Featured

De beste film van Brad Pitt is een Tarantino-film, en zijn slechtste is...

Welke films van Brad Pitt zie jij graag? En welke niet?

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Brad Pitt op het programma.

Beste film: Inglourious Basterds

Het is lastig om de beste film van Brad Pitt aan te wijzen. De acteur speelde namelijk in heel wat grote titels, soms ook met kleinere rollen. Denk dan aan 12 Years a Slave en True Romance.

Inglourious Basterds wordt uiteindelijk het best ontvangen door critici en publiek. Andere toppers zijn Moneyball, 12 Monkeys, The Big Short en uiteraard de David Fincher-films Fight Club en Se7en.


In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's.

Slechtste film: Cool World

Pitts slechtste film komt uit zijn begindagen. Hij speelde in de live-action animatiefilm Cool World met ook Kim Basinger en Gabriel Byrne. Maar ook later zagen we Pitt in zwak ontvangen titels, zoals The Favor, The Counselor en By the Sea.


Een vampier uit een stripboek wil haar bedenker verleiden, om naar de echte wereld te kunnen reizen.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Cool world had wel een leuke tietolsong.
En Se7en is verreweg de beste film waar hij in heeft meegespeeld. Met aan het eind dezelfde muzikant als Cool World.

David Mills

Avatar

Se7en is zijn beste film maar niet zijn beste acteerprestatie want dat zijn Snatch en Twelve Monkeys. Het is bijna onmogelijk om te kiezen, want wat heeft deze kerel goede films gemaakt.

Hyenas

Avatar

Se7en en Fight Club. By far.

chefry1983

Avatar

Zijn rol in inglorious Basterds is echt geweldig!! Vooral die intro als hij zijn speech houd. Of die scène met de bearjew. Maar in Seven is hij ook echt briljant.
Daarom moeilijk te kiezen voor mij.

chefry1983

Avatar

Tip voor de volgende keer:
Chris Evans

Gigan72

Avatar

Beste Snatch en Se7en
Slechtste Troy

MikeyMo

Avatar

Cool World? Hebben de stemmers nooit Cutting Class gezien?

horizon

Avatar

Fight Club is toch echt zijn beste film.

Goov25

Avatar

Qua beste ga ik ook voor Fight Club, Seven zit er dicht bij. Slechtste film van hem die ik gezien heb is The Devil's Own, die was niks bijzonders. Maar hij heeft veel goeie rollen!

baron nostalgia

Avatar

Ja zijn beste film is inderdaad een Tarantino maar niet inglourious bastards once upon a time in Hollywood is veel beter en zo ie zo zijn se7en en fight club veel betere films om op nummer één te staan en voor zijn slechtste film zeg ik world war z

Sunspot

Avatar

Veel goeie films met Brad Pitt.

Denk dat ik toch voor Joe Black Ga, als beste film. En uiteraard Interview With the Vampire!

Laatst Ad Astra in delen gezien, heel mooi, maar zo traag, vaag einde, oke film.

Ken niet echt een slechte film van hem.

Mav Damian

Avatar

Seven vind ook zijn beste film. Inglourious Basterds is zijn meest leukste rol, daarna Burn After Reading en Once Upon a Time in Hollywood.

Sharky13

Avatar

Misschien stiekem wel een zeer onderschatte acteur juist door zijn goede uiterlijk. Deze vent is echt steengoed en veelzijdig. Moelijk om de beste film van hem te kiezen, hij heeft veel goede rollen gehad.

Blockbuster

Avatar

Zoals vele grote acteurs (Leonardo CiCaprio, George Clooney, Tom Hanks, Johnny Depp, Renée Zellweger, Matthew McConoughey) is hij begonnen in een goedkope horrorfilm (alleen die met Depp is goed). In dit geval Cutting Class, dat is pas troep. Cool World vond ik wel wat hebben, beetje Roger Rabbit achtig. The Devil's Own viel inderdaad ook best wel tegen. Beste films zijn inderdaad Seven en Fight Club.

NintendofanLink

Avatar

Van wat ik van Pitt heb gezien aan films vind ik The Mexican de beste en World War Z de slechtste. Beetje overhypte film die eigenlijk gewoon een dertien in een dozijn zombie film bleek te zijn.

NieuwsFilm

meest populair