James Gunn: ''Groot en Baby Groot zijn niet hetzelfde personage!''

Hadden jullie dit door?

Iets waar de nodige fans moeite mee hebben in het superheldengenre is dat de belangrijkste personages bijna nooit om het leven komen en je dus maar zelden vreest voor de held in de film. Denk er maar eens over na; hoe vaak is al een grote ster om het leven gekomen in een film van bijvoorbeeld Marvel of DC (zonder dat deze terug tot leven kwam)? Toch kan James Gunn's Guardians of the Galaxy als een van de uitzonderingen worden gezien, want aan het einde van de film sneuvelt daadwerkelijk één van de belangrijkste personages, althans volgens de regisseur...

Gunn liet namelijk weten dat Groot van de eerste film sterft op het moment dat hij zich opoffert voor zijn vrienden en dat Baby Groot uit deel 2 een geheel nieuw personage is. De meesten onder ons dachten waarschijnlijk dat Baby Groot, die groeit uit de overgebleven stukjes van Groot, hetzelfde personage is en het een soort van reïncarnatie is. Maar Gunn zegt dat we ons daarin vergissen en dat de twee personages flink van elkaar verschillen: ''Sommigen hebben het nog steeds over de wederopstanding van Groot, maar die is er niet want Groot gaat dood. Het is misschien niet zo duidelijk, aangezien er aan het einde van deel 1 een explosie is en uit de resten van Groot groeit een baby, dus dat is misschien wat moeilijk te begrijpen. Maar in deel 2 is het toch wel heel wat meer voor de hand liggend; Baby Groot is echt heel anders dan Groot, heeft geen herinneringen en is heel veel dommer dan Groot''.

Baby Groot is voor de meeste fans heel wat grappiger en schattiger dan zijn voorganger, maar vanwege het feit dat we bijna allemaal dachten dat hij hetzelfde personage was, had Groot's dood niet veel effect op ons. Gunn zegt dat dat het heel wat gemakkelijker maakte voor de fans, aangezien zo goed als iedereen dacht dat hij toch nog leefde, maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Gunn ziet dit echter als iets positiefs, want we kunnen nu allemaal het verhaal van de jonge Groot van het begin af aan volgen, meer met hem meeleven en ons meer aan hem gaan hechten.



NieuwsFilm

meest populair