Featured

De beste film van Samuel L. Jackson blijft 'Pulp Fiction', en zijn slechtste is...

Samuel L. Jackson: hoge pieken, diepe dalen.

door Bram de Groot om 15:36 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Samuel L. Jackson op het programma.

Beste film: Pulp Fiction

Samuel L. Jackson speelt in heel wat uiteenlopende films en franchises, en ook in bijna alle films van Quentin Tarantino. Nog steeds wordt Pulp Fiction, waarin Jackson de rol speelt van het iconische personage Jules Winnfield, gezien als de beste film van de acteur. De Incredibles-animatiefilms scoren ook goed, evenals titels als Jurassic Park en The Avengers.


Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn vrouw Mia. Aangezien de vorige chaperon vanwege iets te intiem contact met deze dame nu kreupel schijnt te zijn, stemt Vincent met enige tegenzin toe.

Slechtste film: Kite

Jackson zien we ook regelmatig in zeer bedenkelijke producties. De anime-verfilming Kite is misschien wel zijn slechtste. Ook titels als Cell, The Spirit en Freedomland scoren zwak. Maar dat kan ook niet anders: Jackson speelde al in meer dan 100 films.


Sawa woont in een mislukte staat waar een corrupte beveiligingsdienst geld verdient met vrouwenhandel. Wanneer haar vader, die een politieagent is, vermoord wordt staat ze er op om de moordenaar te vinden. Ze krijgt hierbij hulp van zijn voormalige partner Karl Aker.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Beste film waar hij in speelt: Goodfellas.
Beste rol : Django Unchained

David Mills

Avatar

Pulp Fiction is inderdaad zijn beste rol en beste film. Ik denk bij Samual Jackson trouwens niet aan Goodfellas, dat is een topfilm door De Niro, Pesci en Liotta. De slechtste film kan ik onmogelijk oordelen. Tussen zijn 182 films zit ook heel veel rotzooi maar wat ik mij kan herinneren was Basic een hele slechte film

horizon

Avatar

Negotiator, Black Snake Moan zijn wel tof. Mace Windu natuurlijk ultiem.

Slecht? heb niet al z'n films gezien maar Jackie Brown vond ik niks.

baron nostalgia

Avatar

Mee eens helemaal mee eens ik vind the hitmans bodyguard shaft the hateful 8 en glass ook echt fantastisch

Wollie1968

Avatar

Snakes on a plane ...

jonko1991

Avatar

Beste film: The matrix
Slechtste film: The colony

Overlord

Avatar

The 51st state is ook zo'n onderschat pareltje van Sam

rick511

Avatar

Beste: Pulp fiction
Slechtste: reasonable doubt

Gigan72

Avatar

Beste Pulp Fiction.Kiss of Death.Django Unchained.jackie Brown.Negotiator.

Orko

Avatar

Die hard 3 en Jackie Brown zijn heerlijke Samuel L Jackson films. Maar Coach Carter en die ene film waar hij invaldocent speelt zijn ook goed te nassen.

Blockbuster

Avatar

@ jonko1991

Samuel zat niet eens in The Matrix. Ik denk dat je hem verwart met Laurence Fishburne. Dat komt wel vaker voor, want ze lijken als twee druppels water op elkaar.

Blockbuster

Avatar

Ik kan zo een Top 10 met meesterwerken maken waarin hij speelt.

Coming To America kan er zelfs in, ook al zit ie maar in één scène. Direct erna ook goed in Do The Right Thing, Mo' Better Blues, Goodfellas, Jungle Fever en zelfs leuk in Loaded Weapon en Menace II Society.

True Romance, Die Hard With A Vengeance, The Long Kiss Goodnight, Jackie Brown, The Negotiator, Deep Blue Sea, Star Wars The Phantom Menace, Unbreakable en Django Unchained, The Hateful Eight zijn alle tien meesterwerken.

Sharky13

Avatar

Ben sowieso groot fan van Samuel Jackson. Pulp Fiction absoluut nr 1voor mij. Ben het ook eens met Overlord, 51th state is ook een toppertje voor mij. Snakes on a plane is mss wel 1 van de mindere van deze held.

jonko1991

Avatar

@Blockbuster Dat was juist de grap hehe.

https://www.youtube.com/watch?v=OdxMkQhq58g

Vind ze trouwens totaal NIET op elkaar lijken

NieuwsFilm

meest populair