De beste film van James Cameron is 'The Terminator', zijn slechtste is...

De blockbusterkoning maakte eigenlijk maar zeer weinig echt slechte films.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat James Cameron op het programma.

Beste film: The Terminator

Deze film van Cameron was de start van een van de grootste franchises die er is, maar jammer genoeg de laatste jaren weinig goeds liet zien. Alleen de eerste twee films staan er erg goed voor, met 100% voor het origineel op Rotten Tomatoes. Verder scoren Aliens en The Abyss ook erg goed.


Het jaar 2029, een computer genaamd Skynet vecht tegen het menselijke verzet, nadat het bijna de hele mensheid heeft vernietigd in 1997. Skynet heeft een manier gevonden om een paar van zijn strijders, Terminators, terug in de tijd te sturen.

Slechtste films: Piranha II: The Spawning

Uiteraard is dit niet helemaal eerlijk en jarenlang zette Cameron zich af van de film. Toch erkent hij deze tegenwoordig als zijn regiedebuut. Andere slechte films maakte Cameron eigenlijk niet, al kan het zijn dat je niet zo'n fan bent van titels als Avatar en Titanic.


Een Amerikaans legerschip zinkt vlakbij een eiland. Aan boord blijken genetisch gemanipuleerde piranha's te zijn. Anne Kimbrough komt hier achter als ze de dood van haar zoon onderzoekt.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair