Featured

De beste MCU-film is geen Avengers-film, en de minste is...

Het Marvel Cinematic Universe kent sterke en zwakkere delen.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag geen grote naam, maar een filmreeks op het programma: het Marvel Cinematic Universe.

Beste film: Spider-Man: Far From Home

Wat de exact beste film in het Marvel Cinematic Universe is, is en blijft lastig. Black Panther werd het sterkst ontvangen bij de recensenten, maar bij het publiek steekt Spider-Man: Far From Home er flink bovenuit. Andere toppers zijn Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy en Iron Man.


Deze tweede solofilm speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Maar tijdens de vakantie blijkt dat hij zijn vrienden moet redden van een nieuwe vijand, Mysterio genaamd.

Slechtste film: Captain Marvel

Ondanks dat deze solofilm met het personage van Brie Larson goed scoort onder de recensenten (79%), doet deze het bijzonder zwak onder het publiek. Op Rotten Tomatoes is het de enige "rotten" (46%) film onder de niet-critici. Andere zwakkere titels The Incredible Hulk, Iron Man 2 en Thor: The Dark World.


Carol Danvers wordt een van de machtigste helden van het universum als de Aarde gevangen raakt in de strijd tussen twee rassen van buitenaardse wezens.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

X-pool

Avatar

No wayy dat FFH de beste is

Dukat

Avatar

Winder soldier, Infinity war en Civil war zijn veel beter dan FFH, imho

Brein8998

Avatar

@Dukat eens. Ik vind Thor Ragnarok en de eerste Guardians of the Galaxy ook beter dan FFH.

Rutherford

Avatar

Een onterechte beste en onterechte slechtste.

Thor: The Dark World is veruit de slechtste.

Iron Man vind ik persoonlijk nog steeds de beste. Ook Infinity War, Guardians 1 en de Captain trilogie zijn bij de betere.

Gigan72

Avatar

Ironman deel 1 de beste

Avengers IW , is leuk
Winter soldier was wel ok
De rest is matig tot slecht
Slechtste Thor 1 en 2 ,Black Panther.
Captain Marvel. Got 2, Antman 2

Frankenculaman

Avatar

Beste vind ik iron man en CA winter soldier.
Slechtste is endgame, zonder twijfel. Hoe FFH de beste kan zíjn begrijp ik niet, maar ja, het publiek vond black panther ook geweldig.

Mothercopper

Avatar

Winter soldier vind ik zeer geslaagd. Heeft een soort van james Bond/Bourne achtig gevoel bij mij. Gewoon een sterke Marvel film.

CM is de absolute top als het op bagger aankomt. Totaal onzinnige Marvel personage en verre van krachtigste. Gewoon een geflopte girl power BS movie.

BP totaal overrated. En mega saai.

Thor 2 ... slaapverwekkend. Thor 1 ... alleen maar gezwets en weinig echte actie

Spider-Man 1 en 2 ... aardige bijvangst

Iron Man 2 ... do I need to say more?

Sharky13

Avatar

Zeer zeker niet mee eens, voor mij toch echt wel Avengers Infinity War als beste. Slechtste kan ik het wel mee eens zijn, Captain Marvel was idd een waardeloze film, maar ook Black Panther vond ik niks aan ondanks alle lovende kritieken.

Master Of Films

Avatar

Avengers Infinity War mag zich imho wel de beste worden genoemd. Captain America: The Winter Soldier, Thor: Ragnarok, Iron Man 1 & Guardians of the Galaxy Vol. 1 zijn ook MCU toppers.

Slechtste film is idd Captain Marvel. Een Oscarwinnares dat acteert als een houten plank. Een vreselijke Mary Sue karakter. Totaal niet overeenkomend met de oude comic tevens gebrekkige Carol Danvers als Ms. Marvel. In de comics heeft Carol de titel Captain Marvel gewoon verdient van Mar-Vell. In de film is het...delivered on a silver platter. Net zoals Rey, die niet hard hoeft te werken om iets te kunnen bereiken. Beide dames hebben alles al geleerd voordat ze al zindelijk zijn geworden. Een zeer slecht script vol met identiteitspolitiek met een totaal verkeerde feministische boodschap.
Woman awesome, men bad.

DC was niet alleen eerder, maar ze deden zelfs beter!
De eerste Wonder Woman film liet zien hoe je wel een positieve feministische film kan maken. Nou is Gal niet werelds beste actrice, maar in 1e WW film deed ze tenminste nog de moeite om Diana/Wonder Woman te zijn. I.t.t. Brie Larson die het liefst zo ver mogelijk van de filmset wou zijn. De hypotheek moet immers ook afgelost worden.

Verder heb ik maling aan de rest die Captain Marvel in de hemel prijzen, aangezien ze toch met 0,0 argumenten kunnen aankakken.
The same old b.s.

Dat gezegd te hebben, kijk ik wel uit naar het 2e deel van Captain Mary Sue. Een vervolg film kan alle kanten opgaan.

Bigds9fan

Avatar

@Master Of Films

Je benoemt 2 dingen. Dat DC het beter doet als Marvel en zet Avengers Infinity War op 1.

Dat laatste kan nog steeds natuurlijk zelfs als ie neemeent dat DC in het Arrowverse betere crossovers heeft.

Want die crossovers vind ik sterker dan de Avengers films (binnen een tv budget dan).

Zelf heb ik het merendeel van de Marvel films niet gezien dus ik zal niet met stelligheid kunnen zeggen welke wel of niet het sterkste of slechtse is.

Captain Marvel is van wat ik gezien heb niet het slechtste.aar goed dat is ook maar een mening.

Sunspot

Avatar

Haha, echt niet, wat een matige kinderfilm was dat zeg.

Beste MCU film is Civil War.

Master Of Films

Avatar

Bigds9fan "Je benoemt 2 dingen. Dat DC het beter doet als Marvel en zet Avengers Infinity War op 1."
Nee hoor. Dat zijn twee APARTE dingen.

Ik had het specifiek over Captain Mary Sue.
Mijn stelling is dat de DCEU film Wonder Woman beter is dan de MCU Captain Marvel als het gaat om een vrouwelijke superheld.

Bigds9fan "Dat laatste kan nog steeds natuurlijk zelfs als ie neemeent dat DC in het Arrowverse betere crossovers heeft."
DC is wellicht wat te algemeen voor je. Maar we zitten hier op een filmwebsite. Smiley face

Neem dan aan dat DC voor DCEU staat en niet voor de CW Arrowverse. Ik neem CW Arrowverse dus niet mee. Niet alleen omdat het TV series omvat, maar ook omdat het totaal los staat van de DCEU.

Avengers Infinity War heeft iets wat de CW Arrowverse niet heeft. Namelijk een zeer sterkte bad guy, die tevens wint. De film eindigt met een sterke cliffhanger ala Empire Strikes Back. Natuurlijk wordt dat opgelost door een Deus ex machina in Endgame.

Wat betreft CW Arrowverse. Grant Gustin is een vele malen betere Barry Allen dan de DCEU's Ezra Miller. Helaas erkennen ze zelfs in de CW Arrowverse dat Ezra Miller de DCEU versie is. En vooruit Jon Cryer is een betere Lex Luthor dan de verre achterneef van Mark Zuckerberg (dat is Jesse Eisenberg).

Janoniempje

Avatar

Erg een mening, FFH vind ik top, de beste? Ik denk het niet.
Slechte vind ik thor 1

Bigds9fan

Avatar

@Master Of Films

Het zijn inderdaad 2 verschillende dingen film en serie maar The Flash laat goed zien dat ze elkaar wel kunnen beïnvloeden want ze hadden gewoon The Flash moeten weglaten of door Grant Gustin moeten laten spelen.

En ja Thanos is te sterk voor de Avengers. De hele film had ik het gevoel dat ze hiermee hadden moeten wachten tot de Fantastic Four in het MCU zaten want dan had je Reed Richards en Doctor Doom erbij gehad. Beiden zijn slimmer als Stark.

De meest recente crossover Empyre geeft die balans perfect weer. Tony verkloot het eerst waarna hij en Reed het samen moeten oplossen (Reed kraakt Tony's wachtwoord in een paar seconden- zegt al genoeg) en beide teams het samen oplossen.

Als comic lezer kon ik alleen maar teleurgesteld zijn in de film.

baron nostalgia

Avatar

Daar klopt niks van de guardians of the Galaxy 1 en 2 zijn dr beste mcu film en captain marvel is samen met black panther inderdaad de slechtste

Mav Damian

Avatar

Ik weet dat ik al een aantal keer gezegd heb dat Captain America Civil War overrated was hier op FT! Daar neem ik mijn woorden terug. En beschouw ik hem nu een van de betere werken van Marvel Studios. Hoewel ik nog steeds wat problemen heb met de film.

kokosnoot

Avatar

Beste, Captain America Wintersoldier, Ironman 1, infinity war.
Slechtste hmm Captain Marvel (End game vond ik al met al middelmatig niet echt goed of slecht).

Draven

Avatar

Ik heb zelf helemaal niets met de nieuwe spider-man. Niet mijn dingetje om zo te zeggen. Ik vind Winter Soldier, Thor ragnarok, Iron man en ook Ant-Man beter.

SLAYEEER

Avatar

"recensenten" gaven een film goede scores zolang ze de politiek correcte propaganda machine voeden. Complete bullshit, "Black Panther meest diverse marvel-film". Leg me dat eens uit als 100% van de cast dezelfde etniciteit hebben, ook al is die ...

NintendofanLink

Avatar

Beste MCU film is Captain America The Winter Soldier en de slechtste is Black Panther naar mijn mening. De film over het land met de beste technologie had ironisch genoeg veruit de slechtste cgi uit de reeks. T’Challa kwam ook niet echt bad ass over in zijn eigen film. Hij kon beide gevechten tegen Killmonger niet winnen, hij “won” slechts via een foefje en niet dankzij skill of kracht. Daarentegen vond ik Killmonger het hoogtepunt uit de film, vette villain met motivatie waar ik achter kon staan.

NieuwsFilm

meest populair