De beste film van Christopher Nolan is 'The Dark Knight' en zijn minste is...

De beste film van Christopher Nolan is 'The Dark Knight' en zijn minste is...

Maar eigenlijk zijn ze allemaal wel goed.

Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Christopher Nolan op het programma.

Beste film: The Dark Knight

Er zijn slechts een handjevol superheldenfilms die echt indruk hebben gemaakt. The Dark Knight is daarin misschien wel de nummer één. Nog altijd wordt de film op handen gedragen en dan vooral door uitblinker Heath Ledger als de Joker. Het is nu niet meer in te denken, maar The Dark Knight was destijds pas de vierde film die het miljard wereldwijd wist te passeren.


Met de hulp van politieagent Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent rolt Batman de resterende bendes in Gotham City op. Maar wanneer een psychopathische crimineel, beter bekend als The Joker, de straten onveilig maakt, vervalt de stad in chaos.

Minste film: Tenet

Deze film zal altijd in één adem genoemd worden met de coronacrisis. Maar het is ook de meest complexe film van Nolan en ook dat bleek niet in het voordeel van de film. Menig critici was al sceptisch en zeker niet al bioscoopgangers kwam met veel plezier uit de zaal. Die-hard Nolan-fans zagen de film minimaal drie keer. Of niet?


Slechts gewapend met één woord - Tenet - moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar inversie.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair