De beste film van Samuel L. Jackson blijft 'Pulp Fiction', en zijn slechtste is...

De beste film van Samuel L. Jackson blijft 'Pulp Fiction', en zijn slechtste is...

Samuel L. Jackson: hoge pieken, diepe dalen.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Samuel L. Jackson op het programma.

Beste film: Pulp Fiction

Samuel L. Jackson speelt in heel wat uiteenlopende films en franchises, en ook in bijna alle films van Quentin Tarantino. Nog steeds wordt Pulp Fiction, waarin Jackson de rol speelt van het iconische personage Jules Winnfield, gezien als de beste film van de acteur. De Incredibles-animatiefilms scoren ook goed, evenals titels als Jurassic Park en The Avengers.


Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn vrouw Mia. Aangezien de vorige chaperon vanwege iets te intiem contact met deze dame nu kreupel schijnt te zijn, stemt Vincent met enige tegenzin toe.

Slechtste film: Kite

Jackson zien we ook regelmatig in zeer bedenkelijke producties. De anime-verfilming Kite is misschien wel zijn slechtste. Ook titels als Cell, The Spirit en Freedomland scoren zwak. Maar dat kan ook niet anders: Jackson speelde al in meer dan 100 films.


Sawa woont in een mislukte staat waar een corrupte beveiligingsdienst geld verdient met vrouwenhandel. Wanneer haar vader, die een politieagent is, vermoord wordt staat ze er op om de moordenaar te vinden. Ze krijgt hierbij hulp van zijn voormalige partner Karl Aker.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair