Scenarist Zak Penn: "Nieuwe 'Matrix'-film is geen reboot of remake"

Scenarist Zak Penn: "Nieuwe 'Matrix'-film is geen reboot of remake"

Penn schreef eerder de scenario's van o.a. X-Men: The Last Stand en Ready Player One.

Afgelopen maart kregen we voor het eerst te horen dat er een potentiele reboot komt van The Matrix, de scifi-film van Warner Bros. die de actiefilm voor altijd veranderde. Zak Penn, scenarist van X-Men: The Last Stand en Ready Player One, werd ingehuurd om het script te schrijven. Eerder liet hij dit al los over de film:

"Ik kan verder geen commentaar leveren, maar wel zeggen dat de woorden 'reboot' en 'remake' enkel in artikelen werden genoemd. Laten we stoppen met het ingaan op nieuws dat gewoon niet accuraat is. Ik kan op dit moment alleen maar zeggen dat niemand een REBOOT zou moeten of willen maken van The Matrix. Mensen die de Animatrix en de strip kennen zullen begrijpen wat ik bedoel. Zou ik echter meer films in de wereld van The Matrix willen zien? Ja, want het is een briljant idee waar je alle kanten mee op kan. Kijk maar naar wat ze met het universum van de X-Men doen; Logan, Deadpool en Legion zijn goede voorbeelden. Wil iemand dat ze daarmee stoppen? Ik in elk geval niet."

Penn heeft nu een nieuwe, maar niet veel andere, update gegeven over het project via zijn Twitter-account.

"Ja, ik schrijft nog steeds een Matrix-script. Geen reboot, geen vervolg. Een script dat wordt ontwikkeld betekent niet gelijk een film. Er is geen casting, geen regisseur of stijl die we kunnen bespreken. Nog niks te melden dus... voorlopig. We hebben nog heel wat obstakels om te overwinnen, en de eerste daarvan is aan mij."

Wat zouden jullie willen zien in een vierde Matrix-film? En zouden de Wachowski's erbij betrokken moeten zijn of willen jullie nieuw talent verbonden zien aan het project?



NieuwsFilm

meest populair