De beste film van 'Dune'-regisseur Denis Villeneuve komt voor velen onverwacht, en zijn slechtste is...

De regisseur van films als Prisoners, Sicario en Arrival.

Bram de Groot 7 januari 2021 22:07 in Featured
De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Denis Villeneuve op het programma.

Beste film: Incendies

Villeneuve wist veel indruk te maken met het Franstalige Incendies. Het pakkende drama bracht hem naar Hollywood en daar leverde tot op heden zijn andere toppers af, met Prisoners, Sicario en Arrival. Met Blade Runner 2049 stapte hij franchiseland in en later dit jaar moet van de bejubelde regisseur de verfilming Dune verschijnen.


De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wie ze het bestaan nooit hebben gekend. Deze raadselachtige brieven verklaren voor Jeanne de ongrijpbare stilte van haar moeder in de laatste weken van haar leven.

Minste film: Enemy

Slechte films heeft Villeneuve niet gemaakt. Er kan slechts gesproken worden over zijn minste of zwakste. En dat is volgens de cirtici en het publiek de mysterieuze thriller Enemy met vooral Jake Gyllenhaal. Ben jij het ermee eens dat dit Villeneuve's minste is? En begreep jij de film een beetje.


Enemy gaat over een geschiedenisleraar die op een gehuurde dvd zijn exacte dubbelganger ontdekt. Hij gaat vervolgens op zoek naar deze persoon, een zoektocht die hun beider levens ingrijpend verandert.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe

Brad Pitt

Chris Evans

Charlize Theron

Laurence Fishburne

Ridley Scott


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm