De beste superheldenfilm gaat over Spider-Man, de slechtste over...

De beste superheldenfilm gaat over Spider-Man, de slechtste over...

Het genre kent toppers en floppers.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag géén grote naam, maar een genre met de geliefde superhelden.

Beste film: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Deze met een Oscar bekroonde animatiefilm van Sony Pictures verraste vriend en vijand. In tegenstelling tot de live action Marvel-films van Sony was dit in één klap het beste superheldenproduct dat er tot op heden op het witte doek verscheen. Ook titels als Black Panther, Avengers: Endgame, The Dark Knight en Logan staan er gemiddeld gezien goed voor, maar Spider-Man: Into the Spider-Verse doet het net iets beter.


In de film reist Spider-Man naar een aantal andere dimensies. Hij komt daarbij verschillende Spider-Men en -Women tegen en moet met hen allemaal samenwerken om alle realiteiten te redden!

Slechtste films: Fantastic Four | Catwoman

Er zijn meerdere erg matige en ronduit slechte films in het genre. Er zijn twee films die eigenlijk net zo slecht zijn, en dat zijn dus Catwoman uit 2004 en Fantastic Four uit 2015. Beide films werden gekraakt door de critici en de fans waren zwaar teleurgesteld. Beide films flopten aan de bioscoopkassa. Catwoman misschien net even meer.


Vier jonge buitenstaanders teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. Ze moeten als team leren samenwerken om zo hun ijzingwekkende nieuwe capaciteiten te benutten om de aarde te redden van een vroegere vriend die verandert in een vijand.


Catwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience wordt vermoord, transformeert ze in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair