James Cameron geeft 'Wonder Woman' nog eens een flinke trap na

James Cameron geeft 'Wonder Woman' nog eens een flinke trap na

Cameron vs Jenkins deel twee!

Superheldenfilm Wonder Woman mag oprecht een van de grootste verrassingen van dit jaar genoemd worden, zeker nadat de eerdere films uit de DC-stal toch behoorlijk tegenvielen. Veel fans vonden de film erg indrukwekkend en hadden veel lof voor de vertolking van het iconische titelkarakter door actrice Gal Gadot, maar vanuit Hollywood klonk er ook juist één hard, negatief tegengeluid.

Regisseur James Cameron was echter minder onder de indruk van DC's 'Wonder Woman' en uitte eerder dit jaar zijn ongenoegen met de manier waarop de titelheldin werd afgebeeld in haar eigen film. Cameron noemde Wonder Woman een 'stap-terug' en een 'geobjectiveerd icoon'. Recent werd Cameron opnieuw gevraagd naar zijn commentaar over Wonder Woman. De regisseur blijkt geen spijt te hebben van zijn controversiële opmerkingen. 


Benieuwd naar Camerons eerdere statement? Lees dan dit artikel op Filmtotaal ook nog even om weer helemaal op de hoogte te zijn!


Bekijk de afbeelding
"Ja, ik sta nog steeds achter mijn kritiek. Kom op, ze (Gal Gadot) was ooit Miss Israël en haar kostuum paste totaal niet bij haar eigen lichaamsvormen. Ze ziet er natuurlijk goed uit, maar is dat nou zo vernieuwend? Raquel Welch deed precies hetzelfde in de jaren zestig. Mijn commentaar moet ook geplaatst worden in een bredere context. Sarah Connor, het karakter dat Linda Hamilton creëerde in 1991, was dan misschien niet erg vooruitstrevend, maar wel een verademing in die tijd. Ik denk niet dat het toen vooruitstrevend was voor die tijd, aangezien we vrouwen vandaag de dag nog steeds niet zulke rollen zien spelen," aldus Cameron.

Cameron heeft het natuurlijk over zijn eigen Terminator-films. "Linda zag er geweldig uit en werd tenminste niet behandeld als een seksobject. Er was niets seksueels aan haar personage, want daar draaide het toen helemaal niet om. En hoewel ik oprecht in mijn handen klap dat Patty deze film heeft geregisseerd en dat Hollywood - uhm - een vrouw de kans heeft gegeven om zo'n grootschalige actiefilm te maken, vind ik de film an sich nog steeds niet baanbrekend. Ik vond het een goede film, maar meer ook niet."

"Ik ben toch wel geschrokken van het feit dat mijn eerdere statement schijnbaar zo controversieel is, aangezien het in mijn gedachten allemaal best logisch klinkt. Ik denk niet dat men in Hollywood begrijpt hoe men om moet gaan met vrouwen in commerciële franchises. Met dramafilms is dat al aardig gelukt, maar zodra men een actiefilm maakt, dan denkt men dat het alleen draait om het binnenhalen van 18-jarige jongetjes. Oké, mijn opmerking was misschien iets te simpel. Ik zal niet van mening veranderen, maar wil nog wel graag één klein detail toevoegen: ik vond het goed dat Wonder Woman feitelijk op seksueel gebied de opperhand had, in tegenstelling tot het mannelijke karakter. Dat was leuk!"

NieuwsFilm

meest populair