Featured

De beste film van Scarlett Johansson is 'Lost in Translation' en de slechtste is...

Ben jij een Scarlett Johansson-fan?

door Bram de Groot om 09:45 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Scarlett Johansson op het programma.

Beste film: Lost in Translation

Ze speelde in heel wat sterk ontvangen Marvel-films, maar deze film uit 2003 van Sofia Coppola wordt toch door velen op handen gedragen. Johansson is te zien naast onder meer Bill Murray, Giovanni Ribisi en Anna Faris. Coppola won de Oscar voor Beste script en de film was genomineerd. Ook financieel was Lost in Translation een succes.


Een verlopen filmster is in Tokio om een lucratieve whiskyreclame op te nemen. De jonge vrouw van een fotograaf bevindt zich in dezelfde stad. Ze ontmoeten elkaar en brengen samen een week door, waarin ze veel over elkaar en over het leven leren.

Slechtste film: The Spirit

Deze comicbook-verfilming uit 2008 van Frank Miller bleek een flinke domper. Na zijn werk aan Sin City besloot de comicbook-goeroe zelf een film te regisseren. Hij verzamelde grote namen, met Scarlett Johansson als het personage Silken Floss. De film uit 2008 flopte en in 2010 plaatste Empire The Spirit in de "Top 50 Worst Movies of All Time".


De vermoorde jonge agent Denny Colt komt terug uit de dood als The Spirit, een held die het opneemt tegen de kwade krachten en schaduwen van Central City. Al gauw komt hij tegenover de meedogenloze Octopus te staan.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

walter_sobchak

Avatar

Yes. Lost in Translation is een heel fijne film Smiley face

don lukas

Avatar

Nee geen echte fan. Maar ze speelt wel in sommige goede films.

leidenaar

Avatar

Iron Man 2 is de slechtste met die plork.
Infinity War is haar beste.

Marklar

Avatar

The Spirit nooit gekeken omdat de recensies zo slecht waren, maar die stijl spreekt mij op zich wel aan. Is hij echt zo bar slecht of kun je je hier op een regenachtige zondag toch nog wel mee vermaken?

Mav Damian

Avatar

Prima actrice. Ik zal ook zeggen dat Lost in Translation haar beste film is.
Maar haar beste rollen vind ik in Her en Marriage Story.

Q Jones18

Avatar

Ik vond the spirit wel een lekker filmpje

centr1no

Avatar

ridjieddo "Ik vind haar niet zo'n goeie actrice eerlijk gezegd. "
Dat kun je vinden natuurlijk.
Er zijn wel films waarin het lijkt alsof ze er niet veel zin in heeft, maar toch speelt ze in zowat iedere film overtuigend en geloofwaardig haar karakter. En dat is toch een prestatie als je zo idioot bekend bent en zo'n prominent uiterlijk hebt.
ridjieddo "Voor de rest kan ze zo vervangen worden door elk ander supermodel-turned-actress. Er zijn sowieso te veel 'te mooie' actrices in Hollywood die steeds maar rollen krijgen. "
Te mooi? Hoewel ze niet onaantrekkelijk is voldoet ze zeker niet aan het type supermodel.
En in tegenstelling tot de meeste andere actrices die bekend staan om het uiterlijk is haar repertoire behoorlijk breed.

centr1no

Avatar

ridjieddo "Dat kun je vinden natuurlijk."
Lekker bijdehand antwoord, maar mijn mening staat alleen in het eerste stukje.
Dat ze niet voldoet aan de kenmerken van een model en dat haar diversiteit in films en de waardering daarvoor een stuk hoger ligt dan bij de doorsnee eye-candy actrice zijn simpele feiten.

Joost van den Heuvel

Avatar

The Spirit niet gezien (gelukkig, I guess). Er zijn wel meer slechte of middelmatige films waarin ze gespeeld heeft. Maar Lost In Translation is idd een pareltje.

Quasibobo

Avatar

Kun je Scarlett's slechtste film "haar slechtste film" noemen als de film zelf slecht is? We vinden Sergio Perz' laatste wedstrijd toch ook niet zijn slechtste race omdat zijn F1-wagen het begeeft en hij een DNF achter zijn naam heeft?

Of speelde Scarlett in Spirit ook heel slecht? (Ik heb de film niet gezien). Bij Tarantino vindt ik de vraag "beste/slechtste film" wél een terechte vraag, die heeft controle over het hele plaatje. Ik zou bij acteurs de titel geven "beste/slechtste film waar .... in heeft gespeeld"

centr1no

Avatar

ridjieddo "Ik probeer alleen te zeggen dat ik overtuigd ben dat anderen, wellicht minder mooie maar doch even goede, een soortgelijke of zelfs betere prestatie kunnen leveren indien ze de mogelijkheid krijgen. Maar helaas komt het nog steeds te vaak voor dat casting gedaan wordt obv uiterlijk."
Ik begreep dat je dat vindt.
Ik heb ook films gezien waarin een karakter niet geloofwaardig was omdat een 'te mooie' actrice' gecast was voor de rol.
Ik vind Johansson echter niet in de categorie 'supermodel-turned-actress' vallen. Supermodellen zijn lang en mager en doen mij denken aan Emily Ratajkowski, Gal Gadot en Cara Delevingne. Daadwerkelijk begonnen als model en met twijfelachtig of ronduit weinig acteertalent.
Het is natuurlijk sowieso een feit dat het gemiddelde uiterlijk van mensen in filmland een paar punten hoger ligt dan in werkelijkheid. Omdat het een simpel feit is dat mooie mensen nu eenmaal meer kijkers trekken.
Jessica Biel heeft geloof ik ooit in een interview gezegd dat ze geen fatsoenlijke rollen kreeg aangeboden door haar uiterlijk.
Dat staat haaks op jouw opmerking.

Drogodracarys

Avatar

Nope voor mij is het under the skin of a marriage story.twee films waarin ze haar acteertalent echt liet zien.

The7thSense

Avatar

Ik vind toch "The Island" haar beste film. Maar deze keuze is ook geen slechte

NieuwsFilm

meest populair