De beste film van David Fincher is niet 'Se7en' of 'Fight Club' en zijn slechtste is...

De beste film van David Fincher is niet 'Se7en' of 'Fight Club' en zijn slechtste is...

Regisseur David Fincher maakte al heel wat goede films.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat David Fincher op het programma.

Beste film: The Social Network

Recent verscheen van Fincher de sterk ontvangen film Mank. Deze blijkt echter niet zijn beste te zijn. Ook de geliefde toppers Se7en en Fight Club komen niet in aanmerking. Het is Oscarwinnaar The Social Network met Jesse Eisenberg als Mark Zuckerberg die er met de eer vandoor gaat. Mee eens?


Eisenberg speelt Facebook CEO Mark Zuckerberg, Timberlake vertolkt de rol van Sean Parker, één van de mede-oprichters van Napster die oprichtend voorzitter van Facebook werd, en Garfield kruipt in de huid van Eduardo Saverin, de mede-oprichter van Facebook die in een financieel conflict verwikkeld raakte met Zuckerberg.

Slechtste / minste film: Alien 3

Zijn minste film is de derde Alien-film die in 1992 verscheen en te boek staat als zijn regiedebuut. De film kende een uiterst moeizame aanloop en Fincher zou ook niet blij zijn met hoe de film werd opgenomen. Veel mensen kunnen zich met dit derde deel overigens nog redelijk vermaken, zeker ten opzichte van de latere films met de Xenomorphs.


Ellen Ripley strandt met haar ruimteschip op een gevangeniskolonie, en zonder dat ze het wist heeft ze een Alien meegenomen die zich aan boord had verstopt. Ze moet met hulp van de gevangenen het wezen proberen te vernietigen, maar dit is erg lastig aangezien ze niet over wapens beschikken.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair