Featured

De beste film van Peter Jackson is niet een 'The Lord of the Rings'-film, zijn zwakste is...

De topper en flopper van Peter Jackson.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Peter Jackson op het programma.

Beste film: They Shall Not Grow Old

Menigeen had mogelijk graag een Midden-aarde film op dit plekje hebben zien staan, maar de groots gelanceerde WOII-docu They Shall Not Grow Old uit 2018 is net even beter ontvangen. Zijn best ontvangen LOTR-film is The Lord of the Rings: The Two Towers en deze komt overigens heel dicht in de buurt van zijn beste film gemaakt, net iets beter dan de andere twee delen.


Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. Peter Jackson geeft met deze docu een nieuw inzicht op de menselijke ervaring van het leven aan het front. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.

Zwakste film: The Lovely Bones

Jackson regisseerde ook heel wat andere opvallende titels en daarvan is The Lovely Bones uit 2009 met onder meer Saoirse Ronan, Stanley Tucci en Mark Wahlberg. De film was een financiële flop, maar leverde Tucci wel een Oscarnominatie voor Beste mannelijke bijrol op.


Susie Salmon, is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. Vanuit de hemel ziet ze hoe haar familie om gaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader ronddoolt om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, verzint haar broertje in alle eenzaamheid een imaginair zusje, verandert de persoonlijkheid van haar zus drastisch en glijdt Susie's moeder langzaam weg van haar gezin.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

33 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MARQ242

Avatar

Deze week weer de drie Hobbit films gezien. Na een glas whiskey lekkere Fantasy films, maar vanuit de ogen van een Tolkien liefhebber, wat een gedrochten. Bij de productie van die films is iets gruwelijk mis gegaan. Qua verhaal klopt er geen drol van. De Hobbit was juist een vrij licht en grappig kinderboek wat makkelijk in 1 film had gepast. Daarnaast stoor ik me ontzettend aan de cgi, de rare grijze overbelichte cinematografische effecten. En de zeer onwaarschijnlijke actie scenes. En die Thorin?!!! Mijn god, ik dacht dat Frodo een droeftoeter was maar Thorin steelt de show, wat een dramaqueen!
Maar met verstand op 0 kijkt het lekker weg.

Tarman

Avatar

Genoeg Hollywood, doe nu Lucio Fulci.

Master Of Films

Avatar

Edit: Shit per ongeluk mijn post vern**kt. Maar, het is je vergeven Mav Damian Smiley face

Kort verhaal van oorspronkelijke post. The Hobbit trilogie is bagger. King Kong is nog erger dan bagger. De rest van PJ zijn top films.

Chris23

Avatar

Kvind alle films van Jackson de moeite waard, de enige waarbij ik geen behoefte had om `m nog n keer te zien was de bones idd. (maar misschien moet ik dat toch `s doen.)

@Tarman:
Beste: van wat ik gezien heb: The Beyond
Slechtste: ik moet er nog minstes 55 kijken om daar over te kunnen oordelen Smiley face

Mav Damian

Avatar

Wat MOF zegt! Maar zo slecht vond ik de Hobbit trilogie ook weer niet Smiley face. Sorry MOF.

BillySavastano

Avatar

Eerlijk zo slecht zijn de hobbit films toch niet? Ik heb geen boeken gelezen gewoon opgegroeid met LOTR maar ik zag bijvoorbeeld battle of the five armies pas de eerste keer toen ik de blu-ray box heb aangeschaft 2 of 3 jaar na deze uit kwam in de bios en toen vanaf het moment dat ik galadriel op de trappen van dol goldur zag lopen op zoek naar gandalf dacht ik al van: dit word dik! En ik moet zeggen na die fight sequence en galadriel voor het eerst full witch zien gaan liet dit toch een heel brede glimlach achter bij mij. Als fan van het genre vind ik het moeilijk om de hobbit films niet te liken zeg maar ,maar het valt mij op dat voornamelijk mensen die de boeken hebben gelezen the hobbit trilogy echt disliken.

centr1no

Avatar

Die absurd lage RT-score (32%/52%) voor The Lovely Bones komt van mensen die het niet kunnen verwerken dat de film niet doet wat ze verwachten of willen.
Ga naar een fatsoenlijke site als IMDB en daar staat de film op een redelijk normale 6,7.
Bad Taste vind ik echt de minste. Zijn eerste 3 films wijken nogal af van zijn latere werk en waar Braindead gewoon fantastisch is en Meet the Feebles iets aparts is zijn eerste gewoon niet zo goed.
De LOTR trilogie is simpelweg zijn beste werk.
Alle mainstream films die hij daarnaast heeft gemaakt zijn vermakelijk en soms bijzonder maar missen impact.

Rutherford

Avatar

Slechtste is toch wel de laatste Hobbit film. Zijn beste is natuurlijk één der LOTR. Moeilijk om te kiezen welke.

Robbepost

Avatar

Ik vind Fellowship of the ring zijn beste werk. En ik heb me ook goed vermaakt met de Hobbit films.

spooklift

Avatar

Beste film: Braindead (1992)

Slechtste film: Bad Taste (1987)

Decepticon

Avatar

The Lovely Bones is een goeie film man! Alleen is ie met 135 minuten te lang en dat voel je als je de film kijkt, een drama hoort niet langer dan 90-100 minuten te duren.
King Kong is imo ook hartstikke goed, ik leef echt helemaal mee met Kong en deze film duurt met 3 uur niet te lang imo. De film entertaint mij gewoon 3 uur lang.
LOTR vind ik dan weer helemaal niks, verschrikkelijk bijna, is gewoon niet aan mij besteed.
They Shall Not Grow Old moet ik nog steeds zien, hij is een paar keer op tv geweest en ik heb hem opgenomen, dus ik moet hem nodig eens kijken.
Maar tot zover vind ik King Kong zijn beste.

Fan-fan

Avatar

MARQ242 "En de zeer onwaarschijnlijke actie scenes."

Het is een fantasy-film, wat wil je anders?
Het kan zijn dat de suspension of disbelief soms wordt doorbroken (is persoonlijk natuurlijk welk moment wel en niet), maar dat beschouw ik als humormomentjes.

Fluffer

Avatar

The hobbit films zijn super en king kong vind ik veruit zijn beste.
Ook zijn vroegere low budget films zoals bad taste en braindead zijn nog leuk.

Gigan72

Avatar

@Chris
The Beyond is zeker erg goed.
Maar je nog nooit House by the cemetery gezien dan ?
Die vindt ik ook goed.
Ik ken Lucio Fulci alleen van zijn horror films de niet horror films van hem ken ik niet echt.

En dan nu over PJ
Braindead , Bad Taste. The Frighteners vindt ik zijn leukste films
De Lord of the ring films vindt ik ook goed.
King Kong is ook leuk.

De Hobbit films vindt ik echt niet goed.

milo007

Avatar

@mof
in welk opzicht is King Kong een slechte film? Skull Island, das pas een gedrocht.

Chris23

Avatar

@Gigan: tuurlijk en Zombi Flesh Eaters (aka Zombi
2)
Ik prefereer de Lucio Fulci zombies (niet grommend, geen boze gezichtsuitrukking, uit de hel ipv infected enz.) zowiezo boven de amerikaanse depictie van zombies.
Enige redelijk recente zombie film die wat dat betreft in de buurt komt is The Dead (2010)
Dr is laatst trouwens een soort vage doku uitgekomen over hem (waar wel interessante stukjes in zitten zoals kleine kijkjes achter de schermen van het maken van zn zombi films).

Spider-fan

Avatar

Het is lastig alles van Fulci te zien. Vooral zijn komedies en musicals waar hij mee begon zijn moeilijk te vinden. Wat er wordt uitgebracht focust voornamelijk op giallo, western en horror. Maar dat zie je wel vaker bij de Italiaanse regisseurs - ik denk dat ze gewoon niet verwachten dat iemand de minder bekende films zal kopen, behalve de echte completisten.
Gelukkig wordt er toch wel veel uitgebracht met ladingen extra's.
Mijn favorieten van Fulci zijn toch meer zijn thrillers. The Psychic is denk ik mijn favoriet. Hij vond zelf ook zijn jaren zeventig gialli het beste wat hij gemaakt heeft - hij wist dat The Beyond als zijn beste gezien wordt meestal, maar hij vond dat zelf niet echt. Ik denk dat hij het meest hield van Don't Torture a Duckling. Op zich is dat een prachtige giallo die op het platteland afspeelt (meestal spelen ze in de stad af), maar de plot op zich heb ik nooit zo bijzonder gevonden - de dader is weer eens voor de zoveelste keer die het al zo vaak is en daardoor vrij voorspelbaar. Maar verder is het in elk opzicht een erg mooie film.

deregtx

Avatar

The Lovely Bones was een prima film. Dus als dat zijn slechtste is hoeft hij zich niet te schamen.

Gigan72

Avatar

@chris
Mee eens over de zombie,s
Maar ik kan ook wel genieten van de snelle zombie,s bv in Dawn of the Dead 2004.
Maar in World War Z vindt ik het weer helemaal niets.
En de zombie,s uit Return of the living dead blijven gewoon leuk.. Brainsssss.


