De beste film van Tarantino is 'Pulp Fiction' en de slechtste is...

De beste film van Tarantino is 'Pulp Fiction' en de slechtste is...

Ben jij een Quentin Tarantino-fan?

Deze maand kijken we iedere dag naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen op de gebruikelijke plaats! Vandaag staat Quentin Tarantino op het programma.

Beste film: Pulp Fiction (1994)

Na Reservoir Dogs was er opeens deze kraker van Tarantino en de filmliefhebber had er in één klap miljoenen fans bij. De film won ook de Gouden Palm én de Oscar voor het beste scenario. Uiteraard zijn het ook de namen John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis en Ving Rhames die van deze film een succes maken.


In Pulp Fiction werken Jules en Vincent voor de misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

Slechtste film: Death Proof (2007)

Na vele ijzersterke films werd deze grindhouse-ode een stuk minder sterk ontvangen. De film is eigenlijk onderdeel van de tweedelige film Grindhouse, met Planet Terror van Robert Rodriguez. Financieel gezien bleek het soort van hobbyproject met onder meer Kurt Russell, Rosario Dawson en Mary Elizabeth Winstead een flop.


In Death Proof wordt een groep mooie vriendinnen ongemerkt gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op.

Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy



NieuwsFilm

meest populair