Bekijk derde 'Blade Runner 2049'-prequel short: 'Blade Runner: Black Out 2022'

Bekijk derde 'Blade Runner 2049'-prequel short: 'Blade Runner: Black Out 2022'

Als voorbereiding op de nieuwe 'Blade Runner'-film.

De Blade Runner 2049-marketing draait momenteel op volle toeren, in afwachting van de wereldwijde release van de film volgende week. De eerste positieve reacties zijn inmiddels binnen, terwijl er al de hele zomer trailers en beelden strategisch worden vrijgegeven. Naast dat alles zijn er ook drie korte gemaakt, die zich alle drie tussen de oude Blade Runner en de nieuwe Blade Runner 2049 afspelen (de eerste film speelde zich in 2019). Alledrie zijn gemaakt in samenwerking met regisseur Denis Villeneuve, die ook elke short introduceert. Toen Villeneuve aan Blade Runner 2049 begon bedacht hij een tijdslijn van belangrijke gebeurtenissen tussen de twee films. Elke short gaat over zo'n gebeurtenis.

Eerst was er 2036: Nexus Dawn met Jared Leto's personage Niander Wallace die een pleidooi voor Replicant-technologie houdt. Daarna volgde 2048: Nowhere to Run met Dave Bautista's personage Snapper.

Nu is er dan Blade Runner: Black Out 2022. In tegenstelling tot de eerdere twee korte films is dit geen korte speelfilm, maar een animatiefilm. De eerste short werdnog op Youtube gezet en de tweede op Twitter, maar deze is alleen te kijken via Crunchyroll, de website die animeseries aanbiedt. Je kunt Blade Runner: Black Out 2022 hier bekijken:

Bekijk de afbeelding.



NieuwsFilm

meest populair