Incendies (2010)

The search began at the opening of their mother's will.

Een speurtocht naar twee verloren gewaande familieleden, verpakt als een spannende thriller: Incendies is een zeldzaam meesterwerk.
play

7,9 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Oorlog
  • Canada
  • Frankrijk
131 Min Canada

De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wie ze het bestaan nooit hebben gekend. Deze raadselachtige brieven verklaren voor Jeanne de ongrijpbare stilte van haar moeder in de laatste weken van haar leven. Jeanne besluit naar het Midden-Oosten te vertrekken om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. Haar broer Simon wordt niet geraakt door de hersenspinsels van zijn moeder, die voor hem altijd koud en afstandelijk was. Toch is de liefde voor zijn zus zo sterk dat hij zich aansluit bij de zoektocht naar hun familiegeschiedenis.

Regie
Denis Villeneuve
Cast
Mohamed Majd, Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Rémy Girard, Maxim Gaudette, John Dunn-Hill, Baya Belal, Karim Bourara, Allen Altman, Abdelghafour Elaaziz, Yousef Shweihat, Bader Alami, Nabil Sawalha, Ahmad Massad, Frédéric Paquet, Dominique Briand, Hussein Sami, Asriah Nijres, Nadia Essadiqi, Mustafa Kamel, Hamed Najem, Majida Hussein.
Budget
$ 6.800.000
Opbrengst
$ 7.103.838
Release
17.09.2010
Release NL
10.02.2011
Release DVD
27.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Denis Villeneuve | Cast: Lubna Azabal (Nawal Marwan), Mélissa Désormeaux-Poulin (Jeanne Marwan), Maxim Gaudette (Simon Marwan), Rémy Girard (Notaris Jean Lebel), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2010

De wijsheid dat je echt goede films vaak al kunt herkennen aan de openingsscène, wordt nog maar eens bewezen in het meesterlijke Incendies. De film begint in de woestijn van een onbekend land, waar de camera tergend langzaam inzoomt op een kale ruimte waar een groep jonge kinderen wordt kaalgeschoren. Met de muziek van Radioheads ‘You and Whose Army’ op de geluidsband is het een buitengewoon intens begin van deze Canadese film en hoewel direct duidelijk is dat we hier met een sleutelscène uit de film te maken hebben, blijft de exacte betekenis tot het einde toe onduidelijk.

Incendies, terecht genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, is gebaseerd op een toneelstuk van Wajdi Mouawad, dat afgelopen jaar onder de naam Branden ook in Nederland is opgevoerd. Het stuk is bewerkt door de Canadese regisseur Denis Villeneuve die erin geslaagd is het dialoogrijke werk om te vormen tot echte cinema, waarin het juist de krachtige beelden zijn die de meeste indruk achterlaten.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Incendies Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mav Damian

"...Hands down voor de beste plot twist ooit!!!! Je dacht dat [spoiler]Star Wars the Empire Strikes Back......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Incendies

acties