Featured

De beste film van Keanu Reeves is 'Speed', en zijn slechtste is...

De topper en flopper van Keanu Reeves.

door Bram de Groot om 10:15 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Keanu Reeves op het programma.

Beste film: Speed

Reeves gaat al een tijdje mee in Hollywood en Speed komt uit een periode waarin hij hit naar hit scoorde, met ook titels als Dracula, Point Break, My Own Private Idaho en de Bil & Ted-films. Speed van de Nederlandse regisseur Jan de Bont was een enorme kaskraker en nog altijd een topper in het genre.


Een psychopaat heeft onder een bus een bom gemonteerd, die zal ontploffen als de bus langzamer rijdt dan 50 mijl per uur. In de drukke spitsuren van Los Angeles moet de jonge politieagent Jack Traven de passagiers van de bus proberen te redden.

Slechtste film: Generation Um...

Na latere hoogtepunten als The Matrix (1999) kende Reeves ook de nodige dieptepunten. Voor hij in 2014 weer groot succes had met John Wick zagen we hem in flink wat magere titels, waaronder dit drama van regisseur Mark Mann en actrices Bojana Novakovic en Adelaide Clemens. Van die namen hebben we daarna maar weinig gehoord.


Generation Um... volgt een dag in het leven van een man en zijn twee vriendinnen die aan de rand van de samenleving leven, ondergedompeld in seks, drugs en besluiteloosheid. Tijdens hun dagelijkse omzwervingen langsheen cafés en bendes vinden ze het pad van zelfontdekking.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Point Break blijft één van mijn favorieten van Reeves naast de Devil's advocate. Maar hij heeft veel moois gemaakt.

Maac

Avatar

Ik zou The Matrix op 1 zetten en de top 3 aanvullen met Speed en Point Break.
De slechtste voor mij is Destination Wedding, maar Replicas was bijna net zo onkijkbaar.

spooklift

Avatar

Beste film: Speed (1994)

Slechtste film: The Day the Earth Stood Still (2008)

David Mills

Avatar

Ik heb best veel van zijn films niet gezien maar The Day the Earth Stood Stil en John Wick 3 vond ik echt waardeloos

Master Of Films

Avatar

Best: Matrix, Speed, Point Break, John Wick 1, John Wick: Chapter 2, Bill & Ted's Excellent Adventure, My Own Private Idaho, The Devil's Advocate & Cyberpunk 2077.
Theoretisch zou ik ook Knock Knock kunnen gaan toevoegen, maar de aandacht gaat volledig naar Ana de Armas toe. Smiley face

Bagger: Replicas, The Day the Earth Stood Still, Chain Reaction, The Matrix Revolutions & Reloaded. Edit: Een film die ik heel gauw vergeten ben is The Watcher. En hoppa op de baggerlijst.

Tarman

Avatar

Genoeg Hollywood. Doe nu Jess Franco!

Florance Wealth

Avatar

Speed beter dan de Matrix? Verbaasd me wel wat, maar slechte films heeft hij genoeg, zelfs waar hij wel succesvol mee was, zoals John Wick, wat eigenlijk niet eens een goede reeks was, zo grof mogelijk dat wel en daar heb ik te veel van gezien. De eerste was nog tot daar aan toe, maar vooral 3,niet eens de slechtste cast, maar totaal geen verhaal en bijna alleen maar vecht en kill scènes, wat houterig overkwam vaak, te "over he top" scenes en de karakters vd andere spelers (Angelica Houston, Hale Barry, Lawrence Fishburn) waren klein en leeg, al probeerden ze er het beste van te maken, vooral de vechtscènes met Barry leken erg houterig, bijna komisch, want ze vielen maar aan, zonder echt te vechten. Devil's Advocate, My private little Idaho en The Matrix vond ik de beste, van waT ik herinner, Speed ook natuurlijk, maar Bill & Ted, niks aan, sowieso veel mindere rollen, maar zet hem tegenover goede spelers en een goed script, dan speelt hij veel beter, zoals in DA: Al Pacino????

Blockbuster

Avatar

Speed & The Matrix krijgen van mij beiden een 10! Ik kan bijna niet kiezen, maar als het moet geef ik Speed de voorkeur, mede door Jan de Bont. Alle films waar hij achter de camera stond werden door zijn toedoen nog vetter. In Cujo was de spanning om te snijden. The Jewel Of The Nile en Who's That Girl waren door zijn vette actie nog een beetje te pruimen. En dan nog de echte actie-knallers als Die Hard, Black Rain, Lethal Weapon 3.

Maar het gaat hier dus niet om hem maar om Keanu: ook Point Break is een topper. Ik heb alles wel gezien en vind alles goed tot okay, maar The Watcher was een teleurstelling. Ook met sentimentele draken als Sweet November en The Lake House heb ik niks mee.

Swandoctrine1981

Avatar

The Devil's Advocate... plots heimwee naar de jaren negentig...met Al Pacino...en Craig T. Nelson...en trouwens ook een scene gefilmd in Donald Trump's huis.

TwinsA

Avatar

Voor mij is Devils Advocate beter dan Speed.

NieuwsFilm

meest populair