George Clooney uit zijn bezorgdheid over de 'kniel-discussie' in Amerika

George Clooney uit zijn bezorgdheid over de 'kniel-discussie' in Amerika

Dit doet hij middels een gedicht, genaamd 'Prayer for Our Country'.

Echt nieuws is het niet meer wanneer President Donald Trump voor de nodige problemen zorgt, maar deze keer is heel Amerika wel in rep en roer over iets wat hij nu weer heeft gezegd; Trump haalde namelijk uit naar American football-atleten die weigerden tijdens het volkslied te staan maar knielden. American football ster Colin Kaepernick begon hier vorig jaar mee, uit protest tegen de onjuiste behandeling van zwarte Amerikanen door de politie en het gebrek aan gelijkheid tussen de verschillende rassen.

Trump vindt dit niet kunnen: ''Zou het niet heerlijk zijn als eigenaars van clubs bij zo'n gebrek aan respect voor onze vlag zouden zeggen: Haal die 'son of a bitch' van het veld... Ontslaan die gast!'' Dit heeft er voor gezorgd dat zich twee groepen hebben gevormd; één die achter hun President staat en vindt dat hij gelijk heeft en de andere die juist vindt dat het niet gaat om een gebrek aan respect voor de Amerikaanse vlag, maar juist om het leggen van nadruk op gelijkheid. Ook vindt deze groep dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zich ongehinderd uit te spreken over dit fenomeen. Tientallen clubs en atleten zijn dan ook gewoon doorgegaan met hun protest-uiting.

Niet alleen behoorlijk wat politici hebben zich al over dit onderwerp uitgelaten, maar ook Oscar-winnaar George Clooney mengt zich nu in deze discussie. (Hij nam een paar dagen geleden nog absoluut geen blad voor de mond toen hij het had over Donald Trump, nadat deze Clooney een lid van Hollywood's elite genoemd had). Met betrekking tot de zich nu afspelende 'kniel-discussie' heeft de 56-jarige Clooney een gedicht/gebedje geschreven dat dient als een vorm van protest. Dit gaat als volgt:

''''.
(*Tamir Rice was een 12-jarig zwart jongetje dat in 2014 door de politie werd doodgeschoten)

Het mag dus wel duidelijk zijn dat Clooney de kant kiest van de NFL sportmannen. Ook de nodige atleten van andere sporten, zoals bijvoorbeeld NBA-sterren LeBron James en Stephen Curry, hebben al laten weten het absoluut niet eens te zijn met hun President.



NieuwsFilm

meest populair