Featured

De beste film van James Cameron is 'The Terminator', zijn slechtste is...

De blockbusterkoning maakte eigenlijk maar zeer weinig echt slechte films.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat James Cameron op het programma.

Beste film: The Terminator

Deze film van Cameron was de start van een van de grootste franchises die er is, maar jammer genoeg de laatste jaren weinig goeds liet zien. Alleen de eerste twee films staan er erg goed voor, met 100% voor het origineel op Rotten Tomatoes. Verder scoren Aliens en The Abyss ook erg goed.


Het jaar 2029, een computer genaamd Skynet vecht tegen het menselijke verzet, nadat het bijna de hele mensheid heeft vernietigd in 1997. Skynet heeft een manier gevonden om een paar van zijn strijders, Terminators, terug in de tijd te sturen.

Slechtste films: Piranha II: The Spawning

Uiteraard is dit niet helemaal eerlijk en jarenlang zette Cameron zich af van de film. Toch erkent hij deze tegenwoordig als zijn regiedebuut. Andere slechte films maakte Cameron eigenlijk niet, al kan het zijn dat je niet zo'n fan bent van titels als Avatar en Titanic.


Een Amerikaans legerschip zinkt vlakbij een eiland. Aan boord blijken genetisch gemanipuleerde piranha's te zijn. Anne Kimbrough komt hier achter als ze de dood van haar zoon onderzoekt.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Beste Aliens

omniesbonsai

Avatar

Judgement day is toch echt wel beter dan 1
Aliens is beter

Tarman

Avatar

"Andere slechte films maakte Cameron eigenlijk niet, al kan het zijn dat je niet zo'n fan bent van titels als Avatar en Titanic." Oh, kan dat? Fijn om te weten. Maar het kan volgens Bram dus niet dat er andere films van hem zijn waar je niet zo'n fan van bent? Wat een vreemde tekst weer.

Gigan72

Avatar

Aliens is zijn beste film
Terminator 1 staat op de 2de plaats
T2 is goed maar het is toch een beetje een herhaling van deel 1.

Slechtste is Avatar en Titanic

SeanDeNiro

Avatar

Tarman Avatar 19.12.2020 13:59 Maar het kan volgens Bram dus niet dat er andere films van hem zijn waar je niet zo'n fan van bent? Wat een vreemde tekst weer. -
Welkom in het woke tijdperk, waarbij "journalisten/recensenten" voor jou bepalen wat goed is en wat niet.

leidenaar

Avatar

Onzin. Deel 2 is al een betere film en T1 heeft de tand des tijds niet helemaal weerstaan. Ook Aliens en Titanic zijn beter.

leidenaar

Avatar

Komt er nog een memorial op ft over de verloren filmsterren? Hoop dat de bezoekers er allemaal nog zijn en covid jaartje overleeft hebben.

Master Of Films

Avatar

Allerslechtste film van JC: Avatar

Voldoende/OK films van JC: Aliens of the Deep, Ghosts of the Abyss, Expedition: Bismarck, Titanic & Piranha Part Two: The Spawning.

Bonus Ok TV aflevering van JC: Dark Angel - Freak Nation.

De meesterwerken van JC: The Terminator, Aliens, The Abyss, Terminator 2: Judgment Day & True Lies.

Artificialis

Avatar

The Terminator, Aliens, The Abyss, T2: Judgement Day, Titanic, Avatar, het zijn allemaal (zeer) goede films. De man heeft een bijzonder talent voor memorabele sciencefictionfilms. True Lies maakte weinig indruk, maar moet ik misschien nog eens een kans geven.

Het is jammer dat James Cameron zijn talent verkwanselt door zo weinig films te maken. Na Titanic duurde het 11 jaar voordat Avatar verscheen. En nu zijn we alweer 11 jaar aan het wachten. Dit keer op meerdere vervolgen van zijn laatste film. In dit tempo worden de Avatar sequels de afsluiting van zijn filmcarrière. Of hij moet net zo lang doorgaan als Clint Eastwood.

Tarman

Avatar

@Seandeniro: ik weet niet helemaal wat dat met 'woke' te maken heeft, het lijkt mij eerder een gevalletje projectie. Of juist: 'Titanic en Avatar zijn minder 'stoer' dan die andere films dus daarom misschien minder goed'. Juist niet erg woke. Smiley face

Goku32

Avatar

Eens deel 2 van terminator is een 10 out off 10 film, ze staan zeker in me top 100 lijstje. En hij is een regisseur die het voor elkaar heeft gekregen om een deel 2 te maken dat veel beter is als de eerste film van de reeks. Geweldige film is het judgement

Decepticon

Avatar

Beste The Terminator.
Slechtste Piranha 2.

Fluffer

Avatar

Voor mij mocht Aliens de beste zijn

TearsinRain

Avatar

Er zijn maar weinig Amerikaanse films waarin de hardheid van actie zo expliciet in beeld wordt gebracht. Dat waardeer ik zo aan de eerste Terminator. Robocop van Paul Verhoeven heeft dat ook. Ook al zijn T2 en Aliens wellicht betere, grotere fims met meer (overbodige) humor, ik begrijp waarom men toch voor de eerste kiest.

007

Avatar

Terminator 1 en 2 zijn de beste en avatar de slechtste.

baron nostalgia

Avatar

Titanic terminator 2 en the abyss zijn zijn beste films avatar krijgt meer aandacht dan het verdient

Bigds9fan

Avatar

Beste: The Terminator 1 & 2

Slechtste: Avatar.

Piranha noemen is niet eerlijk omdat dit een low budget film was.

Avatar heeft ie jaren aan gewerkt en had een monster budget. Die is verhoudingsgewijs het slechtst.

En Titanic, dat kan ik hem nog een beetje vergeven omdat hij een fascinatie heeft voor de Titanic. Is het een vrouwen film? Jazeker maar echt is ie ook niet.

HarryHole

Avatar

Het lijkt me heerlijk om originele content te schrijven voor deze site en iets diepers tegenover dit soort inspiratieloze artikelen te stellen.

Eddie Singer

Avatar

The Terminator is eigenlijk ook een low-budget-film.
Schwarzenegger sprong zelfs financieel bij.
Absoluut tijdloos....naar mijn mening dan.

T-2, Titanic, Avatar nog in de bioscoop gezien.
T-2 is absoluut geen herhaling van The Terminator.
Het is een verdieping en vergroting van 'het verhaal'.
Maar goed....ieder z'n mening.
Bij de ene regisseur is z'n eerste film de beste, bij een ander z'n laatste film. Talent. Geld. Verhaal. Acteurs. Marketing. Zoveel factoren.
Cameron gooit inderdaad al z'n tijd in die jarenlange projecten. Misschien is dat jammer...misschien is het maar goed ook.

bestmovieman86

Avatar

Hoewel het vreemd is om films als terminator, aliens en titanic te vergelijken (allemaal topfilms) kies ik toch voor de ultieme actiefilm terminator 2, de film waar we in onze jeugd al geen genoeg van kregen doet het in 2020 nog net zo goed.
Titanic kan misschien niet je smaak zijn maar het is technisch een fantastisch mooie film met veel feel er in.

True lies is overigens ook een film waar je als actie fan uitermate veel van kan genieten.

Aliens is voor mij te amerikaans voor mijn smaak, de satirische aspecten snap ik, maar ben toch meer fan van de suspense van deel 1.

Avatar is natuurlijk prachtig, kleurrijk, fantasievol.... Maar ook erg inhoudloos

Angelo1979

Avatar

Ook voor mij wordt het Aliens.

David Mills

Avatar

Ik ga alleen voor de slechtste film en dat is Avatar gevolgd door True lies. De overige films zijn toppers in hun eigen genre. Ik heb meteen zin om The Abyss weer eens te gaan kijken, is alweer lang geleden.

Hiss

Avatar

De Terminator lijkt me een vreemde keuze als beste film. Aliens heeft bijvoorbeeld de tand des tijds een stuk beter doorstaan.

Bigds9fan

Avatar

@Eddie Singer

Dat wel maar bij die film heb ik dat gevoel niet echt. Bij Avatar had ik meteen al dat ik het er levenloos uit vond zien en dat zal nu alleen nog maar erger zijn.

Toy Story of Beast Wars Transformers zijn nu ook stokoud, zeker die tweede maar ook bij Beast Wars kun je nu nog de expressie zien in de personages. Ik vind het nog prima te kijken al is het verschil tussen de personages en achtergronden wel heel groot.

chefry1983

Avatar

Waarom vind men Titanic slecht? 11 Oscars gewonnen!
Persoonlijk vind ik T2 veel beter dan T1. Maar smaken verschillen natuurlijk.
Avatar vind ik ook een prima film maar de vervolgen heb ik niet zo'n zin in vanwege de hele lange ontwikkeling tijd en de avatar hype is allang voorbij

Dawgruule

Avatar

harryhole 19.12.2020 19:13
Het lijkt me heerlijk om originele content te schrijven voor deze site en iets diepers tegenover dit soort inspiratieloze artikelen te stellen.


Not gonna happen helaas. Ze hebben dit volgens mij zelf helemaal niet door, zo heb ik al meerdere malen aangegeven dat wij wel zitten te wachten op een soort “Netflix verwijder alarm” dat voegt tenminste iets toe...

Sunspot

Avatar

T2!

Avatar vind ik denk de minste.

NieuwsFilm

meest populair