De beste film van Keanu Reeves is 'Speed', en zijn slechtste is...

De topper en flopper van Keanu Reeves.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Keanu Reeves op het programma.

Beste film: Speed

Reeves gaat al een tijdje mee in Hollywood en Speed komt uit een periode waarin hij hit naar hit scoorde, met ook titels als Dracula, Point Break, My Own Private Idaho en de Bil & Ted-films. Speed van de Nederlandse regisseur Jan de Bont was een enorme kaskraker en nog altijd een topper in het genre.


Een psychopaat heeft onder een bus een bom gemonteerd, die zal ontploffen als de bus langzamer rijdt dan 50 mijl per uur. In de drukke spitsuren van Los Angeles moet de jonge politieagent Jack Traven de passagiers van de bus proberen te redden.

Slechtste film: Generation Um...

Na latere hoogtepunten als The Matrix (1999) kende Reeves ook de nodige dieptepunten. Voor hij in 2014 weer groot succes had met John Wick zagen we hem in flink wat magere titels, waaronder dit drama van regisseur Mark Mann en actrices Bojana Novakovic en Adelaide Clemens. Van die namen hebben we daarna maar weinig gehoord.


Generation Um... volgt een dag in het leven van een man en zijn twee vriendinnen die aan de rand van de samenleving leven, ondergedompeld in seks, drugs en besluiteloosheid. Tijdens hun dagelijkse omzwervingen langsheen cafés en bendes vinden ze het pad van zelfontdekking.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair