De beste film van Brad Pitt is een Tarantino-film, en zijn slechtste is...

De beste film van Brad Pitt is een Tarantino-film, en zijn slechtste is...

Welke films van Brad Pitt zie jij graag? En welke niet?

De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Brad Pitt op het programma.

Beste film: Inglourious Basterds

Het is lastig om de beste film van Brad Pitt aan te wijzen. De acteur speelde namelijk in heel wat grote titels, soms ook met kleinere rollen. Denk dan aan 12 Years a Slave en True Romance.

Inglourious Basterds wordt uiteindelijk het best ontvangen door critici en publiek. Andere toppers zijn Moneyball, 12 Monkeys, The Big Short en uiteraard de David Fincher-films Fight Club en Se7en.


In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's.

Slechtste film: Cool World

Pitts slechtste film komt uit zijn begindagen. Hij speelde in de live-action animatiefilm Cool World met ook Kim Basinger en Gabriel Byrne. Maar ook later zagen we Pitt in zwak ontvangen titels, zoals The Favor, The Counselor en By the Sea.


Een vampier uit een stripboek wil haar bedenker verleiden, om naar de echte wereld te kunnen reizen.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair