Video

Wordt 'Blade Runner 2049' de volgende Box Office-kraker?

En de volgende korte film.

door Bram de Groot om 15:40 in Video
Verleden weekend wist de horrorfilm IT een onverwacht hoge score neer te zetten in het eerste Noord-Amerikaanse weekend. Begin oktober debuteert een volgende grote titel met Blade Runner 2049. Net als een paar weken voor de release van It wordt er voor de tweede Blade Runner een opening van zo'n $40 miljoen verwacht. De vraag is nu of ook Blade Runner 2049 weet te verrassen.

De film zal in ieder geval de beste opening neer gaan zetten voor een film van regisseur Denis Villeneuve. De openingsscore van $24,1 miljoen voor Arrival uit 2016 is tot op heden de sterkste opening voor de bejubelde regisseur.

En er is meer over Blade Runner 2049. Er is namelijk een tweede korte film verschenen met de titel 2048: Nowhere to Run, met een focus op het personage Sapper (Dave Bautista). Eerder verscheen Nexus Dawn en er moet er nog één volgen.


En als laatste ook nog een fraaie IMAX promo voor de film met namen als Ryan Gosling, Harrison Ford, Jared Leto en Ana de Armas. Vanaf 5 oktober in de Nederlandse bioscoop.17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ik durf geen voorspelling te doen.

benjamin

Avatar

Moeilijk te zeggen. Ik heb het voorgevoel dat dit net zo goed kan gaan floppen.

GreenHornet

Avatar

ik heb de originele Blade Runner gezien, maar snapte het niet helemaal. En waar deze film over gaat niet duidelijk.

RoberPaulsen

Avatar

Ik hoop heel erg dat dit een hit gaat worden, maar aan de andere kant ben ik ook huiverig voor het gevolg van een eventueel succes van deze film.
De filmmaatschappijen zijn er natuurlijk al een tijdje mee bezig, maar als er ergens een succesje wordt geboekt dan wordt dat meteen tot in den treure uitgemolken en krijgen we vervolgens de ene remake na de andere voor onze kiezen.

ThomasOMalley

Avatar

Als deze flopt zegt dat niet veel goeds over bioscoopbezoekers anno nu.

Master Of Films

Avatar

+1 RoberPaulsen. Lastige situatie. Blade Runner uitmelken ben ik absoluut tegen. Eigenlijk was ik in het begin ook niet blij met deze sequel. Maar daarna kwamen de toppers uit Hollywood die verbonden werden met dit deel. Ga je toch weer toegeven dat ik niet kan wachten op deel 2.

Banned

Avatar

Zimmer en Wallfisch hebben trouwens het stokje van Jóhann Jóhannsson volledig overgenomen en ook de volledige score herschreven.

Ed Crane

Avatar

Een enorm succes zal het sowieso niet worden, daar is dit een te 'specifieke' film voor (je moet er bij nadenken/ associëren, je moet wegzinken in een immersieve, dromerige audiovisuele trip, het is een filosofische film etc.; tenminste, daar mogen we denk ik vanuit gaan) en het is geen 'four quadrant' blockbuster, de doelgroep is volwassenen. Dus een enorme hit zal het zeer zeer waarschijnlijk niet worden. Iets meer dan de kosten eruit en dan verder een cultstatus is denk ik al wat voor een film als deze succes inhoudt.

SunChaser

Avatar

Het originele was ook geen hit toch

Master Of Films

Avatar

Blade Runner (1983)
Budget: $28 million
Box office: $33.7 million (including re-releases)

While androids dream of electric sheep, accountants must have endured hellish nightmares in the aftermath of Blade Runner's dismal run at the box office in the summer of 1982. An opening weekend of barely $6 million (£3.61 million) was attributed to an ill-conceived advertising campaign, the competition of ET for bums on seats and a mixed reception from viewers who felt stunned by the imagery but alienated by the narrative.

It's hard not to wonder whether the film would have fared better if the studio had faith in director Ridley Scott's original vision, instead of meddling with the final cut and slapping on a voiceover and happy ending to vanquish any sense of ambiguity. But perhaps Blade Runner is one of those movies that needs time for audiences to absorb, due to its vast aesthetic and philosophical scope. The turning point came with the release of the hugely superior Director's Cut in 1992, prompting a critical re-evaluation and huge sales on home video.

Aldus digitalspy.

SunChaser

Avatar

Vette flop in de bios dus.

SunChaser

Avatar

Als toegankelijke scifi als Life en Passengers al floppen dat gaat dit vervolg op een warrige onnavolgbare film uit de jaren 80 dat helemaal

Goku32

Avatar

Ik denk niet dat blade runner het goed gaat doen bij het publiek van nu. Denk dat veel mensen blade runner niet snappen. En het dan liever een x op blu ray willen zien

Jedha

Avatar

Dit is echt voor de fans, huidige jeugd kent deze sci fi niet.

Moviefreak63

Avatar

Ik denk dat deze film wel goede recensies zal krijgen, maar dat het publiek het laat afweten.

007

Avatar

Ik denk dat het wel een succes gaat worden.

Da Villain

Avatar

@SunChaser

Life en Passengers werden allebei matig beoordeeld. Met goede reviews voor Blade Runner (als we FT mogen geloven) zullen heel veel mensen hem wel een kans geven.

nieuwslaatste nieuws

meest populair