Tom Cruise & Doug Liman medeschuldig aan dood twee piloten op set 'American Made'

Nabestaanden van de twee verongelukte piloten beweren dat in uitgelekte rechtbankpapieren.

Tijdens een noodlottig vliegtuigongeluk op de set van American Made in Colombia kwamen de twee piloten Alan Purwin en Carlos Berl om het leven. De families van Purwin en Berl plannen nu een rechtszaak tegen de betrokken productiebedrijven en vinden ook dat hoofdrolspeler Tom Cruise (Mission: Impossible - Rogue Nation, The Mummy) en regisseur Doug Liman (Gambit, Edge of Tomorrow) medeschuldig zijn aan de fatale crash. 

De nabestaanden claimen dat het verlangen van Liman en Cruise om van American Made een risico- en actievolle film te maken hun geliefden uiteindelijk fataal is geworden tijdens het draaien van een vliegscène in de bergen. Een derde piloot, Jimmy Lee Garland, overleefde de vliegtuigcrash, maar is wel vanaf zijn heupen tot aan zijn tenen volledig verlamd geraakt. 

Er schijnt een behoorlijke druk te hebben gestaan op het pilotenteam. De hoge eisen van Liman, Cruise en het productieteam resulteerden in extra lange werkdagen en langdurige vluchten. De weersomstandigheden in de bergen van Colombia waren ook niet ideaal voor dergelijke opnames, zo staat er in de aanklacht.

Desondanks worden Cruise en Liman niet persoonlijk aangeklaagd, maar wel hebben de families grote moeite met hun 'nalatigheid' op de set. De families beweren dat beiden ook op de hoogte waren van de slechte weersomstandigheden tijdens het draaien en dat Cruise ook zelf gewoon het vliegtuig had kunnen besturen, omdat hij een ervaren piloot is. Die laatste opmerking zal natuurlijk vooral uit emotie voortkomen, maar we hebben dit jaar helaas natuurlijk al vaker moeten lezen hoe gevaarlijk filmklussen zijn...



NieuwsFilm

meest populair