De beste film van Ridley Scott is niet 'Gladiator', en zijn slechtste is...

De beste film van Ridley Scott is niet 'Gladiator', en zijn slechtste is...

De regisseur maakten enorme toppers, maar ook de nodige magere films.

De afgelopen periode keken we iedere dag weer naar een andere naam in de filmwereld en geven we zijn of haar slechtste film. Aan jou de keuze om het hiermee eens te zijn, of andere films te opperen! Vandaag staat Ridley Scott op het programma.

Beste film: Alien

Na heel wat tv-werk leverde Ridley Scott in 1979 zijn tweede bioscoopfilm af met de scifi-klassieker Alien. Nog altijd wordt deze gezien als de beste van de topregisseur. Hij maakte ook goed ontvangen films als The Martian, Blade Runner, Black Hawk Down en uiteraard het ook erg geliefde Gladiator.


Wanneer het ruimteschip Nostromo onderweg terug is naar de Aarde, krijgt het onderweg een SOS-signaal van een andere planeet waarna de bemanning besluit er op af te gaan. Eenmaal op de planeet verlaten enkele bemanningsleden het schip om de omgeving te verkennen.

Slechtste film: The Counselor

Zwakke films maakte Scott ook. In 2013 verscheen de met supersterren gevulde misdaadfilm The Counselor, maar een succes kan deze niet genoemd worden. Ook films als Exodus: Gods and Kings, G.I. Jane en 1492: Conquest of Paradise behoren niet tot het beste werk van de voor vier Oscars genomineerde filmmaker.


The Counselor gaat over een gerespecteerde advocaat die denkt dat hij slim genoeg is om zich aan de drugshandel te wagen zonder in de criminaliteit te verzeilen. Maar de realiteit heeft hem al snel ongelijk als hij te maken krijgt met de criminelen Reiner en Westray.


Eerdere beste en slechtste films van...

Leonardo DiCaprio

Quentin Tarantino

Denzel Washington

Scarlett Johansson

Christopher Nolan

Superheldenfilms

Robert Downey Jr.

Dwayne Johnson

Johnny Depp

Steven Spielberg

Peter Jackson

Keanu Reeves

Sci-fi films

Tom Cruise

Will Smith

James Cameron

Brie Larson

Joaquin Phoenix

Sylvester Stallone

Samuel L. Jackson

Hugh Jackman

Bruce Willis

Arnold Schwarzenegger

Jason Statham

David Fincher

Tom Hardy

Morgan Freeman

Marvel Cinematic Universe

Brad Pitt

Chris Evans

Charlize Theron

Laurence Fishburne


Hoe gekozen? De beste en slechtste films zijn vooral gekozen uit de hoogst en laagst genoteerde films op Rotten Tomatoes, waarbij er is gekeken naar de Tomatometer en Audience Score.

NieuwsFilm

meest populair