolle film van te maken, is de piloten fataal geworden. Dat is natuurlijk pure emotie van de nabestaanden en in de rechtbank zullen ze dat nooit winnen, maar zo voelt het voor die families wel.

Chris23

Avatar

Eerst clickbait.
Nu stemmingmakerij.
Can`t wait to see whats your next move FT :)

Master Of Films

Avatar

Ja dat begrijp ik van de familie. Maar of het nou eerlijk is of niet. Tom Cruise en Doug Liman zijn NIET schuldig tot het tegendeel bewezen is. Je kan toch geen artikel maken over hoe de familie zich voelt. Je moet toch het artikel toch objectief gaan brengen? Of je wil het nieuws subjectief gaan maken.

Scheerzeep

Avatar

@MoF

Nieuws is altijd subjectief. Objectiviteit in de journalistiek bestaat niet. Zeker buzz-artikelen berusten vaak op wat meer smeuïgheid en sensatie, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Daar is een (nieuw) en groot publiek voor op Filmtotaal.

In feiten zou je het (de titel) gewoon als uitspraak van de nabestaanden kunnen zien. In het artikel wordt daar een verdere uitleg over gegeven.

Akke Moeka Hara

Avatar

@MovieWanker, kom op zeg??? Heb je weleens ergens gewerkt?
Kijk naar vrachtwagen chauffeurs die onder druk staan om een rit zo snel mogelijk te rijden tegen alle gezondheids en arbeids regels in, zeg jij ff tegen je baas: dat doe ik niet, en anders ga ik naar de bond etc. Eens kijken hoe lang jij nog werk hebt.
Zelfde was met de stuntvrouw bij Deadpool, en zo is dit ook, ze dreigen gewoon indirect dat als je het niet doet je gewoon nergens meer in Hollywood aan de bak. Deze druk is in elke sector aanwezig en is gewoon moeilijk aan te pakken.

Master Of Films

Avatar

Scheerzeep "Nieuws is altijd subjectief. Objectiviteit in de journalistiek bestaat niet."

Nieuws is altijd subjectief. Right. Je weet toch dat subjectief niks met feiten te maken hebben hé. Dus blijkbaar moet ik die orkaan wat over Sint Maarten maar met een korrel zout nemen. Geld ook voor aardbevingen in Mexico zeker. Nooit gebeurd. 248 doden. Welnee, dat is een subjetieve getal. Kortom, lekker gemakzuchtige argument.

Scheerzeep "In feiten zou je het (de titel) gewoon als uitspraak van de nabestaanden kunnen zien."

Nee, dat staat er niet. In de kop van dit artikel staat

TOM CRUISE & DOUG LIMAN MEDESCHULDIG AAN DOOD TWEE PILOTEN OP SET 'AMERICAN MADE'


Oh het staat in de onder titel...
Nabestaanden van de twee verongelukte piloten beweren dat in uitgelekte rechtbankpapieren.


Wat ironisch dat de bron het wel meteen de familie vermeld.
Families of Pilots Who Died Filming American Made Say Tom Cruise’s Negligence Contributed to Plane Crash. Hé daar staat het woordje guilty niet eens in de kop. Nergens staat in het artikel het woord guilty erin. Je weet het wel dat woordje guilty wat schuldig betekent. Toch?

Scheerzeep "Zeker buzz-artikelen berusten vaak op wat meer smeuïgheid en sensatie, dat moge inmiddels duidelijk zijn.
"
De bron is zelfs minder smeuïg en sensationeel dan wat jij er van maakt met je kop artikel. Waarom heb je het woord nalatigheid niet in de kop artikel vermeld. Ja, ik weet het 'mede schuldig' bekt wat lekkerder. Dat het niet waar is, maakt niet uit. Want Jeffery schuilt zich dan lekker achter de gevoelens van de familie. Onder het kopje roddel en achterklap kan je niet achter schuilen hé, de aanklacht is een feit.

Jeffery, ik wou je alleen maar waarschuwen, niet beledigen oid. Wellicht dat je ietsje meer objectief moet(!) of kan zijn. Het is niet de 1e keer dat je wat (nare) opmerkingen kreeg mbt stemmingmakerij e.d. Stick to the facts. Zo veel mogelijk. Niet zo moeilijk toch. Jij maakt er al meteen schuldig van, terwijl in het artikel dan weer over nalatigheid wordt gesproken. Zulke tegenspraken in subjectieve artikelen zijn ook niet handig. Als je niet mee eens bent, is dat ook prima. Geen kwade gevoelens oid. Ik heb mijn zegje gedaan en wil ik je bedanken voor je uitleg/feedback.

MovieWanker

Avatar

@Akke Moeke Hara: D`r is een verschil tussen gewoon werk weigeren en werk weigeren bij gevaar. Hetzij jezelf in gevaar brengen of anderen in gevaar brengen. En dat weiger ik 100% resoluut ja. Sterker nog, heb ik in mijn beroep al vaak genoeg gedaan en ik heb nog steeds werk. Het is gewoon je eigen keuze en afweging of je iets wel of niet doet en dat wilde ik eigenlijk aangeven.

Frietgezicht

Avatar

Haha Rid gaat ff los. Vergeet niet dat we nog steeds geen berichten kunnen wijzigen ondanks de functie.

Laatste artikelen waar gereageerd is ook niet meer terug gekomen. Alsof mensen nog bij een artikel de dag ervoor gaan kijken terwijl je toen wel zag welke artikelen gereageerd was.

Off-topic is weggehaald door kritiek? Wist ik niet maar dat is juist beter want was ook lachwekkend. In off-topic kwam het nieuws WEL snel op de site en nog werd er geen gebruik van gemaakt en plaatsten ze het 24 tot 72 uur later op de site met een andere bron.
Ze negeerden de gebruikers dus beter joh dat die weg is met een De Niro pic elke dag.

Akke Moeka Hara

Avatar

@MovieWanker, dan heb jij geluk, algemeen geloof ik niet dat veel mensen deze optie hebben of durven te nemen tegen de werkgevers.

ThomasOMalley

Avatar

Ik snap het probleem niet. De kop trekt aandacht en begeleid door de ondertitel staat er niets dat niet waar is. Niemand verplicht je om op elk artikel te klikken en als je het allemaal kut vindt ga je je nieuws toch elders halen?

MovieWanker

Avatar

@Akke Moeke Hara: Het gaat er niet om of je geluk hebt of niet, het gaat er om dat het je eigen verantwoordelijkheid is. Het gevolg is een ander verhaal.

nieuwslaatste nieuws

meest populair