Featured

De beste film van Morgan Freeman is een western, en zijn slechtste is...

Morgan Freeman: een topper uit Hollywood.

door Bram de Groot om 13:45 in Featured
Deze maand kijken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Morgan Freeman op het programma.

Beste film: Unforgiven

De iconische acteur Morgan Freeman met de niet te missen stem zat al in heel wat grote films. De beste film waarin hij te zien is, is de western Unforgiven van en met Clint Eastwood. Naast deze Oscarwinnaar speelde Freeman ook in toppers als Gone Baby Gone, The Dark Knight, Glory, The Shawshank Redemption en Million Dollar Baby.


William Munny is een vogelvrij verklaarde moordenaar, die zich verbergt voor zijn verleden. Elf jaar geleden heeft echter hij een punt gezet achter zijn loopbaan als treinovervaller leidt hij een rustig leven met zijn gezin op een boerderij. Als Williams vrouw overlijdt wordt hij benaderd door een premiejager die op zoek is naar een partner bij het vermoorden van een aantal cowboys.

Slechtste film: Just Getting Started

Freeman speelde in net zoveel slechte en matige films als goede films. De komedie Just Getting Started met ook Tommy Lee Jones en Rene Russo is misschien wel het dieptepunt. Andere zwakke titels zijn The Contract, The Poison Rose, The Big Bounce en Chain Reaction.


Duke Diver is de levensgenietende manager van het luxueuze Palm Springs vakantieoord Villa Capri. Ondanks zijn donkere verleden als advocaat van de maffia is hij een vakman in het plezieren van de bewoners. Er komt echter een eind aan Duke's fijne leventje wanneer de charmerende oud-militair Leo verschijnt. De twee strijden weldra om de plek van het alfamannetje en de gevoelens van de pas gearriveerde Suzie. Maar wanneer Duke, een beschermde getuige, gevonden wordt door zijn oude werknemers, moeten hij en Leo hun verschillen ter zijde schuiven. Samen proberen ze Duke's leven te redden, evenals het hemelse Villa Capri.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

Zijn beste is The Shawshank Redemption geen twijfel mogelijk.

Gigan72

Avatar

Echt een top acteur
The Shawshank Redemption
Unforgiven
Glory
Se7en
En nog zo veel films die goed zijn van hem erg lastig om een nr 1 te kiezen.

Tommert

Avatar

Shawshank Redemption vindt ik zijn beste

GreenHornet

Avatar

Graag Brad Pitt volgend jaar.

Sharky13

Avatar

Eens met de reacties, Shawshank is absoluut zijn beste. Geweldige acteur !

NintendofanLink

Avatar

Persoonlijk vind ik Se7en zijn beste film, Now You See Me is zijn slechtste van wat ik van hem heb gezien. Het leek een vermakelijke film, maar de plot twist was zeer teleurstellend.

NieuwsFilm

meest populair