De beste film van Robert Downey Jr. is 'Iron Man', en zijn allerslechtste is...

De beste film van Robert Downey Jr. is 'Iron Man', en zijn allerslechtste is...

De acteur leeft een tweede leven.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Robert Downey Jr. op het programma.

Beste film: Iron Man

In 2008 veranderde het leven van Robert Downey Jr. Na een roerig leven werd hij namelijk hét gezicht van Marvel Studios en het latere Marvel Cinematic Universe. In Iron Man speelde hij Tony Stark en ondertussen is Downey Jr. zelf een half Marvel-figuur. Velen vinden deze eerste film nog steeds de beste in de gehele filmreeks.


Slechtste film: Johnny Be Good

Voor Iron Man had Downey Jr. een compleet ander leven. De acteur was in de jaren 80 en 90 een van de grootste talenten. Zo werd hij genomineerd voor een Oscar voor de hoofdrol in de biopic Chaplin (1992). Maar hij maakte ook een hoop bedenkelijke titels, ook de komedie Johnny Be Good met onder meer Uma Thurman en Anthony Michael Hall. Bekendere magere titels zijn Dolittle (2020) en Air America (1990).


Johnny Walker is een groot football-talent, die iedereen wel in zijn team wil hebben. Dat is ook meteen zijn grootste probleem, want wat moet hij kiezen? Zijn carrière als professionele football-speler, of zijn vriendinnetje?


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair