POLL: De films van Denis Villeneuve

POLL: De films van Denis Villeneuve

De regisseur van het aankomende Blade Runner 2049.

De Canadees Denis Villeneuve mag zich rekenen tot de meest getalenteerde filmmakers in Hollywood. Met de POLL van deze week vragen we jou welke film van Villeneuve jij het beste vindt.

De weg naar Incendies
Al in 1991 wist Villeneuve een eerste filmprijs te winnen, voor zijn kortfilm Cosmos. In 1998 leverde hij zijn eerste eigen speelfilm af met Un 32 août sur terre en daarna volgde Maelström (2000) waarmee hij indruk wist te maken op verschillende filmfestivals en ook vele prijzen won. Na Polytechnique uit 2009 verscheen van Villeneuve het pakkende drama Incendies (2011), een film die voor zijn definitieve doorbraak zorgde. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste buitenlandse film en staat nog altijd op #135 in de IMDb Top 250.

Prisoners en Enemy
In 2013 leverde Villeneuve zijn eerste Hollywood-productie af met de thriller Prisoners, met rollen van de grote namen Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Viola Davis. De film werd een succes door $122,2 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het werk van cameraman Roger Deakins werd genomineerd voor een Oscar. In hetzelfde jaar verscheen de kleinschaligere mysterieuze thriller Enemy. Ondanks de bijdrage van Jake Gyllenhaal bleek de film niet bestemd voor het grote publiek.

Sicario en Arrival
In 2015 kwam Sicario uit, een keiharde misdaadthriller met opnieuw grote namen, zoals Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin. Er was opnieuw financieel succes en er werden drie Oscarnominaties op het technische vlak in de wacht gesleept. Een jaar later verscheen het sci-fi mysterie Arrival. Het is de succesvolste film van Villeneuve tot op heden. Er waren acht Oscarnominaties waarvan de Sound Editing werd bekroond. De box office score eindigde op $203,4 miljoen.

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
Toekomst
Binnenkort komt van Villeneuve de vervolgfilm Blade Runner 2049 uit. De verwachtingen lijken torenhoog en de eerste beelden beloven ook veel goeds. Daarna zal de regisseur aan de slag gaan met Dune.

NieuwsFilm

meest populair