Featured

De beste superheldenfilm gaat over Spider-Man, de slechtste over...

Het genre kent toppers en floppers.

door Bram de Groot om 09:30 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag géén grote naam, maar een genre met de geliefde superhelden.

Beste film: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Deze met een Oscar bekroonde animatiefilm van Sony Pictures verraste vriend en vijand. In tegenstelling tot de live action Marvel-films van Sony was dit in één klap het beste superheldenproduct dat er tot op heden op het witte doek verscheen. Ook titels als Black Panther, Avengers: Endgame, The Dark Knight en Logan staan er gemiddeld gezien goed voor, maar Spider-Man: Into the Spider-Verse doet het net iets beter.


In de film reist Spider-Man naar een aantal andere dimensies. Hij komt daarbij verschillende Spider-Men en -Women tegen en moet met hen allemaal samenwerken om alle realiteiten te redden!

Slechtste films: Fantastic Four | Catwoman

Er zijn meerdere erg matige en ronduit slechte films in het genre. Er zijn twee films die eigenlijk net zo slecht zijn, en dat zijn dus Catwoman uit 2004 en Fantastic Four uit 2015. Beide films werden gekraakt door de critici en de fans waren zwaar teleurgesteld. Beide films flopten aan de bioscoopkassa. Catwoman misschien net even meer.


Vier jonge buitenstaanders teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. Ze moeten als team leren samenwerken om zo hun ijzingwekkende nieuwe capaciteiten te benutten om de aarde te redden van een vroegere vriend die verandert in een vijand.


Catwoman vertelt het verhaal over de volgzame werknemer Patience Philips die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas en ex-model Laurel Hedare. Patience werkt als grafisch ontwerpster voor Hedare Beauty, een mega cosmeticabedrijf dat op de rand staat van het uitbrengen van revolutionaire anti-verouderingsproducten. Als Patience wordt vermoord, transformeert ze in een vrouw met de kracht, snelheid, behendigheid en het sterke gevoel van een kat.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Q Jones18

Avatar

Catwoman was zo slecht nog niet

SplashySleet20

Avatar

Ben ik de enige die fantasic four nog best matig goed vond?

milo007

Avatar

Spiderman into de spider verse vond ik nu ook weer niet zo goed. The Dark Knight is en blijft een absoluut hoogtepunt uit zowel het superheldengebre als de filmwereld op haar geheel.
Met Catwoman als close second.

Rutherford

Avatar

Op basis van wat is deze keuze gemaakt? Neem de animatie weg en er blijft een simpel verhaaltje over. Nu, ik vond de film goed hoor. Maar The Dark Knight, Iron Man, Infinity War, Captain America 2, Spiderman 2 en Logan vond ik bv al betere films. En wat valt er onder superheldenfilms? Want Watchmen vond ik bv ook beter.

De slechtste? Moeilijk. Daredevil mocht er ook bij. X-Men Apocalypse ook. Hoe teleurstellend slecht was die gezien het bronmateriaal.

Bigds9fan

Avatar

Die beste film ben ik het mee eens.

Die slechtste, Cat***** absoluut. Die film is zooo ongelooflijk slecht en heeft niks maar dan ook niks met Catwoman te maken.

Maar Fantastic Four hoort daar niet bij. Ja hij was slecht maar de ontwikkeling van de film ging al gepaard met problemen en dat is vaak een slecht teken. Daarnaast wou Fox hem snel uitbrengen vanwege het behoud van de rechten en gaven ze niet om kwaliteit.

Dat gezegd de film deed het wel anders dan diens voorgangers en dat kon van bijvoorbeeld de nieuwe Star Wars trilogie niet gezegd worden.

Nature

Avatar

De beste superheldenfilms zijn vaak die over Batman.

Vind Fantastic Four niks aan.

Tommert

Avatar

Spider-Man into the verse was erg goed en mijn favorite Spider-Man film maar er zijn andere superhelden films die daar beter kunnen staan dan Spider-Man.

Decepticon

Avatar

Slechtste, dan denk ik terug aan een nog oudere film, Captain America uit 1990.

Fant4stic leek een veelbelovende film, maar stelde zwaar teleur. Het heeft een goede eerste act, die tweederde van de film duurt en dan één grote actiescène op het eind.
Knap dat ze Doctor Doom weten te verknallen, vooral kwa uiterlijk.

Catwoman vind ik niet zo slecht, heeft misschien weinig met Cartwoman te maken, maar kan ik in ieder geval met plezier naar kijken. ;)

Beste, Logan, Avengers Infinity War of The Dark Knight. Moeilijk uit te kiezen.

Wat iedereen toch in die Spider-Man: Into the Spider-verse ziet, snap ik niet.
Leuk, ja, maar ik vind hem verre van echt goed. En de animatie stijl vind ik persoonlijk ook niet zo mooi.

Beyonder

Avatar

Alleen die laatste FF wss slecht. Klopte geen reet van en matige special effects.

Sunspot

Avatar

ZEker eens wat FF4 van Josh Trank betreft, wat een ongelofelijke boutfilm, schandalig, uberboring, zo SLECHT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Catwoman vond ik wel oke toen, nooit meer gezien daarna.

Sunspot

Avatar

Into the Spiderverse nog niet gezien.

Maar beste zijn toch wel Spiderman 2 van Sam Raimi, Xmen 2/First Class/DoFP en Logan!

Oh ja, Dark Knight was ook vet!

Meer goeie superheldenfilm, maar de beste heb ik net genoemd

Jkorpor030

Avatar

Ik vond Fantastic Four wel goed eigenlijk. Niet de beste nee maar slecht ook niet. Die Spiderman film was wel ok maar de beste??? Nee ...

STYD

Avatar

Spiderverse was toch wel echt goed. Heb er geen problemen mee dat die op 1 staat.

Aan de andere kant vind ik niet dat je die mag vergelijken met live action films. Animatie kan je veel meer mee, LAF ben je toch beperkt.

Blijft ook lastig, er zijn ook veel films die gewoon uitstekend zijn. Heb niet 1 favoriete film. Hangt er net van af in welke mood je zit.

F4 was echt slecht. Dus ben het daar wel mee eens.

Sunspot

Avatar

^

Dat ook inderdaad, animatie is veel makkelijker om goiee superheldenfilm mee te maken.

Beste superhelden verhalen zijn juist comics/animatie.

Remi-the-artist

Avatar

Zijn we met zijn allen Batman en Robin vergeten?

Goov25

Avatar

Beste: Watchmen
Slechtste: The Punisher (2004), Green Lantern, Kick-Ass 2

NieuwsFilm

meest populair