Fulci horror films en andere Italiaanse horror is ook niet voor iedereen je moet er van houden de sfeer is ook heel anders dan in usa horror
Ik hou er wel van maar komt ook dat het een onderdeel van mijn jeugd is maar denk dat de meeste en zeker de jongeren horror fans van nu het niets vinden.
En dat de naam Lucio Fulci of Dario Argento ze echt niets zegt.

@
Spider-fan
Ik denk Lucio Fulci nooit echt de horror films heb kunnen maken die hij echt wilde maken er was altijd wel iets wat hem tegen werkte met het maken van zijn horror films.
Kan er naast zitten maar dat gevoel hem ik wel bij hem.
Maar voor mij blijft hij wel 1 van mijn favorite horror regiseurs.

Elvis Trabick

Avatar

Ik heb dus speciaal een account aangemaakt om Heavenly Creatures te vermelden... Anyway, Peter Jackson maakt enkel mindere films, maar zeker geen slechte films...

Spider-fan

Avatar

Fulci en Argento zijn toch wel in gelijkmatige mate populair, ook nu nog. Er worden aan de lopende band nieuwe uitgaves uitgebracht, maar wel dus van de bekende en populaire films, of in ieder geval: uit de genres die nog steeds populair zijn. Ik denk dat ze wel steeds nieuwe fans zullen vinden, want in feite zijn hun grootste successen ook van voor mijn tijd.

Ik weet niet echt of Fulci helemaal de horrorfilms heeft gemaakt die hij heeft willen maken. Zombi 2 werd hem aangeboden door een producer en hij wist niet eens dat het een onofficieel vervolg was op de Romero films toen hij het maakte. Toch maakte hij na het succes daarvan de ene na de andere horrorfilm en ging volledig voor dat genre. Maar dat kan ook voor het geld zijn geweest, terwijl de films daarvoor die zijn favorieten zijn beter weerspiegelen wat hij het liefst maakte.
Het is lastig om veel interviews met Fulci te vinden voor dit soort vragen. Er is één heel lang goed interview dat hij kort voor zijn dood gaf, maar los daarvan vind je heel weinig - op extra's gebruiken ze vaak steeds audio-fragmenten uit hetzelfde interview.
Ik vind een groot verschil dat zijn giallo-films veel stijlvoller zijn en betere plots hebben, en zijn horrorfilms zijn trashier en hebben soms nauwelijks een plot. Globaal gesproken dan, want New York Ripper is daar dan weer een uitzondering op, want dat is in essentie wel een giallo, maar ook zijn meest trashy film waarschijnlijk, met een meer dan gebruikelijke grote focus op sex en een erg onlogische plot.
Ik vind Fulci vaak opvallend goed als hij zijn latere neiging volledig op de gore te focussen achterwege laat. Zijn laatste film, Door into Silence heeft dat bijvoorbeeld helemaal niet en is een heel interessante variatie op Spielberg's Duel, met een lijkwagen i.p.v. een tankauto.

Master Of Films

Avatar

@Milo007
Skull Island is iig een stuk origineler, en neemt zichzelf niet eens serieus.

PJ is een grote King Kong fan. Dat snap ik al te best. Al heeft King Kong een simpele verhaal, je wordt alsnog beloond met een prachtige einde. Je leeft uiteindelijk mee met het "monster".

Daartegen ging PJ behoorlijk ver met zijn remake. Dat hij 3 uur de tijd voor neemt is prima. Maar hij rekt scenes flink uit ipv iets echt nuttig toe te voegen. Sommige scenes hebben de origineel niet gehaald, zoals de Pit Spider. Wat doet PJ. Hij zet ze erin. Heeft dat nut? Nee. Zie het origineel die deze scenes niet hebben. De zogenaamde pay off met King Kong veranderd niet. Ook niet in de remake.

PJ heeft als fan een roze bril opgezet. En niks aan King Kong veranderd, laat staan verbeterd. Niet op de manier waarop Brian De Palma zijn Scarface maakte of andere goede remakes (zoals Apocalypse Now, Suspiria, The Thing, Dawn of the Dead e.d.).

Sorry, maar mijn voorkeur gaat uit naar de 1933 film.

Gigan72

Avatar

@Mof.
Zelf vindt ik King Kong van PJ een leuke film maar ben het wel met je eens dat deze remake niets toevoegt.
Ik vermaak me ook beter met king kong 1933 en Kong Skull Island ...ondanks dat Brie er in zit Smiley face

KeesjeNL

Avatar

Ik vond de Lovely Bones anders een ontzettend aangrijpelijke film, zat de hele film zonder dollen te snikken. Soms zie je zo'n film die enorme indruk op je maakt; Lovely Bones was er één van.

Darthmar

Avatar

Dus zijn beste film is een documentaire? Bij de oscars is dat een aparte categorie dus een beetje vreemd dit artikel.

adofmirosch

Avatar

Top regisseur! En dan bedoel ik natuurlijk de LOTR films en King Kong, the hobbit films zijn wel vermakelijk. Beetje het niveau star wars prequels, matig maar leuk. ik hoop dat Jackson ooit nog eens een paar grote blockbusters maakt. The Silmarillion bijvoorbeeld.

Lars xxl

Avatar

Wat dachten jullie dan van brain dead?
Volgens mij is dat zijn beste film.
Of bad taste.
Die was ook erg goed.

Tarman

Avatar

Toch mooi dat er een gesprek over Fulci is losgebarsten hier!

Florance Wealth

Avatar

Sorry, maar als Lovely Bones zijn slechtste is, dan heeft hij dus alleen goede f hele goede films gemaakt, maar ik ben het er niet echt mee eens. Ik hou bv niet van zombie films als Braindead of van regisseurs als Fulci en Dargento, dus die staan onderaan. Al zijn grote blockbuster films zijn vermakelijk to steengoed, vooral The LOTR trilogie, The Hobbit trilogie daarentegen vond ik weer niet zo en heb het nog nooit afgekeken. Heavenly Creatures vond ik weer uniek, niet de beste misschien, maar ik hou wel van "kleine films" en heb laatst Lovely Bones nog op tv ???? gezien en heb me niet verveeld! Zoveel bagger op tv en in films, maar Peter Jackson heeft geen 1 slechte film gemaakt, wel diverse genres en dan krijg je altijd verschil tussen wat de 1 beter is of leat iever gezien wordt. Maar toch, op 1 LOTR (1&2) en zijn zombie films als minste!!

Blockbuster

Avatar

Beste vind ik Braindead. Is gewoon non-stop gore; ik wist niet wat ik zag 28 jaar geleden. Ziet er ook nog eens big budget uit en voor low-budget ziet het er behoorlijk professioneel uit. Met fantastische practical effects. Stukken beter dan die non-stop CGI in al die LOTR/Hobbit films. In King Kong ook een overdaad aan CGI, maar dat vond ik dat weer niet storend. Ik moest daar even in komen (in het eerste uur gebeurt geen klap), maar daarna ging het 2 uur lang non-stop helemaal los. King Kong is mij één na favoriet. Ook The Lovely Bones vond ik mooi, hoewel ook iets te lang. Bad Taste is een rommeltje. Da's lower dan low-budget, echt voor een appel en een ei gemaakt. Maar daardoor is het juist cult geworden.

Spider-fan

Avatar

King Kong was de film die hem om te beginnen inspireerde om zelf films te gaan maken, dus niet zo gek dat toen hij de kans kreeg voor een remake hij zichzelf helemaal te buiten ging. Qua zijn vroegere horrorfilms komt de inspiratie eerder bij Romero en Savini vandaan dan bij iemand als Fulci, vooral Dawn of the Dead. Fulci's horrorfilms zijn ook vrij serieus, hebben niet die slapstick en komedie elementen die je bij Romero - en daarna ook Raimi - ziet. Fulci ging eigenlijk pas echt komedie in zijn horror stoppen met Cat in the Brain, waar hij zelf de hoofdrol speelde.
Gister nog One on Top of the Other gezien van Fulci, zijn eerste film in Amerika. Ook een erg mooie giallo - en met een opvallend duidelijk en goed te volgen verhaal (heel vaak niet het geval in dit genre). Leuk dat hij zelf ook vaak een cameo had in zijn films, zelfs twee keer in deze. In zekere zin zat het er misschien wel in dat Fulci zich uiteindelijk bijna exclusief met horror ging bezig houden.
Ik vermoed niet in zijn komedies/musicals waar hij mee begon (die moeilijk te vinden zijn dus), maar daarna hadden veel van zijn films altijd al vrij gruwelijke en erg gewelddadige momenten. Maar als hij niet benaderd was voor Zombi 2 en de zombie-films niet zo'n enorm succes waren geweest in die tijd was het misschien niet gebeurd.

Goku32

Avatar

Ik had de eerste lord of the ring film op plek 1 gezet

Bintzak

Avatar

The lovely bonen een zwakke film noemen? Dan heeft Peter Jackson dus alleen maar goede films.

NieuwsFilm

meest populair