De beste film van Johnny Depp is 'A Nightmare on Elm Street', zijn slechtste is...

Een van de geliefdste acteurs ooit.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Johnny Depp op het programma.

Beste film: A Nightmare on Elm Street

Uiteraard maakte Depp heel wat grote films en de beste is misschien wel lastig aan te wijzen. A Nightmare on Elm Street van Wes Craven, waarin Depp debuteerde, staat er samen met films als Ed Wood en Edward Scissorhands het beste voor. Andere toppers zijn uiteraard Platoon, Sweeney Todd, Finding Neverland en de eerste Pirates-film.


In A Nightmare on Elm Street heeft Nancy nachtmerries over een verschrikkelijke, verminkte figuur die een handschoen met superscherpe messen aan zijn vingers draagt. Ze komt er al snel achter dat haar vrienden soortgelijke dromen hebben. Wanneer er dromers dood gaan realiseert Nancy zich dat ze wakker moet blijven om te overleven.

Slechtste film: Mortdecai

De slechtste Depp-film is misschien wat makkelijker aan te wijzen. De komedie Mortdecai uit 2015 werd namelijk flink gekraakt en bleek een flinke financiële flop, ondanks de namen Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Olivia Munn, Jeff Goldblum en Paul Bettany. Andere zwakke titels van Depp zijn The Astronaut's Wife en Transcendence.


Waar gaat Mortdecai eigenlijk over? Terwijl hij het opneemt tegen boze Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw en een internationale terrorist, moet Charlie Mortdecai de wereld rondreizen in een race om een gestolen schilderij te vinden, dat volgens geruchten de toegangscode bevat van een verloren bankrekening met Nazi-goud.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair