Poll

POLL: De films van Denis Villeneuve

De regisseur van het aankomende Blade Runner 2049.

door Bram de Groot om 23:48 in Poll
De Canadees Denis Villeneuve mag zich rekenen tot de meest getalenteerde filmmakers in Hollywood. Met de POLL van deze week vragen we jou welke film van Villeneuve jij het beste vindt.

De weg naar Incendies
Al in 1991 wist Villeneuve een eerste filmprijs te winnen, voor zijn kortfilm Cosmos. In 1998 leverde hij zijn eerste eigen speelfilm af met Un 32 août sur terre en daarna volgde Maelström (2000) waarmee hij indruk wist te maken op verschillende filmfestivals en ook vele prijzen won. Na Polytechnique uit 2009 verscheen van Villeneuve het pakkende drama Incendies (2011), een film die voor zijn definitieve doorbraak zorgde. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste buitenlandse film en staat nog altijd op #135 in de IMDb Top 250.

Prisoners en Enemy
In 2013 leverde Villeneuve zijn eerste Hollywood-productie af met de thriller Prisoners, met rollen van de grote namen Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Viola Davis. De film werd een succes door $122,2 miljoen op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Het werk van cameraman Roger Deakins werd genomineerd voor een Oscar. In hetzelfde jaar verscheen de kleinschaligere mysterieuze thriller Enemy. Ondanks de bijdrage van Jake Gyllenhaal bleek de film niet bestemd voor het grote publiek.

Sicario en Arrival
In 2015 kwam Sicario uit, een keiharde misdaadthriller met opnieuw grote namen, zoals Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin. Er was opnieuw financieel succes en er werden drie Oscarnominaties op het technische vlak in de wacht gesleept. Een jaar later verscheen het sci-fi mysterie Arrival. Het is de succesvolste film van Villeneuve tot op heden. Er waren acht Oscarnominaties waarvan de Sound Editing werd bekroond. De box office score eindigde op $203,4 miljoen.


Toekomst
Binnenkort komt van Villeneuve de vervolgfilm Blade Runner 2049 uit. De verwachtingen lijken torenhoog en de eerste beelden beloven ook veel goeds. Daarna zal de regisseur aan de slag gaan met Dune.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik heb zo'n beetje de indruk dat er maar bitter weinig volk zal zijn die die eerste drie films gezien zal hebben.

Ed Crane

Avatar

Ik heb de indruk dat je indruk klopt.

SeanDeNiro

Avatar

Ik heb alleen Arrival gezien. De plotgaten waren talrijker dan gaten in een stuk Zwitserse kaas, mijn god.
Toch ben ik benieuwd naar de nieuwe Scheermes Renner.

Decepticon

Avatar

Ik denk dat je daar gelijk in gaat hebben benjamin.
Ik hoor iig al bij die groep, ik heb zijn eerste 4 films voor Prisoners niet gezien, maar van zijn Hollywood producties vind ik Prisoners het beste.

Gerlof1378

Avatar

Prisoners vind ik tot nu toe zijn beste, Sicario vond ik ook goed en Arrival minder omdat ik daar geen touw aan kon knopen. En wat benjamin ook zegt de 1ste 3 films zullen weinig mensen kennen, ik kijk nu erg uit naar wat Blade Runner 2049 gaat doen.

GreenHornet

Avatar

ik heb alleen Arrival gezien

tk1989

Avatar

Eindelijk een poll waarvan ik zowaar alle films gezien heb Smiley face

Mijn favoriet is echter Enemy, omdat het een heerlijk kleine film is, lekker broeiering qua sfeer. Prisoners op een goede tweede plaats.

Mav Damian

Avatar

Deze man is een topper in films maken en wat Benjamin zegt de eerste drie films van Villeneuve zijn de minst bekenste van hem. De films die ik gezien heb blijft Prisoners zijn beste.

Prince John

Avatar

Ben het met je eens Benji, net zoals de rest hier; ben een gigantische fan van Villeneuve's werk maar heb zelf nog nooit zijn eerste drie films gezien en ook bijzonder weinig over gehoord... Ga daar maar eens aan beginnen! Hoe dan ook, mijn stem gaat uit naar Incendies, al vind ik al zijn films bijzonder goed, kijk ook uit met smacht naar Blade Runner 2049!

Hyenas

Avatar

Fantastische regisseur. Toch voor incendies gegaan. Die scene in de bus raakt mij nog altijd.

eltorro

Avatar

Ik heb het meest genoten van Arrival. Vraag me wel af hoe die man het voor elkaar krijgt om bijna elk jaar een top film af te leveren.

horizon

Avatar

Alleen Prisoners en Enemy gezien waarbij ook laatstgenoemde iets sterker vond.

Dus maar niet gestemd.

Master Of Films

Avatar

Prince John "Ben het met je eens Benji, net zoals de rest hier; ben een gigantische fan van Villeneuve's werk maar heb zelf nog nooit zijn eerste drie films gezien en ook bijzonder weinig over gehoord... Ga daar maar eens aan beginnen! Hoe dan ook, mijn stem gaat uit naar Incendies, al vind ik al zijn films bijzonder goed, kijk ook uit met smacht naar Blade Runner 2049!"
Geen verrassing als ik schrijf dat ik met 2 handen op 1 buik heb met Sir Prince John.

Mijn stem gaat dus ook naar Incendies. Het was de 1e film die ik zag van Villeneuve. Voor mij een uitstekende "debuut". Smiley face

De films voor Incendies zou ik nog dolgraag willen zien. Zo bleek dat de VPRO de film Maelström ooit heeft uitgezonden. Er is nog altijd kans dat zijn oude films op TV komen.

MovieWanker

Avatar

Van degene die ik gezien ben ik niet echt onder de indruk. Sicario vond ik de beste maar ook niet echt een hoogvlieger en Arrival vond ik ronduit slecht, niet eens uitgekeken. Hoop wel dat Blade Runner echt goed wordt.

ThomasOMalley

Avatar

No shortcuts voor deze man. Hij weet in Hollywood nog met cinema van echt hoge kwaliteit te komen. Het ziet er altijd top uit en hij zet je tot nadenken. Zo iemands aanwezigheid zou je als cinefiel op zijn minst moeten toejuichen.

Joslyn

Avatar

Ik vond Enemies de sterkste film. Maar kan iemand de spin uitleggen? Ben erg benieuwd naar BR 2049

Master Of Films

Avatar

Joslyn "Maar kan iemand de spin uitleggen?"

Er zijn een aantal YT analyse filmpjes van Enemy. Dit is er 1 van.

McGraig

Avatar

Ik stem niet want, net als de rest van de wereld, heb ik zijn eerste films niet gezien. Overigens vind ik de films die ik wel gezien heb behoorlijk overgewaardeerd. In het geval van Arrival ronduit potsierlijk. Ik vrees dan ook het ergste voor Blade Runner

ThomasOMalley

Avatar

Als je het ergste vreest voor Blade Runner 2049 kan ik me bijna niet voorstellen wat je wél enthousiast maakt in de aanloop van een bioscooprelease...

McGraig

Avatar

@ThomasOmalle..... Je moet me wel hebben vandaag :p. Ik ga Blade Runner zeker zien maar heb de regisseur nog geen briljante film zien maken. Al hebben ik, net zoals miljarden mensen, zijn eerste films niet gezien. Ik vond Arrival ronduit slecht. Dat is niet echt hoopvol zeg maar

Nature

Avatar

Heb Sicario gezien en vind ik zwaar overgewaardeerd.

ThomasOMalley

Avatar

Haha sorry MacGraig, je reageerde toevallig op dezelfde topics vandaag. No offence natuurlijk.

Jan231

Avatar

Ik heb Sicario gestemd, maar Arrival zit daar vlak achter. Een briljante misdaadfilm, met een indrukwekkende Emily Blunt.
Prisoners hoop ik binnenkort nog te zien. Erg benieuwd naar.

Steve-O

Avatar

Incendies is nog steeds zijn beste werk.

Frietgezicht

Avatar

Incendies is goed en zeker een aanrader maar toch liet hij niet een enorme indruk bij mij achter.
Sicario bijv ook een sterke film maar zo'n soort wereld geniet ik meer van in de serie Narcos(ook seizoen 3 is top)

Ik kies voor Prisoners. Eigenlijk geen minpunten die film.

donniebrasco

Avatar

Sicario uiteraard! Gewelddadig goede soundtrack.....

NieuwsFilm

meest populair