Julia Roberts zoekt zelden naar nieuwe filmrollen

Julia Roberts zoekt zelden naar nieuwe filmrollen

"Ik wacht af en zie wat er langs komt."

Voor Julia Roberts wordt 28 oktober een belangrijke dag. De Amerikaanse actrice wordt dan 50 jaar. Toch gedraagt ze zich erg koeltjes en ziet het niet als een grote mijlpaal. Een interview met modeblad Harper's Bazaar onthult daarnaast dat Roberts niet veel zal zien veranderen aan haar carrière. Ze vertelt over het ouder worden: "Het is vermoeiend om zaken te overdenken en te overwegen. Want we bewegen nog steeds voorwaarts, nietwaar?"

In Hollywood gaat het nog steeds rond dat sommige actrices niet meer aan de bak komen vanwege hun leeftijd. Dit zal voor Roberts geen probleem zijn, want ze is zelf zelden op zoek naar nieuwe filmrollen. "Ik wacht af en zie wat er langs komt, in plaats van ernaar te gaan zoeken. Dat maakt het leuk en organisch. Eigenlijk leg ik de lat te hoog voor een kwalitatief script dat me doet zeggen: 'Ik ga hier alles voor laten vallen.'"

Overigens is ze er wel van op de hoogte dat ze weinig in films speelt, ondanks dat later dit jaar dramafilm Wonder uitkomt. "Als ik minder zou doen, dan zou ik niet meer in deze industrie zitten. Ik zei laatst nog tegen mijn man dat ik al bijna in een jaar niet meer heb gewerkt."

Een filmproject moet haar echter aantrekken om interesse te wekken. Waarom ze zo selectief is legt ze ook uit. "Je moet onthouden waarom je doet wat je doet. Dat is je anker. Je smaak ontwikkelen, evenals het maken van beslissingen. Toen ik ergens in de twintig was werkte ik een paar jaar niet, want er werden me scripts aangeboden en ik dacht: 'Ligt het aan mij of is dit allemaal rotzooi?' Ik dacht bij mezelf omdat ik de huur kon betalen, dat ik dus ook wel kon wachten op iets goeds. Ik was al zo verwend door andere, goede rollen."



NieuwsFilm

meest populair