De beste film van Laurence Fishburne is een oorlogsfilms, en zijn slechtste is...

Deze Hollywoodster gaat al heel wat jaartjes mee.

De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Laurence Fishburne op het programma.

Beste film: Apocalypse Now

Eén van zijn eerste films is nog steeds de best ontvangen film van acteur Laurence Fishburne. Hij speelde namelijk een rol in de oorlogsklassieker Apocalypse Now (1979) van regisseur Francis Ford Coppola. Maar hij was ook in voldoende andere toppers te zien, zoals Searching for Bobby Fischer, Boyz N the Hood, What's Love Got to Do With It en The Matrix.


Kapitein Willard wordt door het Amerikaanse opperbevel in Vietnam richting Cambodja gestuurd om kolonel Kurtz te liquideren. Kurtz, een veelvuldig onderscheiden militair, is doorgedraaid en wordt door het leger beschouwd als een gevaar.

Slechtste film: The Colony

Deze sci-fi fictionfilm met ook Kevin Zegers en Bill Paxton is een van de smetjes op de filmografie van Fishburne. Maar zo zagen we de acteur, die één keer werd genomineerd voor een Oscar, ook in magere titels als Running With the Devil, Bad Company en Biker Boyz.


Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe

Brad Pitt

Chris Evans

Charlize Theron


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair