De beste film van Denzel Washington is 'Malcolm X' en de slechtste is...

De beste film van Denzel Washington is 'Malcolm X' en de slechtste is...

Ben jij een Denzel Washington-fan?

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Denzel Washington op het programma.

Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

Beste film: Malcolm X

Denzel Washington speelde al vroeg in zijn carrière in één van zijn beste films, Spike Lee's biopic over Malcolm X. Deze strijder voor gelijke rechten van de zwarte bevolking had een kort en bewogen leven en inspireerde vele mensen wereldwijd. Washington werd genomineerd voor een Oscar.


Malcom X gaat over de zwarte activist Malcolm X, geboren als Malcolm Little. Hij begon als een drugdealer, maar daarna ontwikkelt hij zich tot militante moslimleider en predikt hij de radicale bevrijding van de zwarte bevolking.

Slechtste film: Virtuosity

Een film die zowel bij de critici als het publiek erg zwak scoort is Virtuosity van regisseur Brett Leonard. De box office-flop uit 1995 met ook Russell Crowe is in vergelijking met vele andere films op Washingtons filmografie teveel een dertien-in-een-dozijn scifi-actiefilm.


In Virtuosity zien we het computerprogramma Sid 6.7 dat wordt gebruikt bij politietrainingen. Hij is geprogrammeerd om allerlei slechteriken uit te beelden, zoals Charles Manson. Op een dag neemt Sid 6.7 een menselijk vorm aan en trekt een spoor van dood en verderf.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy



NieuwsFilm

meest populair