De beste film van Bruce Willis is een kerstfilm, en zijn slechtste is...

De beste film van Bruce Willis is een kerstfilm, en zijn slechtste is...

De ooit zo grote ster maakte goede, maar ook heel slechte films.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Bruce Willis op het programma.

Beste film: Die Hard

De bekendste en beste films van Willis zijn uiteraard de Die Hard-films. Het eerste deel, dat officieel een kerstfilm is, staat er nog altijd het beste op. Andere sterke films van de acteur zijn Pulp Fiction, The Sixth Sense, 12 Monkeys en The Fifth Element.


Politieagent John McClane vliegt op kerstavond naar Los Angeles om zijn vrouw, van wie hij langzamerhand vervreemd is geraakt, te vergezellen tijdens een kerstborrel op haar werk. De Kerstsfeer wordt bruut verstoord als een internationale bende terroristen het bedrijf overvalt en de aanwezigen gijzelt. Aan de eenzame McClane de taak zijn vrouw en haar collega's te redden van een wisse dood.

Slechtste film: 10 Minutes Gone

Deze 10 Minutes Gone is slechts een van de films van Willis die wel heel zwak scoren, maar nog altijd lijken films met zijn naam op het affiche goed te scoren bij het publiek. Andsere titels van een bedenkelijk niveau zijn Air Strike, Vice, Extraction, Reprisal, Precious Cargo en The Prince.


Frank Sullivan is een professionele bankrover waarbij nog nooit een klus is misgelopen, totdat zijn broer tijdens een overval wordt gedood. Bewusteloos geslagen, wordt Frank wakker in een smerig steegje zonder herinnering aan hoe de overval misging of wie zijn broer neerschoot. Voor Franks baas, de gewelddadige misdaadbaas Rex, doet dat er allemaal niet toe. Hij wil gewoon de buit die Frank niet heeft. Met slechts weinig tijd en informatie moet Frank uitzoeken welk lid van hun groep hen heeft verraden, voorkomen dat de huurmoordenaar van Rex hem inhaalt en een mysterieus koffertje lokaliseren om zijn eigen huid te redden en de dood van zijn broer te wreken.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair