Vin Diesel steunt Dwayne Johnson tijdens 'Fast & Furious'-ruzie

Vin Diesel steunt Dwayne Johnson tijdens 'Fast & Furious'-ruzie

Johnson en Tyrese Gibson zitten niet op één lijn na uitstel van het negende deel.

De Fast & Furious-reeks gaat gepaard met snelle auto's, verbluffende actiescènes en stunts die de wetten van de fysica schenden. We kunnen daar echter nu ook iets anders aan toevoegen: drama op de sets. We merkten al tijdens de productie van The Fate of the Furious dat niet iedereen goed met elkaar omging - iets dat Dwayne Johnson uitgebreid meedeelde via sociale media. Nu is Tyrese Gibson aan de beurt, die in de films Roman Pearce speelt.

Gek genoeg begon de ellende met goed nieuws voor liefhebbers van de franchise. Universal Pictures onthulde een kleine week terug dat de spin-off omtrent de karakters van Johnson en Jason Statham een releasedatum gekregen heeft, namelijk 26 juli 2019. Dit was daarentegen de releasedatum van de negende Fast & Furious-film, die nu een jaar later zal uitkomen. Gibson - die niets met de spin-off te maken heeft, maar wel met de normale serie - is daar verre van blij mee.

Bekijk de afbeelding
In september plaatste de 38-jarige Amerikaan al een gigantisch bericht waarin hij aan de 45-jarige Johnson pleit te wachten met de spin-off, omdat drie jaar wachten op deel 9 te lang duurt. Hij schreef o.a. dingen zoals: "Ik wil dat je de film ga maken, maar niet nu, omdat de releasedatum van 'Fast 9' al aangekondigd is en we willen onze loyale fans niet teleurstellen. We maken deze films voor de families, castleden en crewleden die ons de afgelopen vijftien jaar hebben gesteund. Iedereen doet ertoe."

Na de aankondiging van de verschuivende releasedatums werd Gibson giftiger. "Gefeliciteerd, The Rock, dat je het zo hebt klaargespeeld dat de 'Fast & Furious'-franchise nu om jou draait. Welterusten, allemaal, zie jullie in 2020. 'Fast'-familie, hè? Nee, het draait om jou. Is drie jaar wachten het waard? Zal de film uitpakken als 'Baywatch?' Jongens, relax, ik ben gewoon een passievolle filmcriticus." Later met een nieuw bericht gaf Gibson aan nogmaals teleurgesteld te zijn dat Johnson instemde met de spin-off. Zelf zouden Gibson en Chris 'Ludacris' Bridges ook de kans hebben gekregen om een spin-off te maken, maar dit sloegen ze af om de cast/familie bijeen te houden. "We gaan niet alleen op pad," zei hij.

Bekijk de afbeelding
Nu heeft iemand anders zich in de ruzie gemengd, het gezicht van de serie: Vin Diesel. De 50-jarige acteur plaatste de bovenstaande foto op zijn Instagram waarin we zijn karakter en die van Johnson zien uit Fast Five. De beste man trachtte de situatie te kalmeren. "Broederschap... en al zijn complexiteiten. Deze scène was opgenomen in Puerto Rico, ik herinner het me alsof het gisteren was. Zo'n beeldschoon eiland - de mensen zijn zo warm en vriendelijk. Die zomer werd ik 43 en mijn zoon Vincent was geboren. Een vrouw genaamd Jan Kelly gaf antwoord op een vraag die ik op Facebook had gesteld: 'Wie zou je graag met mij zien samenwerken?' Zij vond het geweldig om me met Dwayne te zien. Ik luisterde naar haar verzoek en zo werd hij Hobbs."

Diesel vervolgt dat hij op de hoogte is van de berichten rondom de verschuivende releasedatums en geeft aan dat het niet eerlijk is om iemand daar de schuld van te geven. Overigens voegt de acteur daaraan toe dat er inmiddels al acht avonturen gemaakt zijn en dat de makers simpelweg de tijd nodig hebben om aan het nieuwste deel te werken. Als de geruchten kloppen kan het een film worden om naar uit te kijken, omdat Justin Lin misschien weer terugkeert in de regiestoel. Het zou één van de redenen van Universal geweest zijn om Fast & Furious 9 uit te stellen.



NieuwsFilm

meest populair