De beste film van Leonardo DiCaprio is 'Catch Me if You Can', zijn zwakste...

De beste film van Leonardo DiCaprio is 'Catch Me if You Can', zijn zwakste...

De topper en "flopper" van Leonardo DiCaprio.

Deze maand kijken we iedere dag naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen op de gebruikelijke plaats! Vandaag staat Leonardo DiCaprio op het programma.

Beste film: Catch Me if You Can

Deze misdaadkomedie is niet alleen een geweldige film van Steven Spielberg. De op dat moment nog jonge Dicaprio laat een voortreffelijke rol zien als oplichter Frank Abagnale Jr. In de film zien we ook rollen van onder meer Tom Hanks, Christopher Walken en Amy Adams.


DiCaprio speelt meesteroplichter Frank Abagnale Jr. die zich voordoet als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Maar intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Frank Abagnale.

Slechtste film: J. Edgar

Net als bij zijn beste film, is het ook moeilijk kiezen wat zijn slechtste film is. Als jonge acteur was hij te zien in Critters 3, maar deze telt niet mee. Als afwegend dan lijkt toch de biopic J. Edgar het minste volgens critici én publiek, al is de film van Clint Eastwood nog altijd een topper.


Deze biopic gaat over J. Edgar Hoover, de voormalige directeur van de FBI. Er wordt vooral gekeken naar de schandalen in zijn carrière, alsmede zijn controversiële privéleven. Zijn secretaresse Helen Gandy had een aanzienlijke invloed op de directeur en was naar verluidt op de hoogte van zijn geheimen. Zo had Hoover jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair