Featured

De beste film van Leonardo DiCaprio is 'Catch Me if You Can', zijn zwakste...

De topper en "flopper" van Leonardo DiCaprio.

door Bram de Groot om 14:03 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar beste en slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen op de gebruikelijke plaats! Vandaag staat Leonardo DiCaprio op het programma.

Beste film: Catch Me if You Can

Deze misdaadkomedie is niet alleen een geweldige film van Steven Spielberg. De op dat moment nog jonge Dicaprio laat een voortreffelijke rol zien als oplichter Frank Abagnale Jr. In de film zien we ook rollen van onder meer Tom Hanks, Christopher Walken en Amy Adams.


DiCaprio speelt meesteroplichter Frank Abagnale Jr. die zich voordoet als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Maar intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Frank Abagnale.

Slechtste film: J. Edgar

Net als bij zijn beste film, is het ook moeilijk kiezen wat zijn slechtste film is. Als jonge acteur was hij te zien in Critters 3, maar deze telt niet mee. Als afwegend dan lijkt toch de biopic J. Edgar het minste volgens critici én publiek, al is de film van Clint Eastwood nog altijd een topper.


Deze biopic gaat over J. Edgar Hoover, de voormalige directeur van de FBI. Er wordt vooral gekeken naar de schandalen in zijn carrière, alsmede zijn controversiële privéleven. Zijn secretaresse Helen Gandy had een aanzienlijke invloed op de directeur en was naar verluidt op de hoogte van zijn geheimen. Zo had Hoover jarenlang een geheime relatie met zijn mannelijke assistent Clyde Tolson.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Topacteur! Altijd een meerwaarde.
Ik heb J. Edgar niet gezien, maar ik vind Leo altijd erg goed, ook in zijn filmkeuze.

Goov25

Avatar

Die man stelt vrijwel nooit teleur. Voor de slechtste film ga ik dan idd ook voor J. Edgar. Maar zijn beste film is wat mij betreft: The Wolf of Wall Street.

Maac

Avatar

Favoriete film met DiCaprio is denk ik The Basketball Diaries, al heb ik Catch Me if You Can een stuk vaker gezien. Beste performance is voor mij The Wolf of Wall Street, daar had hij een Oscar voor mogen winnen.

Wat betreft de slechtste kan ik me, als ik zo door zijn IMDb-pagina scroll, waarschijnlijk vrij goed vinden in de keuze van J. Edgar. Hij heeft zijn hele carrière weg weten te blijven van échte troep.

Blockbuster

Avatar

Mijn favoriet is ook The Basketball Diaries, die heb ik sinds die uitkwam elk jaar wel minimaal één keer gezien. Heel apart dat die nooit in NL op dvd is verschenen (ik heb 'm jaren geleden vanuit Engeland als import besteld). Zeer indrukwekkend hoe hij op zo'n jonge leeftijd (19 jaar destijds) een drugsverslaafde speelt, vooral het tweede gedeelte waarin hij gedwongen opgesloten wordt om af te kicken, met de bijbehorende afkickverschijnselen. Had ie voor mij al een Oscar nominatie mogen krijgen. Die kreeg hij het jaar ervoor ook al in mijn nummer 2 favoriet What's Eating Gilbert Grape. Ik vind alles met hem wel goed, ook Critters 3.

milo007

Avatar

Ik vond hem inBlood Diamond ook zeer goed. Hij is de ster van zijn generatie.

Master Of Films

Avatar

The Wolf of Wall Street, What's Eating Gilbert Grape, The Basketball Diaries, Django Unchained, Blood Diamond, The Departed, The Quick and the Dead en Revolutionary Road zijn imho veel beter dan Catch Me if You Can.

Shutter Island & The Aviator zijn imho de minste Leo's. Nog midner dan de Hoover.

Ik zou dolgraag Don's Plum willen zien. Onze Leonardo DiCaprio vind die film zijn allerslechtse. Ook Tobey Maguire is niet blij met die film.

Wilskracht

Avatar

Vind het vreemd dat ik hierboven nog geen Revenant zie staan. Was toch wel indrukwekkend of sta ik daar alleen in?

Master Of Films

Avatar

@Wilskracht
Voor mij deed Emmanuel Lubezki in Revenant meer indrukkend werk dan de rest.

Maac

Avatar

@Wilskracht
The Revenant vind ik de beste film waar DiCaprio in speelt. Niets minder dan een meesterwerk en mijn favoriete film uit 2016.
Toch vind ik qua performance dat 'ie het gouden beeldje voor The Wolf of Wall Street had moeten krijgen.

leidenaar

Avatar

Shutter Island en Django Unchained vind ik zijn beste. The Revenant ook top.

Aviator zijn minste, saaie lange zit.
The Man in the Iron Mask was dacht ik ook niet best maar te lang geleden gezien.

Armakuni

Avatar

Best: What's eating Gilbert Grape
Worst: Man in the Iron Mask

Crush

Avatar

Catch me if you Can is een goede keuze maar ga zelf toch voor The Revenant. Worst: The man with the Iron Mask. Topacteur, zie hem altijd graag aan het werk.

Rick_ao

Avatar

Inception, En in The Revenant vind ik hem ook zeer goed.
Heeft ook meerdere goeie rollen gespeelt natuurlijk.
Zijn minste film kan ik nu even niet opkomen.

dave74

Avatar

The revenant !!!zwaar onderschatte film met een top leonardo

The7thSense

Avatar

Inception en Shutter Island de beste.

En ik haat Titanic... De slechtste (mr dat is een persoonlijke mening van mij, gezien de oscars die de film heeft gehad) ????

Goku32

Avatar

Eens J Erdgar is echt een slechte film niet normaal

Harmonica1968

Avatar

What's eating Gilbert Grape is zijn beste rol i.m.o. Echt ontzettend knap hoe goed hij op zo'n jonge leeftijd al een kind met autisme kan spelen.

Tidbit3003

Avatar

Een man die zijn vak serieus neemt en zelden in simplistisch popcorn entertainment terecht is gekomen. Zie je niet vaak. Ik denk dat ik hem nou niet echt enorm interessant vond in Titanic daar werd zijn pretty boy imago een tikkeltje teveel uitgemolken. Zijn beste optreden niet echt een idee. The Wolf of Wall Street, Catch Me if You Can stuk voor stuk zeer puik acteerwerk. Leukst vind ik hem in rollen dat hij goed fout is.

NieuwsFilm

meest populair