Featured

De beste film van 'Dune'-regisseur Denis Villeneuve komt voor velen onverwacht, en zijn slechtste is...

De regisseur van films als Prisoners, Sicario en Arrival.

door Bram de Groot om 22:07 in Featured
De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Denis Villeneuve op het programma.

Beste film: Incendies

Villeneuve wist veel indruk te maken met het Franstalige Incendies. Het pakkende drama bracht hem naar Hollywood en daar leverde tot op heden zijn andere toppers af, met Prisoners, Sicario en Arrival. Met Blade Runner 2049 stapte hij franchiseland in en later dit jaar moet van de bejubelde regisseur de verfilming Dune verschijnen.


De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wie ze het bestaan nooit hebben gekend. Deze raadselachtige brieven verklaren voor Jeanne de ongrijpbare stilte van haar moeder in de laatste weken van haar leven.

Minste film: Enemy

Slechte films heeft Villeneuve niet gemaakt. Er kan slechts gesproken worden over zijn minste of zwakste. En dat is volgens de cirtici en het publiek de mysterieuze thriller Enemy met vooral Jake Gyllenhaal. Ben jij het ermee eens dat dit Villeneuve's minste is? En begreep jij de film een beetje.


Enemy gaat over een geschiedenisleraar die op een gehuurde dvd zijn exacte dubbelganger ontdekt. Hij gaat vervolgens op zoek naar deze persoon, een zoektocht die hun beider levens ingrijpend verandert.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe

Brad Pitt

Chris Evans

Charlize Theron

Laurence Fishburne

Ridley Scott


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

De man heeft alleen maar goede films gemaakt.
- Bladerunner 2049
- Prisoners
- Arrival
- Incendies
- Sicario
- Enemy

Brein8998

Avatar

Als een intrigerend meesterwerk als Enemy je minste film is, dan zegt dat wel hoe goed de filmmaker is.

Prisoners en Blade Runner 2049 zijn imo zijn beste films. Een van de beste regisseurs van deze tijd. Kan niet wachten op Dune.

RobzZ01

Avatar

Probeer al jaren Incendies op Blu-Ray te scoren maar lijkt haast onmogelijk (met ondertiteling). Nog altijd niet gezien.

Die andere zijn stuk voor stuk meesterwerken, maar dan moet Enemy helaas het onderspit delven. Maar ook briljant.

PureLiquidEvil

Avatar

Zijn slechtste films zijn duidelijk Maelstrom en Polytechnique, maar die zijn waarschijnlijk ook niet bekend genoeg. Zijn beste vind ik Blade Runner 2049.

ThEnd

Avatar

Vorige maand verscheen in de UK Polytechnique op blu-ray, ook zeer de moeite waard. Incendies was een paar maanden geleden opeens weer op blu-ray te bestellen bij Amazon UK (nu weer uitverkocht), indringende film. De man maakt inderdaad geen slechte films.

Chris23

Avatar

Arrival en Sicario...verder hoeft t nie zo voor mij.
Niet slecht, maar nie mijn ding.

Rob

Avatar

Enemy ging toch over de angst van binding in relaties en vaderschap of zoiets? En die spin op het einde symboliseert dan de spreekwoordelijke val/web waarin hij gevangen is

Master Of Films

Avatar

De Incendies (DVD) was trouwens de eerste Denis Villeneuve film die ik zag, hakte meteen erin. Vanaf Enemy is het voor mij een verplichting geworden, om een Villeneuve film te zien in een bioscoopzaal. Dat Roger Deakins ook heeft meegewerkt met Villeneuve is een Godsgeschenk. Smiley face

Als het gaat om Denis Villeneuve, ben ik niet geheel objectief. Hij is een van de beste regisseurs van deze generatie. In mijn ogen heeft Villeneuve tot nu toe geen slechte bagger films in zijn portfolio gemaakt. Punt. Discussie gesloten.

Mav Damian

Avatar

Denis Villeneuve is een genie! Zijn beste is voor mij Blade Runner 2049. Een waar meesterwerk! Voor mij heeft hij geen slechte film, hoewel ik nog steeds Un 32 août sur terre, Maelström en Polytechnique moet zien.

Robbepost

Avatar

@Rob
Dat is inderdaad Enemy.
De film en het moment dat je noemt laten veel ruimte voor interpretatie.
Mooi dat het niet wordt toegelicht!

In Bladerunner 2049 heeft hij volgens mij wel een soort van flashback/uitleg scène.

RobzZ01

Avatar

@ThEnd

Meen je? Heb ik dan net gemist. Check Amazon regelmatig voor leuke films. Balen zeg. Blijf het apart vinden dat die film zo lastig te krijgen is. Ook nergens op Streaming.

ThEnd

Avatar

@RobzZ01: yup en het was nog cheap ook, 5 pond.

RoberPaulsen

Avatar

Laats nog een keer BladeRunner gekeken, geniale film kan niet anders zeggen.
Incendies eigenlijk nog niet gezien.

Laurensmajin

Avatar

Niet heel onverwacht hoor. Beste film van Denis!

Hyenas

Avatar

De bus scene en de eindscene van Incendies zijn nog steeds enger dan menig horrorfilms. Een absoluut meesterwerk en zeker geen verkeerde keuze voor zijn beste film.

Maar laten we eerlijk zijn... Deze beste man heeft alleen maar goede films gemaakt. Er had net zo goed Blade Runner of Prisoners kunnen staan. Zelfs Polytechnique was goed.

Joost van den Heuvel

Avatar

Eens met beste film (Incendies).

Maar Enemy is ook echt een goede film. Alleen je moet hem wel meer dan één keer kijken.

Ik vond Arrival niet echt heel speciaal (deed me nogal aan Contact denken), maar hij heeft eigenlijk geen slechte films gemaakt.

Joost van den Heuvel

Avatar

@RobzZ01
Je kan Incendies in ieder geval kijken op Rakuten TV.

Goov25

Avatar

Ik ben ook groot fan van hem. Slechtste film kan ik dus ook niet aanwijzen. Incendies nog niet gezien, toevallig vorige week de dvd in huis gehaald.
Maar er kan er maar 1 de beste zijn:
1. Blade Runner 2049
2. Prisoners
3. Sicario
4. Enemy
5. Arrival

NieuwsFilm

meest populair