Featured

De beste film van Johnny Depp is 'A Nightmare on Elm Street', zijn slechtste is...

Een van de geliefdste acteurs ooit.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Johnny Depp op het programma.

Beste film: A Nightmare on Elm Street

Uiteraard maakte Depp heel wat grote films en de beste is misschien wel lastig aan te wijzen. A Nightmare on Elm Street van Wes Craven, waarin Depp debuteerde, staat er samen met films als Ed Wood en Edward Scissorhands het beste voor. Andere toppers zijn uiteraard Platoon, Sweeney Todd, Finding Neverland en de eerste Pirates-film.


In A Nightmare on Elm Street heeft Nancy nachtmerries over een verschrikkelijke, verminkte figuur die een handschoen met superscherpe messen aan zijn vingers draagt. Ze komt er al snel achter dat haar vrienden soortgelijke dromen hebben. Wanneer er dromers dood gaan realiseert Nancy zich dat ze wakker moet blijven om te overleven.

Slechtste film: Mortdecai

De slechtste Depp-film is misschien wat makkelijker aan te wijzen. De komedie Mortdecai uit 2015 werd namelijk flink gekraakt en bleek een flinke financiële flop, ondanks de namen Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Jeff Goldblum en Paul Bettany. Andere zwakke titels van Depp zijn The Astronaut's Wife en Transcendence.


Waar gaat Mortdecai eigenlijk over? Terwijl hij het opneemt tegen boze Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw en een internationale terrorist, moet Charlie Mortdecai de wereld rondreizen in een race om een gestolen schilderij te vinden, dat volgens geruchten de toegangscode bevat van een verloren bankrekening met Nazi-goud.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Ik vind zijn rol in Black Mass nog steeds fantastisch, bijna onherkenbaar

Judge

Avatar

Nick of Time, Secret Window, Sleepy Hollow, Donny Brasco en vooral The Ninth Gate vind ik nog steeds een lekkere films. Dat misbaksel The Tourist vind ik persoonlijk het slechtst.

David Mills

Avatar

De beste vind ik Donnie Brasco ( voor mij persoonlijk een klassieker) en Black Mass, maar over het algemeen ben ik geen fan van Johnny Depp’s films

Overlord

Avatar

Zolang hij niet aan het overacteren is, vind ik het een prima cteur. Donnie Brasco, Ninth Gate, secret window etc zijn prima films. De eerste pirates ook nog, maar daarna ga ik me irriteren aan dat overacteren.
Edward scissorhands blijft ook leuk.

Chris23

Avatar

Fear and Loathing. is de enige film waar ik `m ok vind.
Verder gewoon pretty boy zonder echt charisma imho.

horizon

Avatar

Sleepy Hollow & Curse of the Black Pearl zijn z'n toppers.

Transcendence was well bagger.

baron nostalgia

Avatar

Slechtste film mee eens best film totaal on eens beter dan jack sparrow of edward scissorhands dat bestaat niet

The7thSense

Avatar

Depp in Sleepy Hollow... Das gewoon de beste

Crush

Avatar

In Secret Window vond ik hem het best acteren. Met Mortdecai ben ik het wel eens als slechtste film.

Maac

Avatar

Blow was zijn beste rol.

centr1no

Avatar

Beste film met Depp zou ik zo uit m'n hoofd zeggen dat dat Edward Scissorhands moet zijn. Een schitterend, sfeervol Tim Burton sprookje met nieuwe en oude elementen in verschillende lagen.
Ed Wood (ook weer van Burton) is een goede tweede.

Florance Wealth

Avatar

Raar dat zijn rol in de film die Leonardo DiCaprio heeft gemaakt, door niemand girnoemd wordt. Depp heeft zoveel goede rollen gespeeld, echt zijn ally is de typetjes die hij speelt en natuurlik gaan sommigen dan denken dat dit zij enige verdienste is en verder niet meer is dan een knappe jongen die het toevallig faalt heeft en dat is zeker niet waar. Hij heeft zo vaak bewezen dat geen rol te gek is voor hem. Van The Mad Hayter tot Edward Sicicvorhanda

Annaboer

Avatar

The Astronaut's Wife, hoezo. Ik vond het heerlijk ze samen te zien.. Deze film heeft voor mij wel een indruk achter gelaten als kind zijnde. Zelfs jammer dat het nergens vertoond wordt ol Netflix of Videoland..

NieuwsFilm

meest populair