Eerste recensies 'Blade Runner 2049': adembenemend kunststuk

Eerste recensies 'Blade Runner 2049': adembenemend kunststuk

Reserveer je tickets alvast maar.

Een paar dagen geleden verschenen al de eerste reacties online en nu het embargo eraf is, duiken ook de recensies van Blade Runner 2049 op. Hieronder een greep uit die recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 98 procent na 42 recensies, met een 8.8/10 als gemiddelde beoordeling.

indieWire


"Het briljante van Blade Runner 2049 is dat het de vragen waardig maakt deze te stellen en deze plaatst in een dreigend universum dat desondanks geweldig is om opnieuw te bezoeken."

TheWrap
"Het wordt moeilijk om tegen reboots en lang uitgestelde vervolgen in te gaan als een uitzondering als Blade Runner 2049 voorbijkomt. Dit is geen cynische geldwolf of simpele herhaling. Dit vervolg krijgt het voor elkaar dieper in te gaan op de ideeën van de eerste film."

Rolling Stone
"Villeneuve's schitterende vervolg heeft zijn eigen tocht ingezet om legendarisch te worden. Gosling en Ford zijn een ongekend duo in een fascinerende mindbender die nieuwe vragen stelt, bedoeld om ons te prikkelen, provoceren en ons nachten wakker te houden."

Entertainment Weekly
"Ondanks dat de emoties soms zo cool worden als het pallet, zoekt en vindt 2049 iets opmerkelijks: de verheffing van reguliere filmproductie naar hoge kunst."

Variety
"Een visuele adembenemende, spetterende actiefilm waarvan de onconventionele sensatie op vele manieren beschreven kan worden - van prikkelend tot langdradig - maar nooit "kunstmatig intelligent"."

Forbes
"Het ziet er goed uit en laat prima prestaties zien van een onderbenutte cast, maar (net als het origineel) is het een triomf van stijl boven inhoud."

USA Today
"Super-stijlvol en enorm menselijk - zelfs met de androids en hologrammen - pakt dit spectaculaire vervolg het detectiveverhaal op uit de eerste film en keert deze om in een grootse mythologie van identiteit, geheugen, schepping en revolutie."


In de film van regisseur Denis Villeneuve hebben Ryan Gosling en Harrison Ford de belangrijkste rollen. Samen met de personages van Jared Leto, Ana de Armas, Dave Bautista, Robin Wright en Sylvia Hoeks keren we terug naar de wereld die in Ridley Scotts Blade Runner uit 1982 werd geintroduceerd. Het is nu 30 jaar later als LAPD-agent K. een lang verborgen geheim ontdekt dat het potentieel heeft om wat er nog aan beschaving over is, in chaos te storten. K's ontdekking leidt ertoe dat hij op zoek moet naar Rick Deckard, een voormalig Blade Runner van de LAPD, die 30 jaar vermist is.

Vanaf aankomende donderdag in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair