Gecombineerd budget 'Avatar'-vervolgen meer dan 1 miljard dollar

De opnames zijn net begonnen!

James Cameron is gisteren officieel begonnen met de opnames van de volgende vier Avatar-films. Het gecombineerde budget van de films is volgens Deadline maar liefst 1 miljard dollar. Filmstudio Fox durft zoveel geld in de monsterproductie van vier films tegelijk te steken, omdat het origineel maar liefst 2,7 miljard dollar opbracht aan de wereldwijde box office.

Op zichzelf vallen de budgetten van de vier films dan eigenlijk ook wel mee: Fox steekt 250 miljoen dollar in elk van de vier films, wat een redelijk normaal bedrag is voor een blockbuster van het hoogste niveau. Films als Captain America: Civil War, Batman v Superman: Dawn of Justice en ook Star Wars: The Force Awakens hadden soortgelijke budgetten.

De vier geplande Avatar-vervolgen vertellen een familieverhaal, namelijk dat van het gezin van Jake Sully (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana) en hun kinderen. Zij vechten voor Pandora en op een later moment naar het schijnt ook voor andere planeten, om de plannen van de kwaadaardige Mitch Quaritch (Stephen Lang) te dwarsbomen.

De tweede Avatar-film schijnt zich deels onder water af te spelen. De release van die film staat gepland voor december 2020. Avatar 3 draait een jaar later, eveneens in december, in de bioscoop. Vervolgens is er een gat van drie jaar en krijgen we in 2024 Avatar 4 en een jaar later Avatar 5 te zien.

NieuwsFilm

meest populair