Ron Perlman negeert 'Hellboy'-reboot compleet

Ron Perlman negeert 'Hellboy'-reboot compleet

De acteur is overduidelijk niet blij met de aankomende reboot, waarin hij niet meer de hoofdrol mag spelen.

Acteur Ron Perlman kennen we natuurlijk allemaal als het populaire personage Hellboy, de oersterke duivelachtige verschijning met zijn kenmerkende bloedrode huidskleur en stenen hand. Perlman speelde de rol in Hellboy (2004) en in het daaropvolgende Hellboy II: The Golden Army (2008). Jarenlang probeerde Perlman te lobbyen voor een derde Hellboy, maar tevergeefs, want de betrokken filmstudio's besloten om de franchise te rebooten.

In mei 2017 plaatste Hellboy-bedenker Mike Mignola op zijn persoonlijke Facebook-pagina dat er in 2019 een nieuwe Hellboy-film zal verschijnen in de bioscopen met de titel Hellboy: Rise of the Blood Queen. Direct werd duidelijk dat deze film niet het derde deel wordt waar acteur Perlman zo op gehoopt had, maar een reboot met een nieuwe acteur in de iconische hoofdrol. Stranger Things-acteur David Harbour neemt het stokje van Perlman over, maar daar lijkt die laatste niet bepaald gelukkig mee te zijn.

Tijdens een vragenronde met Perlman op het populaire forum Reddit vroeg een van de bezoekers aan de acteur wat zijn reactie is op de nieuwe Hellboy. De Reddit-gebruiker in kwestie: "Nu dat de eerste officiële foto's van de Hellboy-reboot zijn vrijgegeven, wat vind je er eigenlijk allemaal van?" De fan had het geluk dat Perlman zijn vraag uitkoos om te beantwoorden, maar Perlman leek dat niet bepaald met alle liefde van de wereld te doen. "Ik heb er nu inmiddels wel vrede mee. Ik weiger om er ooit nog een vraag over te beantwoorden," was het antwoord van Perlman.

Ergens klinkt de reactie van Perlman nogal zuur. Hij wil dus duidelijk ook niet zijn mening geven over de nieuwe Hellboy. Eerder gingen er al geruchten rond dat Perlman de grote gelijkenis tussen zijn Hellboy en de nieuwe versie van het karakter niet zo kon waarderen. Dat commentaar, indien de roddels waar zijn, zou vrij vreemd zijn natuurlijk, aangezien Hellboy een stripboekfiguur is van uitgeverij Dark Horse Comics. Perlman heeft eerder ook al gezegd dat hij absoluut niet van plan is om een cameo-verschijning te maken in de reboot, dus zijn houding tegenover deze nieuwe Hellboy-prent lijkt toch wel een beetje vijandig te zijn.

Hellboy: Rise of the Blood Queen verschijnt in januari 2019. Perlman hoeven we dus in ieder geval niet te verwachten in de film van regisseur Neil Marshall. Of hij tijdens de première ook in de zaal zal zitten, is ook nog een twijfelachtig punt.



NieuwsFilm

meest populair